Μαρινάκης στη Λιγκα: "Εσείς αντέχετε καταστατικό Champions League;"

Μέχρι τους πολύ αυστηρούς κανονισμούς της UEFA σε επίπεδο Champions League ήταν αποφασισμένος να δεχθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Σούπερ Λιγκ.

Μαρινάκης στη Λιγκα: "Εσείς αντέχετε καταστατικό Champions League;"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" όταν πήρε τον λόγο είπε αρχικά τα εξής: " Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση να εφαρμόσουμε ακόμη και το καταστατικό του Champions League για θέματα βίας. Δέχομαι πλήρη εφαρμογή για όλα. Μέχρι για τα υβριστικά πανό. Εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε και το γήπεδο και την οικονομική επιφάνεια να το αντέξουμε. Εσείς;".

Εκεί -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- δεν πήρε απάντηση και το επόμενο που πρότεινε ήταν να εφαρμοστούν οι διατάξεις της UEFA σε θέματα βίας, αλλά όχι κάποιες επιμέρους διατάξεις του UCL, καθώς θα ήταν από δύσκολο έως ανέφικτο να εφαρμοστούν.

Να θυμίσουμε ότι το καταστατικό της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα ματς του Champions League προβλέπει ποινές πολλών χιλιάδων ευρώ και τιμωρία έδρας όχι μόνο για εισβολή οπαδών και επίθεση στους αντιπάλους, αλλά ακόμη και για τους "καθαρούς" διαδρόμους στις θύρες, προκειμένου να είναι ασφαλής η μετάβαση του κόσμου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μέρος κερκίδας είχε μείνει κενό πέρυσι τέτοιο καιρό στον εντός έδρας αγώνα με τη Μάντσεστερ, για ένα πανό που θεωρήθηκε από τους ανθρώπους της UEFA ότι έχει ρατσιστική χροιά, παρότι είχε αποσυρθεί μετά από μερικά λεπτά. Ακόμη κι αυτό ήταν αρκετό για μια τόσο μεγάλη τιμωρία.

"Θέλω να ματώσετε"

Εκτός των όσων είπε ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και μετά την επιβολή πρόστιμου-μαμούθ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε ξεχωριστά στους αρχηγούς.

Στην κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε με τους Γιάννη Μανιάτη, Τσόρι Ντομίνγκες, Ρομπέρτο και Φουστέρ, ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" τόνισε τα εξής: " Είναι η ώρα της αντεπίθεσης! Εσείς ως αρχηγοί πρέπει να μπείτε στην πρώτη γραμμή και να δώσετε το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Θέλω να ματώσετε σε όλα τα παιχνίδια. Τελείωσαν τα λόγια σας το είπα και πριν επώπιον όλων. Τώρα ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης".

Μαρινάκης στη Λιγκα: "Εσείς αντέχετε καταστατικό Champions League;"

Ο Γιάννης Μανιάτης ανέλαβε ρόλο "αγγελιοφόρου", να μεταφέρει δηλαδή στους υπολοίπους όσα ειπώθηκαν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόστιμο από Μαρινάκη 500.000 ευρώ για την ισοπαλία με την ΑΕΚ και την ήττα από τη Ντνίπρο!

Σχόλιο Γεωργακόπουλου: Πρόεδρε, τα κάστρα πέφτουν από μέσα

News 24/7

24MEDIA NETWORK