Μποροβήλος: "Εκπρόθεσμοι στο χορηγό, δεν φταίω εγώ"

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για τις ευθύνες στο χορηγικό ζήτημα που "καίει" τη Super League και την καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης.

Η Super League έχει ξεμείνει από κεντρικό χορηγό, μετά την ομόφωνη απόρριψη της πρότασης του ΟΠΑΠ, αλλά ο Γιώργος Μποροβήλος "ένιψε τας χείρας του".

Μετά το ΔΣ της Τετάρτης, στη διάρκεια του οποίου επικυρώθηκε ο... υποβιβασμός της Κέρκυρας και ορίστηκε το πρόγραμμα των πρώτων των δύο αγωνιστικών, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού υποστήριξε μεν ότι ξεπεράστηκαν τα όρια εξεύρεσης λύσης, συμπλήρωσε όμως ότι η ευθύνη είναι συλλογική, αφού ο ίδιος δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να εφαρμόζει τις αποφάσεις.

"Έγινε ομόφωνα απόρριψη προσφοράς του ΟΠΑΠ για το νέο πρωτάθλημα και συστήθηκε επιτροπή, από εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Παναιτωλικού, του ΠΑΟΚ κι από εμένα για να διερευνήσουμε δυνατότητα εύρεσης νέου χορηγού.

Όλες οι αποφάσεις για τον κεντρικό χορηγό ήταν ομόφωνες. Εγώ ως πρόεδρος ακολούθησα πιστά τις αποφάσεις του ΔΣ. Δεν μπορεί να πει κάποιος πως εγώ φταίω. Είμαστε εκπρόθεσμοι στο θέμα εύρεσης χορηγού, αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα".

Ο Γιώργος Μποροβήλος αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν εντός της αίθουσας: "Είχαμε ένα εποικοδομητικό ΔΣ, έγινε επικύρωση της βαθμολογίας με τον αστερίσκο ότι αν δικαιωθεί η ομάδα της Κέρκυρας στο διαιτητικό δικαστήριο θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα. Η Κέρκυρα επέμενε στο αίτημά της να μη γίνει επικύρωση γιατί υπάρχει εκκρεμότητα στο διαιτητικό δικαστήριο. Όμως το σώμα έκρινε πως πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Επίσης έγινε η εγγραφή δύο ιστορικών ομάδων, της ΑΕΚ και του Ηρακλή, για να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Επίσης εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων των ανδρών, της Κ20 και για τον ορισμό των παρατηρητών.

Κατατέθηκαν κάποιες πολύ σοβαρές προτάσεις, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να εξεταστούν. Θα εξεταστούν όμως στη συνέχεια και αφού μελετηθούν, θα επεξεργαστούν από το ΔΣ".

Διαβάστε ακόμη:

Η ΑΕΚ το Σάββατο και ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα στην πρεμιέρα της Super League

Επικυρώθηκε ο υποβιβασμός της Κέρκυρας, αλλά...