Ματς... νοοτροπίας τίτλου

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα Χανιά είναι ένα από τα πιο περίεργα και συνάμα τα πιο σημαντικά για τον Δικέφαλο του βορρά φέτος. Διότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι ένα μείγμα ταλέντου, ικανότητας, φυσικής κατάστασης, τύχης και σφυριγμάτων. Είναι και θέμα νοοτροπίας.

Ματς... νοοτροπίας τίτλου

Εδώ, στα βόρεια, αν... στήσεις αυτί για να ακούσεις όλα όσα συζητιούνται από την Πέμπτη, θα τα ακούσεις όλα... Άλλος θα σου πει το “σιγά μη τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, Ελλάδα είμαστε”, άλλος το “καλά μωρέ, να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα στα χαρτιά; αυτά που κοροϊδεύουμε ότι τα κάνουν εκείνοι, να τα κάνουμε εμείς;”, άλλος θα σκεφτεί το “ρε φίλε, θα δεις, θα πάμε και θα φέρουμε Χ στα Χανιά και μετά θα τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό με -6 και θα γελάνε μαζί μας. Τι με κοιτάς; ΠΑΟΚ είσαι...” Η κατάσταση είναι “άκρως τρελή κι' ασπρόμαυρη” όπως έλεγε την εκπομπή του και μια ψυχή.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΣ ΜΥΑΛΟΥ

Η συζήτηση έχει πλέον εισχωρήσει και εντός αποδυτηρίων, κάτι που δεν είναι γίνει μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. Πριν την εκδίκαση, αυτή η αίσθηση του “σιγά μη γίνει τίποτα” ήταν η κυρίαρχη, και ως εκ τούτου οι περισσότεροι δεν έδιναν σημασία στους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς. Όλα όμως έχουν αλλάξει μετά την εκδίκαση. Έχει μπει αυτό το “λες”. Και, από τη στιγμή που μπήκε, δεν έχει σημασία το τι τελικά θα γίνει στην υπόθεση αυτή, αλλά στο τρόπο με τον οποίο τα αποδυτήρια, και συνολικά το αγωνιστικό τμήμα, θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Πρωταθλητισμό κάνει αυτός που ξέρει που πατά και που βρίσκεται, που δείχνει σε όλους αυτό που θέλει, που δεν επηρεάζεται από τα “ίσως” τα “μπορεί” και όλα όσα μπορούν να ειπωθούν πριν από ένα παιχνίδι. Μπαίνει στο γήπεδο, κερδίζει και μετά, με τη νίκη στο σακούλι του, παρακολουθεί.

ΤΟ... ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟ 2015

Σε αυτό το σημείο, θα ανασύρω από τη μνήμη του το ταξίδι του ΠΑΟΚ στη Κρήτη στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015. Τότε, οι ασπρόμαυροι είχαν ταξιδέψει στο Ηράκλειο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Πριν πετάξει ο Δικέφαλος του βορρά για τη Κρήτη, η συζήτηση εντός ομάδας είχε να κάνει με το αν ο ΟΦΗ θα κατέβει στο παιχνίδι, καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν τέτοια που οι Κρητικοί ήταν μετέωροι. Όλο αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί, ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός, δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Δεν το πάω καθόλου στο ποιοι έπαιζαν τότε στον ΠΑΟΚ και ποιοι τώρα, ούτε στο αν ο τωρινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον τότε ΠΑΟΚ. Μιλάμε την νοοτροπία ενός ολόκληρου μηχανισμού, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια κατάσταση σε καιρό που και τώρα ακόμα διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ κέρδισε τον ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες μετά διαλύθηκε και... λίγες μέρες πιο μετά “διαλύθηκε” και ο ΠΑΟΚ.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Η εβδομάδα που τελειώνει, υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εβδομάδα προετοιμασίας για τον δεύτερο ημιτελικό. Σε αυτό το ρυθμό θα κινούταν και ο Τύπος, αλλά και η ομάδα. Και όμως, βρέθηκε τρόπος, το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ούτε... ξεσηκώματα για ανατροπή δέκα ημέρες πριν το ματς, ούτε “πάμε να γεμίσουμε την Τούμπα”. Αυτά όλα τα περίμενα από την Τρίτη του Πάσχα, αλλά δεν ήρθανε. Το 2-0 έχει φέρει τον ΠΑΟΚ σε μια θέση που έχει μπει στο πετσί του τα τελευταία χρόνια πως (ντε και καλά) τους ταιριάζει. Τη θέση του αουτσάιντερ. Και μάλιστα του αουτσάιντερ που... δε θα μιλάει γι' αυτό το ματς δυο εβδομάδες, αλλά τρεις – τέσσερις ημέρες. Λίγο η διακοπή του Πάσχα, λίγο ο... Λασκαράκης, έβαλαν το χέρι τους σε αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK