Μαθιουλάκης: "Δεν είμαστε υποκατάστημα"

Ο πρόεδρος του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουλάκης με νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Τι τον οδήγησε στη φράση "καλύτερα να μην υπάρχουμε ως ομάδα". Τι δήλωσε για τον υποβιβασμό του Ηρακλή και γιατί θεωρεί σωστή την απόφαση για τον υποβιβασμό του "Γηραιού"...

Μαθιουλάκης: "Δεν είμαστε υποκατάστημα"
mathioulakis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Metropolis" ο πρόεδρος του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουλάκης αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ πήρε θέση και για τον υποβιβασμό του Ηρακλή, απόφαση που εξήγησε γιατί θεωρεί σωστή.

Αναλυτικά:

- τον λόγο που δεν παρέστη στη χθεσινή ψηφοφορία στη Λίγκα για τον Ηρακλή: «Ειχα δικαστήριο χθες και δεν μπορούσα να είμαι στην Αθήνα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εκτός αυτού, πριν από 2-3 συνεδριάσεις στη Λίγκα είπα ότι με τις συνθήκες που γίνονται τα συμβούλια και οι διεργασίες με κάποιες δεσμεύσεις που ανατραπήκανε, έχω πολλές αμφιβολίες για το αν η παρουσία μας επηρεάζει κάτι. Όταν κάποια μέλη του συνεταιρισμού βγαίνουν από το πουθενά και κατηγορούν κάποια άλλα μέλη, κάπου αγανακτείς. Έχω πει στο παρελθόν ότι επειδή είμαι μακριά, η παρουσία μου δεν είναι απαραίτητη. Ειδικά χθες που είναι ένα προσωπικό θέμα και δεν μπορούσα να λείψω από τα Χανιά».

- τη γνώμη του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: «Το αποτέλεσμα ήταν σωστό. Ο Ηρακλής έκανε μια συγκινητική - στην κυριολεξία – προσπάθεια. Όταν παίξαμε στα Χανιά, λέγανε ότι ο Πλατανιάς θα δώσει το παιχνίδι στον Ηρακλή για το στοίχημα και διάφορες ιστορίες. Εμείς τελικά τον πήραμε τον αγώνα αλλά έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά και τον προπονητή του Ηρακλή για την προσπάθεια που κάνανε από τότε. Από εκεί και πέρα, υπήρχανε κάποια διοικητικά προβλήματα και υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Όταν αυτοί παραβιάζονται, δυστυχώς δεν μπορεί να παραβλέπεις κάποια πράγματα. Αν ήμουν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζα κι εγώ το σωστό κατά τη γνώμη μου. Θα ψήφιζα κατά του Ηρακλή και το 9 θα ήταν 10».

- το πώς μπορούν να κρίνουν οι ομάδες τους νόμους και όχι τα δικαιοδοτικά όργανα: « Υπάρχουν κάποιες δικλείδες. Με την ίδρυση του συνεταιρισμού έχουν γραφτεί ότι γίνονται διάφορα πράγματα. Εμείς τη γνώμη μας λέμε. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να αποφασίσουν. Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνα με όσα ισχύουν για τον συνεταιρισμό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το ότι υπάρχουνε προβλήματα σε κάποια ομάδα και κατά πόσο αυτή μπορεί ή όχι να συνεχίσει, το ξέρουμε όλοι. Δε νομίζω ότι οι 9 ομάδες που ψήφισαν πήγαν να καταδικάσουν τον Ηρακλή ή έχουν προηγούμενα μαζί του. Ασχέτως από συμμαχίες, είπα τι έπρεπε και τι δεν έπρεπε να γίνει. Αξιόλογος και συγκινητικός ο Ηρακλής αλλά αγωνιστικά. Εξωαγωνιστικά κάποια πράγματα δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι».

- τι βλέπει στην υπόθεση των γεγονότων του αγώνα Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό: « Εγώ τι να δω; Ας αποφασίσει η δικαιοσύνη. Ήδη εγώ ο Πλατανιάς έχουμε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για μια υπόθεση που δεν φταίμε. Κάθε πρωί σβήνουν συνθήματα εις βάρος μου και του Πλατανιά σε μια κοινωνία που δεν είναι ούτε Αθήνα ούτε Θεσσαλονίκη, μια πόλη των 100.000 όπως είναι τα Χανιά. Τραβάμε τα πάνδεινα, η ομάδα έχει χωριστεί για κάτι που δεν έχουμε καμιά ευθύνη ως ομάδα. Εμείς βγάλαμε μια ανακοίνωση την ημέρα του αγώνα, ας την ερμήνευε κανείς όπως ήθελε και από εκεί και πέρα η διοίκηση του Πλατανιά δεν είχε καμία ανάμειξη σε ό,τι ακολούθησε. Εμείς σαν Πλατανιάς την θέση μας την είπαμε, υποφέρουμε για το τίποτα, δε φταίμε πουθενά και δεν το παίρνω είτε βαθμολογικά είτε για αλλοίωση αποτελέσματος, είτε οτιδήποτε. Είναι η λάσπη που έχει πέσει από εκεί και πέρα. Νομίζω ότι σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κάποια όρια. Ξεκαθαρίζω ένα πράγμα. Από την ημέρα που έχω αναλάβει, ο Πλατανιάς δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει ποτέ υποκατάστημα κανενός. Χίλιες φορές να μην υπάρχει ως ομάδα, παρά να καταλήξει εκεί».

News 24/7

24MEDIA NETWORK