Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο

Το πρωτάθλημα της Super League σιγά σιγά βαδίζει προς το τέλος του και δεν είναι λίγοι οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις τους. Μερικοί από αυτούς μάλιστα θα μας απασχολήσουν έντονα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Το Contra.gr σας τους παρουσιάζει.

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ από το βράδυ της Κυριακής (20/3) έγιναν γνωστές και οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν. Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη "μάχη" για τα πλέι οφ, ωστόσο οι ομάδες έχουν ήδη στο μυαλό τους τον καλοκαιρινό σχεδιασμό τους ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Μια μεταγραφική περίοδο που θα έχει έντονο το... ελληνικό χρώμα αφού τη φετινή σεζόν δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να αυξήσουν κατά πολύ τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Μιας και μπαίνουμε λοιπόν σιγά σιγά σε μεταγραφικό κλίμα, το Contra.gr σας παρουσιάζει τα ονόματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν έντονα τις επόμενες ημέρες.

Απόστολος Βέλλιος

(Ηρακλής, επιθετικός, 22 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετακόμισε το καλοκαίρι ως ελεύθερος στον Ηρακλή προκειμένου να αναγεννήσει την καριέρα του. Κατάφερε όμως να την απογειώσει! Ο 24χρονος Έλληνας επιθετικός αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο "καυτό όνομα" στο μεταγραφικό παζάρι. Έχει αποκτήσει αρκετούς μνηστήρες τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων και περιμένει να τελειώσει η σεζόν για να πάρει τις αποφάσεις του. Σε 23 συμμετοχές στη Super League μετράει 11 γκολ και 3 ασίστ, ενώ είναι τρίτος στον πίνακα των σκόρερ πίσω από τους Φορτούνη και Γιάννου.

Έχει πετύχει άλλα 2 γκολ σε πέντε ματς Κυπέλλου και πρόσφατα κέρδισε και την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ελλάδας από τον Μίχαελ Σκίμπε. Ο ίδιος δηλώνει πως στόχος του είναι να ξαναπαίξει στο εξωτερικό, ο Παναθηναϊκός όμως φαίνεται πως τον βλέπει ως τον ιδανικό παίκτη για την κορυφή της επίθεσης. Από κοντά τον παρακολουθεί και ο Ολυμπιακός. Η τιμή του σύμφωνα με το transfermarkt κυμαίνεται στο 1.000.000 ευρώ. O παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Ηρακλή μέχρι το 2017, κάτι που δίνει το δικαίωμα στο "Γηραιό" να περιμένει, μέχρι να έρθει η καλύτερη πρόταση. Είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό.

Τάσος Μπακασέτας

(Πανιώνιος, επιθετικός, 22 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
Μπακασέτας Πανιώνιος Εργοτέλης

Οι τρομερές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Πανιωνίου τον έχουν κάνει μεταγραφικό στόχο αρκετών ομάδων, ανάμεσα σε αυτές και οι δύο "αιώνιοι". Ο... Αντριάνο της "Πλατείας" διακρίνεται για το πολύ δυνατό του σουτ, ενώ έχει καλή τεχνική και ισορροπία. Στην ομάδα του Ουζουνίδη είναι βασικός και αναντικατάστατος μετρώντας φέτος στο πρωτάθλημα 25 συμμετοχές, εννεά γκολ και 7 ασίστ. Συνήθως αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό και κρατάει μπάλα.

Είναι μόλις 22 ετών, έχει συμμετοχές στην Ελπίδων και όνειρό του είναι η κλήση στην Εθνική ανδρών. Αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, τότε θα το πετύχει σύντομα. Όσον αφορά την τιμή του, σύμφωνα με το transfermarkt αγγίζει τις 700.000 ευρώ. Ο Πανιώνιος όμως είναι... "μανούλα" στις πωλήσεις κι έτσι σίγουρα θα ζητήσει περισσότερα από τους επίδοξους αγοραστές. Είναι εξαιρετικά πιθανό πάντως το καλοκαίρι να αλλάξει γειτονιά. Ίσως βέβαια αυτή να βρίσκεται αρκετά κοντά στη Νέα Σμύρνη.

Μιχάλης Μανιάς

(ΠΑΣ Γιάννινα, επιθετικός, 26 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από πέρυσι το όνομά του ακουγόταν για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ δεν πήρε αδειοδότηση, δεν μπόρεσε να κάνει μεταγραφές και έτσι ήταν επιτακτική ανάγκη να παραμείνει ο Μανιάς στο ρόστερ. Βέβαια το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου φέτος και κανείς δεν ξέρει που θα τον βρει η νέα σεζόν. Είναι μια καλή περίπτωση για τους "μεγάλους". Είναι 26 ετών, επιθετικός που μπορεί να παίξει και ως δεξί εξτρέμ, έχει καλή επαφή με τα δίχτυα και φέτος μετράει 8 γκολ και 3 ασίστ σε 26 αγώνες πρωταθλήματος.

Πολύ καλός τόσο στο ψηλό παιχνίδι, όσο και με τη μπάλα στα πόδια, ενώ το γεγονός ότι μπορεί να αποκτηθεί ως ελεύθερος, αυξάνει το δέλεαρ. Θα μας απασχολήσει πάντως το όνομά του τις επόμενες εβδομάδες. Ειδικά όσο δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του.

Κοσμάς Τσιλιανίδης

(Ηρακλής, εξτρέμ, 21 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Κοσμά Τσιλιανίδη τον πιστεύουν πολύ στον Ηρακλή. Μετά τον Βέλλιο, θεωρείται ο ως επόμενος παίκτης που μπορεί να φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία του συλλόγου και γι' αυτό φυσικά δεν είναι διατεθειμένοι να βιαστούν. Είναι μόλις 21 ετών, όμως συνολικά με τη φανέλα του Ηρακλή έχει αγωνιστεί 93 φορές και έχει πετύχει 11 γκολ. Φέτος στο πρωτάθλημα τον έχουμε δει σε 16 αγώνες, ενώ έχει ένα τέρμα.

Μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στις τρεις θέσεις της επίθεσης και έχει πολύ καλό σουτ. Πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελπίδων και ήδη μετράει 7 συμμετοχές. Δύσκολα θα τον αφήσουν από την ομάδα να φύγει φέτος, αλλά το όνομά του θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Βασίλης Μπάρκας

(Ατρόμητος, τερματοφύλακας, 21 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Μπάρκας αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Ατρομήτου και παρά τα 21 του χρόνια δείχνει αρκετά ώριμος και σταθερός για να κάθεται κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Δέλλα. Ο Έλληνας κόουτς τον έριξε για πρώτη φορά στη μάχη κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Μπάρκας δεν τον απογοήτευσε και κράτησε το 1-1. Δεν δέχθηκε γκολ στη συνέχεια από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, κάνοντας αρκετούς να αρχίσουν να αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός ο παίκτης. Πλέον έχει καθιερωθεί στον Ατρόμητο, αφήνοντας στον πάγκο τον διεθνή Λευκορώσο, Γκορμπούνοφ.

Είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική Ελπίδων, ενώ έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και της Άστον Βίλα η οποία τον παρακολουθεί στενά. Για χάρη του έχει βρεθεί στο Περιστέρι αρκετές φορές και ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε, δείχνοντας πως βρίσκεται στα πλάνα του για το μέλλον. Έχει ύψος 1.96 κι όλα τα φόντα για να φτάσει ψηλά. Όπως είναι φυσικό στον Ατρόμητο προς το παρόν δεν βιάζονται. Όσο συνεχίζει τέτοιες εμφανίσεις όμως, δύσκολα θα μείνει για καιρό στο Περιστέρι.

Σπύρος Ρισβάνης

(Πανιώνιος, αμυντικός, 22 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Παναθηναϊκό δεν "χωρούσε" κι έτσι έλυσε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και μετακόμισε στην πρώην ομάδα του, τον Πανιώνιο. Στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι βασικός στο κέντρο της άμυνας, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις. Είναι σταθερός, ικανός στο ψηλό παιχνίδι και αρκετά εξελίξιμος αφού είναι μόλις 22 ετών. Ίσως με αυτά που βλέπουν οι άνθρωπο των "πρασίνων" από τον Έλληνα στόπερ, να έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους να τον αφήσουν να φύγει.

Φέτος μετράει 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο και ένα γκολ (κατά του Ολυμπιακού), ενώ στο Κύπελλο τον είδαμε 4 φορές. Έχει συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων και σίγουρα έχει και τα φόντα για μια καλή καριέρα. Η τιμή του σύμφωνα με το transfermarkt αγγίζει τις 600.000 ευρώ. Όχι κι άσχημα για τον Πανιώνιο από έναν παίκτη που μετακόμισε... ανέλπιστα το καλοκαίρι και ως ελεύθερος.

Σωκράτης Διούδης

(Πανιώνιος (δαν.), τερματοφύλακας, 23 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γενικά φέτος ο Πανιώνιος έχει στηριχθεί σε Έλληνες κι αυτό μόνο σε καλό του βγαίνει. Ο Σωκράτης Διούδης έφτασε το καλοκαίρι στην Πλατεία ως δανεικός από την Κλαμπ Μπριζ. Ανήκει στη βελγική ομάδα, αλλά οι "κυανέρυθροι" έχουν οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Αν και στην αρχή της σεζόν αποτελούσε τον δεύτερο τερματοφύλακα πίσω από τον Νίκο Παπαδόπουλο, έφτανε μια συμμετοχή του στην 11άδα για να "αρπάξει" τη θέση του βασικού.

Σε 15 ματς πρωταθλήματος έχει κρατήσει 8 φορές "καθαρή" την εστία του, ενώ έχει δεχθεί μόλις 11 τέρματα. Είναι 23 ετών και έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Επόμενος στόχος του είναι η ανδρών και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα το καταφέρει. Η τιμή του αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ και ήδη έχει κάνει τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος να "γλυκοκοιτάζουν" την περίπτωσή του.

Πέτρος Ορφανίδης

(Ξάνθη, μέσος, 20 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν και ξεκίνησε ως αναπληρωματικός τη σεζόν, ο Πέτρος Ορφανίδης έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού στην ενδεκάδα της Ξάνθης. Ο 20χρονος μέσος (γεννημένος το 1996) έχει δικαιώσει τον Ράζβαν Λουτσέσκου για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Μετράει ήδη 13 συμμετοχές στη Super League και έχει μία ασίστ, ενώ στο Κύπελλο αγωνίστηκε σε 2 αγώνες, μετρώντας 3 ασίστ.

Έχει συμμετοχές στην Εθνική Κ19, ενώ πρόσφατα κλήθηκε από τον Αντώνη Νικοπολίδη και στην Εθνική Ελπίδων. Σίγουρα το όνομά του θα μας απασχολήσει στο προσεχές μέλλον. Άλλωστε η Ξάνθη "σπρώχνει" παίκτες της στο Λεκανοπέδιο, οπότε ας το έχουμε υπόψη.

Μανώλης Σιώπης

(Πανιώνιος, μέσος, 21 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σιώπης στα 21 του πλέον θεωρείται από τους πιο... έμπειρους του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα. Αποτελεί βαρόμετρο για το κέντρο της ομάδας του Ουζουνίδη στη δεύτερη σεζόν του στη Νέα Σμύρνη. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όμως μετακόμισε ως δανεικός στον Πλατανιά για να πάρει παιχνίδια. Εκεί με τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε, κέντρισε το ενδιαφέρον του Πανιωνίου. Οι άνθρωποι της ομάδας τον πίστεψαν, τον πήραν ως ελεύθερος και τελικά δικαιώθηκαν.

Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1.71 μ.) όμως τρέχει ασταμάτητα και μαρκάρει συνεχώς στο χώρο του κέντρου. Έχει και την πάσα για να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση, ενώ η τιμή του προς το παρόν αγγίζει τις 600.000 ευρώ. Μέλος της Εθνικής Ελπίδων και ένας παίκτης που θα μπορούσε να σταθεί και στους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

(Πλατανιάς, μπακ, 24 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πολύ καλή πορεία του Πλατανιά στη Super League οφείλεται κυρίως στους νεαρούς και καλούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα του Παράσχου. Ένας από αυτούς είναι και ο βασικός δεξιός μπακ, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος. Ο 24χρονος άσος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του έμπειρου κόουτς στα τελευταία ματς και τα πάει περίφημα.

Ακούραστος, τρέχει ασταμάτητα όλη την πλευρά, ενώ έχει και καλή σέντρα. Φέτος μετράει 18 συμμετοχές σε πρωτάθλημα με ένα γκολ και μία ασίστ. Παράλληλα αγωνίστηκε και σε πέντε αγώνες Κυπέλλου, "φτιάχνοντας" ένα τέρμα. Αποτελεί μία καλή λύση για όποια ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του μπακ. Να σημειωθεί τέλος ότι έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2017.

Γιώργος Μασούρας

(Πανιώνιος, εξτρέμ, 22 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Μασούρας ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Ηλυσιακό, αλλά τα "τσακάλια" του Πανιωνίου τον ανακάλυψαν και τον έφεραν στον Νέα Σμύρνη το καλοκαίρι του 2014. Η εξέλιξή του έκτοτε είναι συνεχώς αυξανόμενη. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης, όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης φέτος τον έχει καθιερώσει στη δεξιά πλευρά.

Στην ουσία είναι η πρώτη του γεμάτη χρονιά στη Super League, αφού πέρυσι έκανε κάποιες συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή. Στη φετινή σεζόν μετράει 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα κι άλλες 5 στο Κύπελλο βοηθώντας τα μέγιστα τον Πανιώνιο στην πολύ καλή πορεία που πραγματοποιεί. Έχει τεχνική, κι είναι αρκετά γρήγορος για το ύψος του (1,84). Μόλις 22 ετών και μέλος της Εθνικής Ελπίδων. Θεωρείται φυσικά από τους πιο εξελίξιμους παίκτες των Νεοσμυρνιωτών, με την τιμή του αυτή τη στιγμή να κυμαίνεται στα 350.000 ευρώ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθεί αν δεν κάνει κάποια ομάδα την κίνησή της γρήγορα.

Γιώργος Τζελέπης

(Πανθρακικός, τερματοφύλακας, 16 ετών)

Οι Έλληνες που θα μας απασχολήσουν στη μεταγραφική περίοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Τζελέπης έκανε στις 14 Μαρτίου το ντεμπούτο του στη Super League για τον Πανθρακικό κόντρα στην ΑΕΚ... από σπόντα. Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις εφτά λεπτά (μπήκε ως αλλαγή του Γιούδα), αλλά κατάφερε να γράψει το όνομά του με "χρυσά γράμματα" στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που αγωνίζεται στη Super League, σε ηλικία 16 ετών και 123 ημερών, ξεπερνώντας τονΣτέφανο Καπίνο(17 ετών, 6 μηνών και 19 ημερών).

Οι εμφανίσεις με την Κ15 του Πανθρακικού του έδωσαν το "εισιτήριο" για τις μικρές εθνικές ομάδες. Εκεί τον είδε και τον ξεχώρισε ο προπονητής τερματοφυλάκων της εθνικής Ιταλίας, αλλά και της Τζένοα, Τζιανλούκα Σπινέλι, ο οποίος και του πρότεινε να δοκιμαστεί το περασμένο καλοκαίρι στους "τζιαλομπλού". Το συγκεκριμένο κάλεσμα αποτελεί παράσημο για τον νεαρό άσο, αφού από τα χέρια του Σπινέλι έχουν περάσει τερματοφύλακες παγκόσμιας κλάσης, με πρώτο και καλύτερο τον τεράστιο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Παρά το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, με τους διοικούντες την ιταλική ομάδα να του διαμηνύουν πως θα βρίσκεται στα... ραντάρ τους. Ο Πανθρακικός -όπως όλα δείχνουν- θα αφήσει τη Super League. Ο Τζελέπης είναι πολύ πιθανό όμως να μην ακολουθήσει την ομάδα στη Football League.

Photo Credits: Action Images

Για περισσότερα μεταγραφικά τα λέμε και στο twitter:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι Έλληνες σκοράρουν!

Τα μεταγραφικά "παλτά" της Super League

News 24/7

24MEDIA NETWORK