Μια εβδομάδα... φαγούρα για τον Πέλκα

Σε μια εβδομάδα που ο Ολυμπιακός έψαχνε προπονητή, ο Παναθηναϊκός χρήματα για τον φάκελλο αδειοδότησης και η ΑΕΚ έβλεπε τον Αραούχο να γυρίζει στη "φωλιά" του ο ΠΑΟΚ βρήκε κάτι να τον... τρώει. Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τους λάθος χειρισμούς στο θέμα του Πέλκα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει ώρες-ώρες να... ξεπερνά τον εαυτό του. Σε μια εβδομάδα στην οποία ο Ολυμπιακός έψαχνε η προπονητή, ο Παναθηναϊκός έψαχνε χρήματα για τον φάκελο αδειοδότησης και η ΑΕΚ έβλεπε τον καλύτερό της παίκτη να γυρίζει στη "φωλιά" του καθώς δεν της ανήκει, κατάφερε να βρει και εκείνος κάτι να τον τρώει. Λες και η δική του ηρεμία χαλούσε το παζλ.

Αυτή η χειρονομία του Πέλκα έχει υπεραναλυθεί. Και το λάθος δεν είναι εκείνων που την αναλύουν και ασχολούνται με αυτή. Οι εκτός ΠΑΟΚ μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο ΠΑΟΚ όμως τι έκανε;

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

Η χειρονομία έγινε Κυριακή απόγευμα. Ούτε καν 17:00 είχε πάει. Δεν μιλάμε για παιχνίδι που έγινε βράδυ. Απογευματάκι, νωρίς – νωρίς. Ο Πέλκας, λοιπόν, σκοράρει, και "κραδαίνοντας τα γεννητικά του όργανα" κοιτάζει προς... άγνωστη κατεύθυνση. Ο ίδιος ο παίκτης λέει ότι δεν μετανιώνει γι' αυτό που έκανε και ότι δεν το έκανε προς τον πάγκο του Πανιωνίου ή στους φιλάθλους του που ήταν στο οπτικό πεδίο του. Το έκανε "πάνω στη στιγμή". Κάπως έτσι το χαρακτήρισε.

Λίγα λεπτά μετά, ο Ίβιτς επέλεξε να τον καλύψει και να πει πως “ στον πανηγυρισμό δείξαμε ότι είμαστε άνδρες”. Ακολούθησε ο εκνευρισμός του Ιβάν Σαββίδη που "τράβηξε το αυτί" στον Πέλκα. Ο Γιώργος Σαββίδης από την πλευρά του θεώρησε πως έχουν υπάρξει και άλλοι πιο προβοκατόρικοι πανηγυρισμοί μετά τους οποίους δεν ακολούθησε κόκκινη κάρτα στον παίκτη που "πρωταγωνίστησε" σε αυτούς.

...ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Και ενώ οι πρώτες αντιδράσεις και τοποθετήσεις που αφορούσαν αυτό τον πανηγυρισμό έγιναν μέχρι την Κυριακή το βράδυ, η τελευταία τοποθέτηση ήρθε Παρασκευή μεσημέρι. Ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε το σωστό δηλώνοντας πως ήταν λάθος τα όσα είπε για τη χειρονομία του Πέλκα μετά το τέλος του αγώνα. Και, κατά διαβολική σύμπτωση, για το λάθος του, φταίνε άλλοι, όπως τότε, με τις δηλώσεις με τις οποίες "φωτογράφιζε" τον Γιώργο Τζαβέλλα. " Δεν είχα δει τι ακριβώς είχε συμβεί. Σε σχέση με αυτά που μου είχαν πει" είπε. Και έπρεπε να φτάσουμε Παρασκευή μεσημέρι, επειδή η ομάδα είχε τρεις μέρες ρεπό; Η μεγάλη μου ένσταση είναι εκεί.

ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το επικοινωνιακό κομμάτι, ειδικά στην εποχή μας. Σε μια στιγμή που δεν υπάρχει ειδησεογραφία, αλλά η ανάγκη δημοσίευσης ειδήσεων δεν μειώνεται, ένα θέμα που άνοιξε Κυριακή απόγευμα, έπρεπε να είχε κλείσει το πολύ Δευτέρα βράδυ. Και αυτό είναι θέμα του οργανισμού του ΠΑΟΚ να το καταλάβει αυτό.

Από το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε η... φαγούρα. Ο καθένας άρχισε να το χρησιμοποιεί όπως ήθελε από τη στιγμή που ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν το "τελείωσε". Και δεν έχει σημασία αν αυτό που θα λεγόταν ως "δευτερολογία" ήταν πειστικό ή αρεστό, σωστό ή λάθος.

Ό,τι και αν έλεγε ο Ίβιτς ή ο οποιοσδήποτε από τον ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα, θα έφερνε συζήτηση. Αλλά αν, για παράδειγμα, η τοποθέτηση του Ίβιτς γινόταν την Δευτέρα, άντε το πολύ μέχρι την Τρίτη θα (μας) απασχολούσε το όλο θέμα. Και όμως, κλείσαμε μια εβδομάδα με το αν ο Πέλκας το έκανε πάνω στον πανηγυρισμό ή "τα έδειξε" στον έναν ή στον άλλον ή στον παράλλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK