Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ

Το Contra.gr παρουσιάζει 10 περιπτώσεις -προσεχώς- ελεύθερων κεντρικών αμυντικών, οι οποίοι θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό. Από τους "αλμυρούς" Νικολά Ενκουλού και Μάρτιν Κάσερες, μέχρι τους έμπειρους Μάρτιν Ντεμιτσέλις και Μπρούνο Άλβες.

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πρώτος στόχος των "ερυθρόλευκων", κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, είναι η ενίσχυση της αμυντικής γραμμής.

Οι Πειραιώτες αναζητούν ένα στόπερ που θα διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά και θα μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο την άμυνα, καθώς τόσο ο Αλμπέρτο Μποτία όσο κι ο Μάνουελ Ντα Κόστα έχουν αποδειχθεί κατώτεροι των περιστάσεων.

Γι' αυτό το λόγο το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει 10 περιπτώσεις αμυντικών από το "πάνω ράφι", οι οποίοι θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό.

ΝΙΚΟΛΑ ΕΝΚΟΥΛΟΥ (26 ΕΤΩΝ, ΚΑΜΕΡΟΥΝΕΖΟΣ)

Πρόκειται για τη δυσκολότερη, αλλά παράλληλα την ελκυστικότερη περίπτωση κεντρικού αμυντικού. Ο Καμερουνέζος άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά είναι βέβαιο πως αρκετές ομάδες θα εξετάσουν την περίπτωσή του, αφού βρίσκεται σε καλή ηλικία, είναι 68 φορές διεθνής και διαθέτει το πακέτο για να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι μία δύσκολη μεταγραφή, αλλά αν o Ολυμπιακός αποφασίσει να κάνει την υπέρβαση και να τον ντύσει στα "ερυθρόλευκα" τότε θα μιλάμε για μία επιλογή που αλλάζει τα δεδομένα. Σύμμαχός των Πειραιωτών η συμμετοχή -έστω και μέσω προκριματικών- στο Champions League.

Χρηματιστηριακή αξία: 10.000.000 €

ΜΑΡΤΙΝ ΚΑΣΕΡΕΣ (29 ΕΤΩΝ, ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΣ)

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ

Τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά κι η τριάδα των Μπαρτζάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι δεν έχουν αφήσει τον Ουρουγουανό αμυντικό να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Μέχρι στιγμής η Γιουβέντους δεν έχει δείξει διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί του, καθώς έχει σκοπό να δώσει τόπο στα νιάτα του συλλόγου. Όμως ο 28χρονος άσος δεν πρόκειται να μείνει στο... ράφι. Ήδη αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Παρόλα αυτά, αν οι διοικούντες τον Ολυμπιακό διαθέσουν το κατάλληλο ποσό είναι ικανοί να τον φέρουν στον Πειραιά.

Χρηματιστηριακή αξία: 7.000.000 €

ΡΟΝ ΦΛΑΑΡ (31 ΕΤΩΝ, ΟΛΛΑΝΔΟΣ)

Αποτέλεσε μία από τις αποκαλύψεις της εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. "Κέρβερος" αμυντικά, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, ο Φλάαρ τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, όμως οι υπερβολικές απαιτήσεις της Άστον Βίλα κατέστησαν αδύνατη την πραγματοποίηση της μεταγραφής. Το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος, αλλά δεν κατάφερε να βρει ομάδα, με αποτέλεσμα να υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο με την Άλκμααρ προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η περίπτωση του Ολυμπιακού, απ' την στιγμή που αδυνατεί να βρει μία ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο, είναι σίγουρο πως δεν τον αφήνει αδιάφορο.

Χρηματιστηριακή αξία: 5.000.000 €

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΡΟΝΚΑΛΙΑ (29 ΕΤΩΝ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ)

FLORENCE, ITALY - NOVEMBER 01: Facundo Roncaglia of ACF Fiorentina gestures during the Serie A match between ACF Fiorentina and Frosinone Calcio at Stadio Artemio Franchi on November 1, 2015 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
FLORENCE, ITALY - NOVEMBER 01: Facundo Roncaglia of ACF Fiorentina gestures during the Serie A match between ACF Fiorentina and Frosinone Calcio at Stadio Artemio Franchi on November 1, 2015 in Florence, Italy. (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images) GETTY IMAGES

Την εφετινή σεζόν αποτελεί "στυλοβάτη" της αμυντικής γραμμής της Φιορεντίνα, στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούν οι "Βιόλα". Η ικανότητά του να αγωνίζεται τόσο στα άκρα (σε διάταξη με τρία στόπερ), όσο και στο κέντρο της άμυνας, κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την περίπτωσή του. Κλασσική περίπτωση Λατινοαμερικάνου αμυντικού. Διακρίνεται για το πάθος, την "σκληράδα" και την ταχύτητά του. Όσον αφορά στον οικονομικό κομμάτι είναι μία προσιτή λύση, αφού δεν έχει υψηλό κασέ.

Χρηματιστηριακή αξία: 4.500.000 €

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΣΑΠΑΤΑ (29 ΕΤΩΝ, ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ)

Την τελευταία διετία διαγράφει μία πτωτική πορεία, με συνέπεια να παρακολουθεί τις περισσότερες αναμετρήσεις της Μίλαν από τον πάγκο. Πριν από τρία χρόνια, όταν αποκτήθηκε από τους "ροσονέρι" έναντι 6.000.000 ευρώ, όλοι θεώρησαν πως θα αποτελέσει τον ηγέτη στην αμυντική γραμμή της ιταλικής ομάδας. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Κολομβιανός δεν κατάφερε ποτέ να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία αξιόλογη περίπτωση, ειδικά για το επίπεδο της Super League, με σημαντικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Οι οικονομικές απαιτήσεις του βρίσκονται μέσα στις δυνατότητες του Ολυμπιακού.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.800.000 €

ΓΙΟΑΝ ΤΑΒΑΡΕΣ (28 ΕΤΩΝ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ)

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ

Είναι ο πιο... άσιμος από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα, αλλά, ίσως κι η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Παρότι είχε όλα τα εχέγγυα να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, οι λάθος επιλογές σε συνδυασμό με την μέτρια απόδοσή του τον έθεσαν στο περιθώριο. Όμως, την εφετινή σεζόν με τη φανέλα της Εστορίλ, στην οποία αγωνίζεται από το 2013, έχει "κλέψει" την παράσταση, αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών του πρωταθλήματος. Το όνομά του έχει ήδη ακουστεί για τους "ερυθρόλευκους", ενώ βρίσκεται και στα... ραντάρ της ΑΕΚ. Στα 28 του χρόνια δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το επόμενο βήμα.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.750.000 €

ΜΠΡΟΥΝΟ ΑΛΒΕΣ (34 ΕΤΩΝ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ)

Μπορεί να διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία ποιοτική λύση. Το συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και δεν υπάρχει διάθεση από καμία πλευρά να ανανεωθεί η συνεργασία. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αγωνιστικές αδυναμίες, τις οποίες όμως υπερκαλύπτει με την εμπειρία και την ποιότητά του. Ο ίδιος, ύστερα από το πέρασμα από την ΑΕΚ, δεν θα έλεγε "όχι" σε μία επιστροφή στην Ελλάδα. Όμως, όλα θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.200.000 €

ΜΑΡΤΙΝ ΝΤΕΜΙΤΣΕΛΙΣ (35 ΕΤΩΝ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ)

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ

Αποτελεί μία παρόμοια περίπτωση μ' αυτή του Εστέμπαν Καμπιάσο. O Αργεντινός στόπερ, παρά τα 35 του χρόνια, παραμένει μία αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας ακόμα και για το υψηλότερο επίπεδο, όπως είναι αυτό της Μάντσεστερ Σίτι. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αλλά πολύ δύσκολα θα ανανεώσει, αφού θέλει να αγωνίζεται περισσότερο. Σε οικονομικό επίπεδο δεν είναι απλησίαστος, ενώ σε περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" αποφασίσουν να κάνουν την κίνησή τους είναι βέβαιο πως θα προσδώσει κύρος τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.000.000 €

ΑΛΕΞ (33 ΕΤΩΝ, ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ)

Κατά το παρελθόν το όνομά του έχει βρεθεί αρκετές φορές στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, αλλά στην πορεία κατάφερε να κερδίσει μία θέση στη βασική ενδεκάδα των "ροσονέρι". Φημίζεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε κι έχει σημειώσει 3 γκολ την εφετινή σεζόν με την ιταλική ομάδα. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του με τους Μιλανέζους, επομένως όλα είναι "ανοιχτά".

Χρηματιστηριακή αξία: 1.500.000 €

ΜΠΑΚΑΡΙ ΚΟΝΕ (27 ΕΤΩΝ, ΓΑΛΛΟΣ)

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ

Το περασμένο καλοκαίρι απασχόλησε τους "ερυθρόλευκους", χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Απ' την στιγμή που μένει ελεύθερος δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι διοικούντες την ομάδα να ασχοληθούν ξανά με την περίπτωσή του. Βέβαια, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα το γεγονός πως την εφετινή σεζόν μετράει μόλις 11 συμμετοχές, κυρίως ως αλλαγή, έχοντας τεθεί στο περιθώριο.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.500.000 €

News 24/7

24MEDIA NETWORK