Ο Ζαρντίμ πιστοποίησε όσα υπέθετε...

Η ποιότητα και το επίπεδο ετοιμότητας της Σπαρτάκ Μόσχας, καθώς ξεκινάει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Ρωσία, έδωσε τη δυνατότητα στον Λεονάρντο Ζαρντίμ να βγάλει αρκετά συμπεράσματα, κι ας έχουν μόλις δέκα ημέρες προπονήσεων στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο Ζαρντίμ πιστοποίησε όσα υπέθετε...

Έλειπαν, βέβαια, οι τραυματίες (Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ζαραδούκας) και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές (Τοροσίδης, Μανιάτης, Χολέμπας, Φετφατζίδης και Μήτρογλου), εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι βασικοί στην ομάδα, ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την ευκαιρία (κι ας ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι) να πιστοποιήσει όσα υπέθετε.

Δηλαδή, ότι οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά παράλληλα είναι φανερό ότι χρειάζονται οι προσθήκες: Πρώτον, ενός έμπειρου και υψηλού επιπέδου κεντρικού αμυντικού ενόψει των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο Champions League.

Δεύτερον, φαίνεται να είναι αναγκαίος ένας παίκτης με ανασταλτικές ικανότητες, για να αγωνιστεί δίπλα στον (πολύ καλό κόντρα στη Σπαρτάκ) Φέισα. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής κερδίζει τις εντυπώσεις στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, έχει ποιότητα και ο Ζαρντίμ πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά.Όπως, όμως, φάνηκε και στο β΄ ημίχρονο του αγώνα με τη Σπαρτάκ, λειτούργησε καλύτερα έχοντας στο πλάι του τον Μοντέστο (σε σύστημα 4-2-3-1), ενώ, στο πρώτο μέρος (σε σχήμα 4-3-3, με τους καλούς δημιουργικά, αλλά όχι εξίσου αποτελεσματικούς ανασταλτικά Τάτο και Σουμπίνιο) δεν είχε τις βοήθειες που θα έπρεπε στα χαφ.

Τρίτον, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν υψηλού επιπέδου κεντρικό μέσο με επιτελικές ικανότητες, με δεδομένο πως ο Ιμπαγάσα έχει βάλει ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη του.

Κατά τα άλλα, ο Σιόβας έδειξε ότι μπορεί να καλύψει τη θέση του αριστερού στόπερ. Φάνηκε, επίσης, πιο έτοιμος και πιο σίγουρος στις κινήσεις του απ΄ ότι ο (δεξιός κεντρικός αμυντικός) Μανωλάς, ο οποίος είχε καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις, αλλά παράλληλα δεν απέφυγε (από υπερβολική σιγουριά) τα λάθη.

Ο Ντιελνά χρησιμοποιήθηκε σε δύο θέσεις, αριστερό μπακ και δεξιός στόπερ και ανταποκρίθηκε καλύτερα στην πρώτη. Ήταν καλός αμυντικά, αλλά όχι και το ίδιο στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Τάτος, που έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, φάνηκε να αισθάνεται καλύτερα στον ρόλο επιτελικού χαφ (γι΄ αυτό τραβιόταν συνεχώς προς τον άξονα) και όχι τόσο σε εκείνο του αριστερού εσωτερικού μέσου που τον τοποθέτησε αρχικά ο Ζαρντίμ.

Ο Σουμπίνιο έδειξε θετικά στοιχεία, αντίθετα ο Χαβίτο κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Ο Βλαχοδήμος, που χρησιμοποιήθηκε στο β΄ ημίχρονο, ήταν κινητικός, έβγαλε στο βροχερό και βαρύ τερέν στο γήπεδο του Σβατς ορισμένα στοιχεία από το πλούσιο ταλέντο του και μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις παίζοντας, τόσο στο δεξιό όσο και στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Καλή παρουσία είχε και ο Ντιόγκο (έκανε και την κεφαλιά-ασιστ στον Πάντελιτς), ο οποίος τοποθετήθηκε λίγα μέτρα πίσω από τον Σέρβο σέντερ φορ.

Θετικό ήταν και το ντεμπούτο του Καραγκούνη, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην δεξιά πλευρά, αρχικά στα χαφ και εν συνεχεία (μόλις πέρασε ο Παπάζογλου στα στόπερ) στην άμυνα.

Επιπλέον, ο Μέγερι έδειξε (με τις τέσσερις σπουδαίες αποκρούσεις του στο πρώτο ημίχρονο) ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει με νύχια και με δόντια τα γάντια του βασικού γκολκίπερ, απέναντι στο εξαιρετικό Κάρολ.

Όσο για τον Πάντελιτς, η εκτελεστική του δεινότητα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, αυτό που θέλαμε να δούμε ήταν η ετοιμότητά του μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του και ο Σέρβος δείχνει πλέον σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK