Ο πανηγυρισμός-απάντηση του Ταυλαρίδη στην Τούμπα

Ο πανηγυρισμός του Στάθη Ταυλαρίδη στο γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ την Τετάρτη στην Τούμπα βρέθηκε σε απόλυτη συνέπεια με το χαρακτήρα του. Παθιασμένο το παιχνίδι του, γεμάτος πάθος ο ίδιος, ηφαιστειογενής και ο πανηγυρισμός.

Ο πανηγυρισμός-απάντηση του Ταυλαρίδη στην Τούμπα

Εχει όμως να κάνει με το ποιόν του χαρακτήρα του Μακεδόνα χαρακτήρα ή κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από τις σφιγμένες γροθιές και τους άγριους μορφασμούς του προσώπου; Το ρεπορτάζ του καλοκαιριού του 2012 δίνει τη λύση.

Προερχόμενος από μία άκρως αποδοτική (σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο) αλλά συνάμα και προβληματική (σε ό,τι αφορά τις συνθήκες δουλειάς) σεζόν στον ΟΦΗ, ο Ταυλαρίδης έψαχνε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η πρόταση από ΠΑΟΚ

Τον πλησίασε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας και του πρότεινε να παίξει για το Δικέφαλο του Βορρά δίνοντας παράλληλα στον παίκτη την ευκαιρία αφενός να επιστρέψει στην πόλη όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά (Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή) και αφετέρου την ευκαιρία να ζήσει μόνιμα κοντά στο πατρικό του (που βρίσκεται σε χωριό των Σερρών).

Εκ των πραγμάτων ήταν μία ευκαιρία. Το μεγάλο μέγεθος του ΠΑΟΚ, το οικείο βορειοελλαδίτικο περιβάλλον, η δίψα για ποδόσφαιρο σε επίπεδο πρωταθλητισμού, όλα αυτά αποτελούσαν πλεονεκτήματα για τον Ταυλαρίδη που το σκέφτηκε πολύ σοβαρά.

Η μεταγραφή αυτή όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Γιώργος Δώνης, που ανέλαβε εκείνο το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ, ήθελε να στραφεί σε άλλες λύσεις για το κέντρο της άμυνας αφού θεωρούσε ότι ο Ταυλαρίδης δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που ο ίδιος ήθελε.

Η αρχική συμφωνία έτσι δεν μεταφέρθηκε ποτέ στο χαρτί και ο έμπειρος στόπερ, 32 ετών τότε, βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ομάδα της Αθήνας. Ο Ατρόμητος τον ενέταξε στο δυναμικό του (με τη σύμφωνη γνώμη του Ντούσαν Μπάγεβιτς) και δεν έχασε αφού ο "Ταύλα" έκανε "γεμάτες" σεζόν προσφέροντας πολλά. O ΠΑΟΚ αντίθετα δεν έλυσε το πρόβλημά του αφού προτίμησε τον Μπονγκάνι Κουμάλο ο οποίος εν τέλει δεν έπεισε.

Ολα αυτά προφανώς και θα πέρασαν από το μυαλό του Ελληνα στόπερ λίγα δευτερόλεπτα αφότου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ την Τετάρτη. Παλιά η ιστορία αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι σαν τις καμήλες. Ξεχνούν δύσκολα...

Θυμηθείτε τη συνέντευξη του Στάθη Ταυλαρίδη στη SuperBALL τον περασμένο Μάρτιο:

Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Κριτής: Η θωράκιση της επιλογής "όλα ή τίποτε"

Τσάρλυ: Ο Παναθηναϊκός που καλπάζει και ο ΠΑΟΚ που βουλιάζει

News 24/7

24MEDIA NETWORK