Το... σπάσιμο της ιρανικής συμμαχίας και η "μάχη" τίτλου

Το Contra.gr ανοίγει το φάκελο "Ιράν εμπιστευτικό" και αναλύει τον τερματισμό της συμμαχίας των Μασούντ, Χατζισαφί και νωρίτερα του Ανσαριφάρντ που ως συνέχεια του δημιουργεί το σίριαλ... πολέμου των τριών άσων για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το... σπάσιμο της ιρανικής συμμαχίας και η "μάχη" τίτλου

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή όταν εξαρτάται από τις στροφές που θα πάρει η "στρογγυλή θεά"; Με διαφορά μίας ημέρας ΑΕΚ και Ολυμπιακός ενημέρωσαν για την απόκτηση των Σοτζέι Μασούντ και Εχσάν Χατζισαφί αντίστοιχα. Κι επειδή τα σίριαλ είναι από καιρό τώρα της μόδας, μετά τις τούρκικες τηλενουβέλες, έρχεται για τους αμιγώς ποδοσφαιρικούς η ιρανική σαπουνόπερα με πρωταγωνιστές τρεις συμπατριώτες που θα δώσουν σφοδρές "μάχες" το επόμενο εξάμηνο για την κατάκτηση του πιο... περίεργου πρωταθλήματος!

Η ΑΡΧΗ...

Το καλοκαίρι του 2016 ο Πανιώνιος έφερε στην Πλατεία τον Σοτζέι Μασούντ. Ήταν μία σπουδαία κίνηση από τους "κυανέρυθρους", καθώς επρόκειτο για έναν φημισμένο ποδοσφαιριστή, σταρ και αρχηγό της εθνικής του Ιράν.

Ο Μασούντ, με εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, είχε φτάσει να κοστίζει 4.000.000 ευρώ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (σύμφωνα με το transfermarkt), ενώ ένα από τα μεγάλα του ατού ήταν η συνεργασία με τον μεγαλοατζέντη Ρέζα Φαζέλι. Ο Πανιώνιος είχε κάνει ήδη το... κονέ με τον ιρανικής καταγωγής και κάτοικο Γερμανίας μάνατζερ, καθώς έναν χρόνο νωρίτερα είχε "κλείσει" το deal για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Λέγεται πως ο Μασούντ, πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του, το '17 πια, είχε δεσμευτεί απέναντι στους ανθρώπους του "Ιστορικού" ότι θα πείσει κι άλλον συμπατριώτη του, εγνωσμένης αξίας να έρθει στο κλαμπ και, όπως αποδείχθηκε, κράτησε το λόγο του.

Το περασμένο καλοκαίρι ο "κολλητός" φίλος του Μασούντ, πελάτης του Φαζέλι και διεθνής Ιρανός, Εχσάν Χατζισαφί έγινε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανιώνιου. Η ιρανική παροικία στη Νέα Σμύρνη απέκτησε νέο μέλος, αφού ο Ανσαριφάρντ είχε αποχωρήσει νωρίτερα, μετακομίζοντας στο Φάληρο για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΣΑΣΠΕΝΣ ΤΗΣ "ΔΙΑΛΥΣΗΣ" ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Και να σου τώρα που τον Πανιώνιο αποχαιρέτησαν και οι τελευταίοι των Ιρανών. Με διαφορά μίας ημέρας, όπως αναφέραμε και παραπάνω, Μασούντ και Χατζισαφί "τράβηξαν" για ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Ο δεύτερος θα βρει στου Ρέντη τον Ανσαριφάρντ και αμφότεροι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία δύσκολη χρονιά για τους "ερυθρόλευκους" με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο αντίπαλο "στρατόπεδο", ο πιο έμπειρος της πρώην παρέας της Νέας Σμύρνης, Σοτζέι Μασούντ, ωσάν... μοναχικός καβαλάρης θα κοντραριστεί με τα "κολλητάρια" του στοχεύοντας στο "δισκοπότηρο" του τίτλου, ήταν ξεκάθαρος άλλωστε πως ήρθε στην Ένωση για να "σπάσει" την κατάρα των 24 ετών.

Ειδικότερα, όμως, η σχέση του 33χρονου άσου της ΑΕΚ με το νέο αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, Εχσάν Χατζισαφί είναι αυτό που λέμε... ζουμερή.

Ο Μασούντ μεσολάβησε για να πετύχει η μεταγραφή στον Πανιώνιο, έπαιξαν συμπαίκτες και πέρασαν από κοινού μεγάλη περιπέτεια με την εθνική του Ιράν όταν αποφασίστηκε να αγωνιστούν απέναντι στην Μακάμπι. Η κυβέρνηση της χώρας τους είχε καθαιρέσει (εξαιτίας των σχέσεων με το Ισραήλ) μόνο που ο Χατζισαφί επέστρεψε και ο Μασούντ ελπίζει μ' ένα πρωτάθλημα στην ΑΕΚ να τους "πείσει" να γυρίσει και να παίξει στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK