Ο Κολοβέτσιος "πέφτει" (με τη μία) στα βαθιά

Τι χάνει και τι κερδίζει ο Παναθηναϊκός εν όψει Καμπάλα απ' την απουσία του Κουτρουμπή και την 11αδάτη είσοδο του Κολοβέτσιου. Η απόλυτη εμπιστοσύνη του Ουζουνίδη και των συνεργατών του στον Λαρισαίο αμυντικό. Εξηγεί ο Κώστας Γουλής.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν ένα πράγμα αποτελούσε τη Νο1 "σταθερά" για τον Μαρίνο Ουζουνίδη καθ' όλη τη διάρκεια της έως τώρα προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, αυτό ήταν δίχως άλλο η μεσοαμυντική γραμμή του. Εκεί όπου ο σχηματισμός της τετράδας μπροστά απ' τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο (Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ) και των δύο κεντρικών χαφ του άξονα (Ζέκα, Κουρμπέλης) ήταν ολόιδια με πέρσι κι ως εκ τούτου ο βαθμός χημείας, ομοιογένειας και δεσίματος ιδανικός.

Φάνηκε άλλωστε, αυτό και στα τέσσερα φιλικά που έδωσε το "τριφύλλι" ως τη διαδρομή των πρώτων ευρώ-προκριματικών, όπου δέχθηκε μόλις δύο γκολ και "έφαγε" φάσεις με το... σταγονόμετρο.

ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ

Το απρόοπτο με τον Γιώργο Κουτρουμπή (επέμβαση σκωληκοειδίτιδας) πέντε μέρες πριν από τη σέντρα του πρώτου ματς με την Καμπάλα στη Λεωφόρο ήρθε να χαλάσει ως ένα βαθμό την ισορροπία μίας αμυντικής γραμμής που έμαθε να παίζει σταθερά μαζί τους τελευταίους 6 μήνες και πλέον ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μπαίνει άρον-άρον στην αγωνιστική εξίσωση. Και στα... βαθιά βεβαίως-βεβαίως, αφού με μόλις τέσσερις εβδομάδες στο "τριφύλλι" θα κληθεί το βράδυ της Πέμπτης (27/7) -και πιθανότατα και στη ρεβάνς, αφού ο "Κούτρου" δύσκολα θα είναι έτοιμος στο 100% στο Μπακού- να σηκώσει το βάρος της ενδεκαδάτης παρουσίας, στην πρώτη, πολύ κρίσιμη, σειρά εφετινών αγώνων του Παναθηναϊκού.

Στα 26 του, ο Λαρισαίος στόπερ μετράει ήδη 202 επίσημους αγώνες στην έως τώρα καριέρα του, όμως μόλις οι 2 εξ αυτών αφορούσαν παιχνίδια εκτός... συνόρων. Μικρός ο βαθμός εμπειρίας, μεγάλη όμως και η εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη και των συνεργατών του, που θεωρούν πως ο Κολοβέτσιος δεν θα έχει το παραμικρό "θέμα" κόντρα στους Αζέρους, όντες απόλυτα βέβαιοι πως θα ανταποκριθεί σε υψηλό βαθμό.

Η έως τώρα παρουσία άλλωστε του "Κόλο" στις προπονήσεις των "πράσινων" έχει ικανοποιήσει πολύ τον Ελληνα προπονητή, αφού βλέπει πως μετά από ένα -λογικά- "μουδιασμένο" ξεκίνημα, έχει μπει στη φιλοσοφία και τη λογική της ομάδας, δουλεύει σκληρά και παρουσιάζει υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Η δε συνεργασία του με τον Μολέδο και τους υπόλοιπους αμυντικούς (την οποία "τσέκαρε" ο Ουζουνίδης και στην προπόνηση της Κυριακής) είναι αρκετά ικανοποιητική, δείχνοντας πως έχει αρχίσει να μαθαίνει τις κινήσεις και τους αυτοματισμούς όλης της αμυντικής τετράδας.

ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ

Τι χάνει ο Παναθηναϊκός ελλείψει Κουτρουμπή; Το πολύ πιο εύκολο "χτίσιμο" της επίθεσης από πίσω, αφού ο Αθηναίος αμυντικός είναι ο καλύτερος των "πράσινων" στόπερ, στο να "ανεβάζει" και να μεταφέρει ορθολογικά την μπάλα απ’ τα μετόπισθεν. Αυτό σημαίνει πως ο Ζέκα (που παρά την ίωση αναμένεται να είναι 100% έτοιμος ως την Πέμπτη), θα πρέπει πλέον να παίξει λίγο πιο "βαθιά" στο χώρο, όντας εκείνος που θα πάρει την πρώτη πάσα, αναλαμβάνοντας τις περισσότερες φορές να «χτίσει» την επίθεση.

Από την άλλη εντούτοις, με τον Κολοβέτσιο παρόντα στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ χάνει σε ύψος και σε τοποθετήσεις στον αέρα, ενώ κερδίζει ακόμη περισσότερο σε ατομικό μαρκάρισμα, αφού ο Λαρισαίος αμυντικός είναι πολύ πιο ικανός στο ένας με έναν.

Η "αλήθεια" βεβαίως θα αποτυπωθεί -όπως πάντα- στο χορτάρι και το βράδυ της Πέμπτης, ο Κολοβέτσιος θα έχει την πρώτη, μεγάλη ευκαιρία του να (απο)δείξει πως δικαίως ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάνω του το εφετινό καλοκαίρι. Ο Ουζουνίδης πάντως πιστεύει απόλυτα στον ίδιο και είναι σίγουρος πως θα καλύψει απόλυτα την απουσία του "Κούτρου". Κι όπως έχει αποδεχθεί τις περισσότερες φορές έως τώρα, το κριτήριο (και οι εκτιμήσεις) του Εβρίτη τεχνικού, δεν λαθεύουν…

News 24/7

24MEDIA NETWORK