"Νέο συμβόλαιο σε Ζέκα ή πώληση!"

Οι αξιώσεις του μάνατζερ του αρχηγού του «τριφυλλιού» προς τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό με μοχλό πίεσης τα χρήματα που του δίνει η Κοπεγχάγη, οι προεκτάσεις του «παιχνιδιού» του Γκονσάλβες, το μίνιμουμ όριο των 3 εκατ. ευρώ για την πώλησή του, το «ξεσκόνισμα» της λίστας των χαφ απ’ τους «πράσινους» και η εισήγηση Ουζουνίδη να μην φύγει, εκτός εάν…

"Νέο συμβόλαιο σε Ζέκα ή πώληση!"

Μεγάλες προεκτάσεις παίρνει πλέον το «φλερτ» της Κοπεγχάγης με τον Ζέκα Ροντρίγκες, με το θέμα να… σοβαρεύει ακόμη περισσότερο, παρά την αρνητική απάντηση που έδωσε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Παρασκευής (18/8) στην πρώτη επίσημη πρόταση της δανέζικης ομάδας, η οποία προσέγγιζε τα 2 εκατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Παρασκευής (18/8), ο μάνατζερ του «κάπτεν» του «τριφυλλιού», Κάρλος Γκονσάλβες συναντήθηκε με ανθρώπους του Παναθηναϊκού για να συζητήσουν αναλυτικά για το μέλλον του πελάτη του.

Απ’ τη στιγμή που η πρόταση της Κοπεγχάγης -η οποία όπως έγινε γνωστό μεταφέρθηκε μέσω του Γκονσάλβες, ενός Κύπριου συνεργάτη του κι ακόμη ενός μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό της δανέζικης ομάδας- απορρίφθηκε απ’ το «τριφύλλι», ο ατζέντης του 28χρονου μέσου, ζήτησε να υπάρξει αναπροσαρμογή στις απολαβές του πελάτη του.

«Χρησιμοποίησε» μάλιστα στην κουβέντα, την πρόταση που είχε στα χέρια του ο Ζέκα απ’ την Κοπεγχάγη, η οποία έφτανε τις 900.000 ευρώ «καθαρά» (και προσέγγιζε το 1 εκατ. με τα μπόνους) για τρία χρόνια, τονίζοντας πως θέλει αντίστοιχη «αύξηση» για τον Ελληνοπορτογάλο άσο.

Από την πλευρά τους οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου συμβολαίου και αύξησης προς τον Ζέκα, αφού μόλις πριν ένα χρόνο (στις 9 Αυγούστου 2016 συγκεκριμένα), ο 28χρονος άσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως το 2019, με απολαβές 600.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή δε, μαζί με τους Λουτσιάνο και Τσάβες, ο Ζέκα έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα και στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως το μπάτζετ δεν «σηκώνει» νέα αύξηση και συμβόλαιο επιπέδου «Μπεργκ».

ΕΧΕΙ "ΨΗΘΕΙ" Ο ΖΕΚΑ

Από την πλευρά του ο Γκονσάλβες, τόνισε πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί μία λύση με την πρόταση της Κοπεγχάγης, αφού κι ο Ζέκα «ψήνεται» να συνεχίσει στην Κοπεγχάγη, καθώς τα χρήματα που του προσφέρει είναι 50% περισσότερα απ’ αυτά που παίρνει στον Παναθηναϊκό, ενώ θα έχει την ευκαιρία να παίζει σε σταθερό επίπεδο στοChampions και τοEuropaLeague.

Ο Πορτογάλος ατζέντης μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, η Κοπεγχάγη θα επανέλθει με νέα, βελτιωμένη πρόταση προς τον Παναθηναϊκό και πως ετούτη τη φορά θα ήθελε να την εξετάσουν πολύ πιο σοβαρά οι «πράσινοι».

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη μία μεγάλη… παρτίδα «πόκερ», με βασικό «παίκτη» τον μάνατζερ του Ζέκα. Ωστόσο για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι ΚΑΙ ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει η νέα πρόταση της Κοπεγχάγης (εφόσον έρθει) να ξεκινάει μίνιμουμ από τα 3 εκατ. ευρώ.

Πολύ απλά διότι οι «πράσινοι» ΔΕΝ θέλουν να «ξεπουλήσουν» έναν παίκτη «κολώνα» της σημερινής ομάδας, αλλά κι επειδή τα περιθώρια (ικανής) αντικατάστασής του μόλις 12 μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου είναι ελάχιστα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απ’ την πλευρά του δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να χάσει τον κορυφαίο ανασταλτικό χαφ του «πράσινου» δυναμικού κι αυτό το έχει μεταφέρει ήδη προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Απ’ την άλλη ωστόσο, κατανοεί πως εάν τα νούμερα και η πρόταση της Κοπεγχάγης φτάσουν πολύ ψηλά (από 3 εκατ. ευρώ και πάνω), τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πει νέο «όχι» το «τριφύλλι».

ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ

Μία άλλη πληροφορία μάλιστα, ανέφερε πως από το βράδυ της Παρασκευής, οι «πράσινοι» έχουν βγάλει από το… συρτάρι τους τη λίστα με κεντρικούς/αμυντικούς χαφ, που είχαν προετοιμάσει στις αρχές του καλοκαιριού και έχουν ήδη αρχίσει να την… ξεσκονίζουν, εξετάζοντας παίκτης «πρώτης γραμμής».

Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από την επόμενη επίσημη κίνηση της Κοπεγχάγης προς τον Παναθηναϊκό, με τους Δανούς να επισημαίνουν πως αυτή θα γίνει από την Τετάρτη (23/8), μετά δηλαδή τη ρεβάνς των πρωταθλητών Δανίας με την Καραμπάχ για τα πλέι-οφ τουChampionsLeague(1-0 υπέρ των Αζέρων το πρώτο ματς).

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως το ποσοστό μεταπώλησης της Σετουμπάλ δεν υπάρχει πλέον, καθώς (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) έχει «σβηστεί» από το καλοκαίρι του ’15, όντας σε ισχύ μόνο για το βάθος της τετραετίας του πρώτου συμβολαίου του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK