Μία ενδεκάδα ελεύθερων επιθετικών

Το Contra.gr παρουσιάζει μία ενδεκάδα ελεύθερων επιθετικών που μπορεί να απασχολήσουν τις ελληνικές ομάδες, έστω και την ύστατη ώρα. Από τα "στοιχήματα" Ρικάρντο Βαζ Τε και Μοχάμεντ Τσιτέ, μέχρι τους έμπειρους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Νίκολα Ζίγκιτς και Κλαούντιο Πιζάρο. Διαβάστε αναλυτικά.

Μία ενδεκάδα ελεύθερων επιθετικών

Η μεταγραφική περίοδος, για ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο, ολοκληρώθηκε, όμως οι περιπτώσεις ελεύθερων παικτών παραμένουν στο προσκήνιο. Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ επιδιώκει μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής στην επίθεση, ενώ η ΑΕΚ, αν και ξεκαθάρισε πως δεν θα κινηθεί για φορ, διατηρεί "ανοιχτά" τα ραντάρ της σε περίπτωση που βρεθεί μία ενδιαφέρουσα κι ελκυστική λύση για την επιθετική γραμμή.

Γι' αυτό το λόγο, το Contra.gr έψαξε βρήκε και σας παρουσιάζει τις 11 καλύτερες επιλογές ελεύθερων επιθετικών, που μπορεί να απασχολήσουν, έστω και την ύστατη στιγμή.

Νίκολα Ζίγκιτς (35 ετών, Σερβία)

Ο θηριώδης (2.02μ) διεθνής επιθετικός έχει φορέσει με μεγάλη επιτυχία, μεταξύ άλλων, τις φανέλες του Ερυθρού Αστέρα (2003-06) και της Μπέρμπιγχαμ. Με την αγγλική ομάδα αγωνίστηκε την τελευταία πενταετία, έχοντας 32 γκολ σε 137 αγώνες. Δεν πρόκειται για... δεινό εκτελεστή, όμως μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στην επίθεση. Πλέον, στα 35, θέλει ψάχνει το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του.

Χρηματιστηριακή αξία: 400.000 €

Ρικάρντο Βαζ Τε (29 ετών, Πορτογαλία)

LONDON, ENGLAND - MAY 07:  Ricardo Vaz Te of West Ham United celebrates scoring his side's second goal during the nPower Championship Playoff Semi Final 2nd Leg between West Ham United and Cardiff City at the Boleyn Ground on May 7, 2012 in London, England.  (Photo by Tom Dulat/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - MAY 07: Ricardo Vaz Te of West Ham United celebrates scoring his side's second goal during the nPower Championship Playoff Semi Final 2nd Leg between West Ham United and Cardiff City at the Boleyn Ground on May 7, 2012 in London, England. (Photo by Tom Dulat/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Πορτογάλος άσος είναι παλιός γνώριμος, αφού κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Πανιωνίου. Με τους "κυανέρυθρους" είχε φτωχή συγκομιδή (1 γκολ σε 8 ματς), όμως στη συνέχεια η καριέρα του είχε ανοδική πορεία. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπάρσλεϊ τη σεζόν 2011-12, του έδωσαν την ευκαιρία να μεταγραφεί στη Γουέστ Χαμ, όπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια, μετρώντας 15 γκολ σε 51 συμμετοχές. Τον Ιανουάριο του 2015 μετακόμισε στην Τουρκία και την Ακισάρ, όμως ύστερα από έξι μήνες έμεινε ελεύθερος. Βρίσκεται σε μία πολύ καλή ηλικία και θέλει να αποδείξει πως μπορεί να παραμένει σε τοπ επίπεδο.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.400.000 €

Βίκτορ Μοντάνιο (31 ετών, Κολομβία)

Έχει διαγράψει μία σημαντική καριέρα στα γαλλικά γήπεδα με τις φανέλες των Μονπελιέ και Ρεν. Παρά το ύψος (1.77μ) του, είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ διακρίνεται για την ταχύτητά του. Το 2015, ύστερα από 10 χρόνια στη Γαλλία, μεταγράφηκε στην Τολούκα, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα επιθυμούσε ο ίδιος. καθώς πραγματοποίησε μόλις 3 συμμετοχές. Παρόλα αυτά, παραμένει ένας ποιοτικός και έμπειρος επιθετικός, με ικανοποιητική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.500.000 €

Γιώργος Σαμαράς (30 ετών, Ελλάδα)

Μία ενδεκάδα ελεύθερων επιθετικών

Ο Έλληνας επιθετικός ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στη Γουέστ Μπρόμιτς, όμως τον Ιανουάριο μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη. Παρόλα αυτά, ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι. Βρέθηκε μία "ανάσα" από τις Σαμπντόρια και Νιου Γιορκ Κόσμος, όμως η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε, για διαφορετικούς λόγους.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.000.000 €

Μοχάμεντ Τσιτέ (31 ετών, Μπουρουντί)

Έκανε καλό όνομα στο Βέλγιο, αγωνιζόμενος αρχικά με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης και στη συνέχεια της Άντερλεχτ. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις με την ομάδα των Βρυξελλών του έδωσαν το εισιτήριο για την La Liga, με τη Ράσινγκ Σανταντέρ να δαπανά 7.500.000 ευρώ για χάρη του. Στην Ισπανία δεν κατάφερε με προσαρμοστεί, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Σταντάρ, όπου ανέβασε πάλι τις ποδοσφαιρικές μετοχές του. Τελευταία ομάδα του, η Πετρολούλ, από την οποία έμεινε ελεύθερος το εφετινό καλοκαίρι. Μπορεί να αποτελέσει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή, καθώς έχει εμπειρία από το υψηλό επίπεδο.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.000.000 €

Μουνίρ Ελ Χαμνταουί (31 ετών, Μαρόκο)

Μία ενδεκάδα ελεύθερων επιθετικών

Η εφετινή χρονιά στη Φιορεντίνα μπορεί να θεωρηθεί κι ως... χαμένη, καθώς αγωνίστηκε ελάχιστα, αφού δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Βιντσέντζο Μοντέλα. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε έμεινε ελεύθερος. Στα 31 του, προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Αυτόν που ανάγκασε αρχικά τον Άγιαξ και στη συνέχεια τους "Βιόλα" να βάλουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσουν. Μπορεί να παίξει τόσο ως εξτρέμ όσο κι ως κεντρικός επιθετικός. Έχει την ποιότητα και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μία καλή λύση για τις ελληνικές ομάδες.

Χρηματιστηριακή αξία: 500.000 €

Κάρλτον Κόουλ (31 ετών, Αγγλία)

Έμεινε ελεύθερος από την Γουέστ Χαμ, με την οποία πραγματοποίησε φέτος 26 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μόλις 3 γκολ. Τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε κοντά στην Γουέστ Μπρόμιτς, όμως η μεταγραφή του χάλασε την τελευταία στιγμή. Στην Αγγλία θεωρείται μία αξιόλογη εφεδρική λύση, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά μικρομεσαίες ομάδες.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.500.000 €

Ντέγιαν Λέκιτς (30 ετών, Σερβία)

Μία ενδεκάδα ελεύθερων επιθετικών
DANIEL FERNANDEZ [email protected]

Ο Σέρβος επιθετικός έχει... κιτρινόμαυρο παρελθόν, αφού το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε μία "ανάσα" από την ΑΕΚ. Τελικά, η περίπτωση του δεν προχώρησε, καθώς έκλεισε στην Εϊμπάρ, με την οποία σε 20 συμμετοχές έμεινε... άσφαιρος. Παρόλα αυτά, θεωρείται μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, αφού έχει τεράστια εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ μπορεί να "γεμίσει" την αντίπαλη περιοχή και να βάλει... δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς.

Χρηματιστηριακή αξία: 800.000 €

Καλού Ούτσε (32 ετών, Νιγηρία)

Εκμεταλλεύτηκε τις εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εσπανιόλ και κέρδισε αρκετά παχυλά συμβόλαια στο Κατάρ. Τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στην Ισπανία και είχε καλή παρουσία στη Λεβάντε, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 5 γκολ και 2 ασίστ σε 16 αγώνες. Είναι ταχύτατος και έχει εξαιρετική τελειώματα. Τα χρήματα που ζητάει δεν είναι απλησίαστα για τα ελληνικά δεδομένα.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.000.000 €

Κλαούντιο Πιζάρο (36 ετών, Περού)

Μία ενδεκάδα ελεύθερων επιθετικών

Τα χρόνια έχουν περάσει, όμως ο Περουβιανός επιθετικός παραμένει μία αξιόλογη και αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που μέχρι την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στο υψηλότερο επίπεδο με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου. Από την στιγμή που μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην Bundesliga, δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλότερου επιπέδου, όπως το ελληνικό.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.000.000 €

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (34 ετών, Βουλγαρία)

Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη. Έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την περυσινή σεζόν βοήθησε τη Μονακό να πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία στο Champions League, όπου έφτασε μέχρι τους "8" της διοργάνωσης. Ακόμα και στα 34 μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε μία ελληνική ομάδα. Ο ορισμός του "finisher".

Χρηματιστηριακή αξία: 1.000.000 €

*Η χρηματιστηριακή αξία προέρχεται από την ιστοσελίδα transfermarkt.de

Για ενστάσεις, σχόλια, παρατηρήσεις τα λέμε και στο twitter:

News 24/7

24MEDIA NETWORK