Ο Σόβσιτς αποκαλύπτει φλερτ με ΠΑΟΚ

Ο 25χρονος μέσος της Λοκομοτίβα που θα βρει ο Δικέφαλος μπροστά του στα προκριματικά του Europa League μίλησε για ενδιαφέρον του Δικεφάλου. Η εκτίμηση του Τούντορ και όλα τα δεδομένα.

Ο Σόβσιτς αποκαλύπτει φλερτ με ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Νταμίρ Σόβσιτς. Το είπε ο ίδιος 25χρονος μέσος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "sportske novosti". Tο μεγάλο αστέρι της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, που ο ΠΑΟΚ-κατά πάσα πιθανότητα-θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, σημείωσε: "Απ' ότι γνωρίζω, ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται. Πιστεύω ότι δεν θα ήταν κακό να κάνω ένα πολύ καλό παιχνίδι εναντίον τους".

Τον Σόβσιτς παρακολούθησε πρόσφατα από κοντά ο συνεργάτης του Ίγκορ Τούντορ, Γιούριτσα Βούτσκο (απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση), στο παιχνίδι που έδωσε η Λοκομοτίβα στην Ουαλία. Η κροατική ομάδα κέρδισε 3-1 την Μπρόουτον και ο Σόβσιτς πέτυχε ένα γκολ και έφτιαξε τα άλλα δύο.

Αρέσει πολύ στον Τούντορ

Ο Σόβσιτς είναι ένας παίκτης που αρέσει στον Ίγκορ Τούντορ από την εποχή που ήταν προπονητής στη Χάιντουκ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ήταν εκείνος που μίλησε με τον Βοσνιακής καταγωγής (αλλά και με κροατικό διαβατήριο) μέσο και να του εξέφρασε ένα πρώτο ανεπίσημο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

Τι ισχύει με το συμβόλαιό του

Είναι αξιοσημείωτο ότι μία ενδεχόμενη κίνηση του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Σόβσιτς θα έχει μικρό οικονομικό κόστος. Οι ετήσιες απολαβές του φθάνουν περίπου τις 100.000 ευρώ ετησίως και ο ίδιος έχει διαμηνύσει θέλει να πάρει μεταγραφή από την Λοκομοτίβα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Λέγεται στη πατρίδα του ότι ένα ποσό μεταξύ 200.000 και 300.000 ευρώ, θα είναι αρκετό για να πει το "ναι" στην πώλησή του.

Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες πλην ΠΑΟΚ. Το αν ο Δικέφαλος θα κάνει επίσημη κρούση για την απόκτησή του είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον.

Το who is who του Σόβσιτς

Ο Νταμίρ Σόβσιτς γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1990 και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της ΝΚ Σεράγεβο το 2007. Το 2008 μεταγράφηκε στη ΝΚ Ζάγκρεμπ και για πέντε χρόνια έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Η ομάδα του υποβιβάστηκε και ήρθε η μεταγραφή στην Λοκομοτίβα Το 2013 (έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου) για να συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία της Κροατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνής με την U17 της Βοσνίας και την U21 Κροατίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK