Εφυγε ο Γκατούζο, SΟS εκπέμπει ο ΟΦΗ

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο ΟΦΗ το τελευταίο 24ωρο.

Εφυγε ο Γκατούζο, SΟS εκπέμπει ο ΟΦΗ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζενάρο Γκατούζο αναχώρησε για την πατρίδα του χωρίς να ενημερώσει κανέναν, γεγονός που δημιούργησε μεγάλη αβεβαιότητα στους κόλπους της ομάδας.

Από την πλευρά τους οι Ιταλοί επίδοξοι επενδυτές είναι εξαφανισμένοι, δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και η φημολογία που θέλει το καράβι του ΟΦΗ να πέφτει στα βράχια ολοένα και εντείνεται.

Aπό τον ΟΦΗ λεγόταν πάντως ότι ο Γκατούζο θα επιστρέψει ξανά την Πέμπτη για να πιάσει κανονικά δουλειά. Οψόμεθα...

O θανάσιμος κίνδυνος

Κάθε ημέρα που περνάει και ο ΟΦΗ δεν βρίσκει λύση στο ιδιοκτησιακό του πρόβλημα, τότε ο κίνδυνος να έρθουν τα χειρότερα ολοένα και μεγαλώνει.

Προσώρας, οι Ιταλοί επίδοξοι επενδυτές δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους και φυσικά δεν έχουν ενισχύσει τα ταμεία της εταιρίας με ζεστό ρευστό που τόσο έχει ανάγκη η κρητική ΠΑΕ. Εφόσον όμως αυτό το κρυφτό συνεχιστεί, τότε ο ΟΦΗ θα έρθει αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές εξελίξεις.

Εξηγούμεθα: Στις 12/1 λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η Superleague σε Πανιώνιο και ΟΦΗ να αποσύρουν τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Ο Ιστορικός έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις βρίσκοντας χρήματα, θα αποσύρει σίγουρα την προσφυγή του. Ο ΟΦΗ όμως, χωρίς χρηματοδότηση, μοιάζει να κάνει άλμα στο κενό.

Μετά την 12η Ιανουαρίου, οι λύσεις είναι δύο για τους Κρητικούς. Να αποσύρουν ή όχι την προσφυγή. Αν την αποσύρουν, τότε οι προσωρινές διαταγές που τους προστατεύουν από τους πιστωτές παύουν να ισχύουν και οι πάντες θα ζητήσουν τα λεφτά τους. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του οφείλει να αρχίσει να πληρώνει διότι σε διαφορετική περίπτωση οι πιστωτές θα αξιώσουν (και προφανώς θα πάρουν) ενεργοποίηση ποινών (αφαίρεση βαθμών κτλ).

Αν δεν αποσύρουν την προσφυγή, τότε θα εφαρμοστεί το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ που προβλέπει μη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα όσο εκκρεμεί η υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια. Υπάρχει και το ενδεχόμενο απλώς να μην γίνονται τα παιχνίδια του ΟΦΗ με τους εκάστοτε αντιπάλους τους και η ομάδα να χάνει κάθε ματς στα χαρτιά.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η απαγκίστρωση από τα πολιτικά δικαστήρια φαντάζει μονόδρομος. Μόνο που για να γίνει κάτι τέτοιο, ο ΟΦΗ χρειάζεται ρευστό για να καλύψεις τις υποχρεώσεις του προς τους πιστωτές του. Αυτή τη βοήθεια μόνο οι Ιταλοί μπορούν να την προσφέρουν, άλλη λύση στον ορίζοντα δεν υπάρχει για τους Κρητικούς. Αν το φλερτ δεν καταλήξει σε γάμο πρέπει να αναζητηθεί άλλος χρηματοδότης ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Oι γνωρίζοντες όμως την κατάσταση αναφέρουν ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK