Μίτσελ: πάει αγώνα με τον αγώνα

Ο Θέμης Καίσαρης αποκαλύπτει τι παίζει στον Ολυμπιακό με τον Μίτσελ. Η έντονη δυσαρέσκεια, η θέση που κρίνεται κάθε αγωνιστική, η "επίσκεψη" Μαρινάκη στα αποδυτήρια και η ατάκα για το "ρόστερ των 50 εκατομμυρίων και οι δύο τάσεις για τον αντικαταστάτη του.

Μίτσελ: πάει αγώνα με τον αγώνα

Το έργο έχει ήδη διαμορφωθεί μετά τον αγώνα στη Λιβαδειά. Ο Μίτσελ πλέον πηγαίνει αγώνα με τον αγώνα. Η θέση του στον πάγκο εξαρτάται απ' το εκάστοτε αποτέλεσμα και μια γκέλα θα σημάνει το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Όπως καταλαβαίνετε, άπαξ και ένας προπονητής μπει σε τέτοια διαδικασία, είναι πολύ δύσκολο να βγει. Σε μια μικρή ομάδα μπορεί με ένα σερί αποτελεσμάτων να κρατήσει τη θέση του, αλλά στον Ολυμπιακό οι νίκες από μόνες τους δεν λένε πολλά, ειδικά όταν/όσο η ομάδα κυνηγάει στη βαθμολογία.

Ίδια εικόνα

Πόσω μάλλον όταν αυτές οι νίκες έρχονται με εμφανίσεις σαν κι αυτή απέναντι στον Πανιώνιο. Ο αγώνας ήταν μια ευκαιρία για μια εύκολη νίκη, με καλή εμφάνιση που θα διασκέδαζε τις εντυπώσεις και θα έφτιαχνε λίγο το κλίμα για τον Μίτσελ. Όμως, μόνο αυτό δεν συνέβη. Ίδια εικόνα στο χορτάρι, αποδοκιμασίες στο φινάλε όταν ο Ολυμπιακός κινδύνευε με ισοφάριση, κριτική στα πρώτα κείμενα που γράφτηκαν μετά το τελικό 2-0.

Το Ολυμπιακός-Πανιώνιος δεν έδωσε κάτι που θα ήταν ικανό να αλλάξει τις σκέψεις εντός της διοίκησης των "ερυθρόλευκων". Τι λένε αυτές οι σκέψεις; Πως "έτσι όπως πάμε, αργά ή γρήγορα θα τελειώσουμε μ' αυτόν και πρέπει να βρούμε ποιος θα είναι ο νέος". Ακόμα και ο ίδιος ο Μίτσελ την γνωρίζει την κατάσταση. Μπορεί τη Δευτέρα ο Ισπανός να δήλωνε " η ανανέωσή μου είναι υπόθεση δύο λεπτών" , αλλά ξέρει με τι ήρθε αντιμέτωπος το Σάββατο το βράδυ στη Λιβαδειά.

"Ρόστερ 50 εκατομμυρίων"

Με "επίσκεψη" του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια, που στόχος της δεν ήταν να δώσει συγχαρητήρια για τη δύσκολη νίκη που ήρθε στο φινάλε. "Επίσκεψη" σε πολύ έντονους τόνους, μπροστά σε όλους και με χαρακτηριστική ατάκα: "Ρόστερ 50 εκατομμυρίων δεν μπορεί να κερδίσει τους παίκτες μερικών χιλιάδων ευρώ". Όπως καταλαβαίνετε, αποδέκτες δεν ήταν μόνο οι παίκτες, αλλά κι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το ρόστερ.

Δυσαρέσκεια, αλλά όχι ειλημμένη απόφαση

Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση αντικατάστασης, αλλά κλίμα και σκέψεις που κινούνται σ' αυτήν την κατεύθυνση. Εντός του Ολυμπιακού μάλιστα έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις. Η μία τάση λέει στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως μπορεί να πάρει το στοίχημα για Έλληνα τεχνικό και επιχειρηματολογεί υπέρ του Στάικου Βεργέτη, όπως σας είχε αποκαλύψει το Contra.gr πριν από δύο εβδομάδες. Η άλλη τάση, που είναι και πιο ισχυρή, λέει στον πρόεδρο των "ερυθρόλευκων" πως δεν χρειάζονται τέτοια πειράματα και πρέπει να διατηρηθεί το μοντέλο του ξένου προπονητή.

Ένας ξένος προπονητής θα αποτελεί πάντα πιο πιθανή λύση με τον Μαρινάκη στο τιμόνι, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχει ληφθεί οριστικά η απόφαση να "τελειώσει" ο Μίτσελ. Η δυσαρέσκεια απέναντί του είναι δεδομένη και ο Ισπανός θα είχε "τελειώσει" με γκέλα κόντρα σε Λεβαδειακό ή Πανιώνιο. Με τα δύσκολα ματς που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός μπορεί κάλλιστα να μειώσει τη διαφορά ή ακόμα και να βρεθεί μπροστά τη Δευτέρα κι έτσι ο Μίτσελ να πάρει παράταση.

Φύλλο, καρπούζι και μαχαίρι

Όμως, το είπαμε και στην αρχή. Άπαξ και για έναν προπονητή ξεκινήσει μια τέτοια μουρμούρα, διοχετεύεται σταδιακά στον προσκείμενο Τύπο και εντός της διοίκησης υπάρχουν συζητήσεις για την εθνικότητα του αντικαταστάτη, το φύλλο δεν γυρίζει. Αλλά, καρπούζι και μαχαίρι είναι στα χέρια του Μαρινάκη.

Διαβάστε ακόμη:

Το νέο μοντέλο του Μαρινάκη και ο Έλληνας τεχνικός

News 24/7

24MEDIA NETWORK