Οι 10 προσωπικότητες που θα "σώσουν" τον Παναθηναϊκό

Για να έχεις μια ιδέα ποιους εννοούσε ο Γιάννης Αλαφούζος όταν, στο γράμμα αποχαιρετισμού, αναφερόταν σε ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας για τη λύση της επόμενης μέρας. Από τον Αλέξη Τσίπρα και την... Ντένη Μαρκορά στη Λιάνα Κανέλλη και τον Νίκο Καρβέλα!

Οι 10 προσωπικότητες που θα "σώσουν" τον Παναθηναϊκό

Κάλεσμα. Η πιο πολυφόρετη λέξη της ελληνικής αθλητικής πραγματικότητας, όταν το καράβι μπάζει νερά, μπαντάρει, βυθίζεται στ' ανοικτά χωρίς καπεταναίους και χάνεται.

Το "καλώ" του Γιάννη Αλαφούζου, ανακοίνωση... επιστράτευσης έμοιαζε και σε καμία περίπτωση συστράτευσης, ήρθε στην αρχή της πέμπτης παραγράφου. Και αφορούσε "τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας". Κι αν δεν έρθουν αυτοί κάποιοι άλλοι. Πολλοί ή λίγοι, σημασία δεν έχει. Όσοι τελοσπάντων "αγαπούν την ομάδα και όσοι αντέχουν να τη βοηθήσουν".

Αφού ήρθε η ώρα, ορμώμενοι κι εμείς από τις τελευταίες έξι λέξεις του κειμένου, βρήκαμε τους πλέον "κατάλληλους" γι' αυτήν την επικίνδυνη αποστολή σ' ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Επιφανείς όλοι τους, ένας κι ένας. Το αίμα τους καταπράσινο. Τους μοιράσαμε ήδη και τα πόστα για ακόμη πιο εύρυθμη λειτουργία και άμεση τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πρώτος και καλύτερος ο Πρωθυπουργός - ιδίως αν "χάσει" τον σύντροφο Καμμένο και μαζί τις επόμενες εκλογές. Σύγχρονος, φιλόδοξος και κυρίως άφθαρτος στην ποδοσφαιρική σκηνή. Αποδεδειγμένα ένας σκληρός διαπραγματευτής, θα εγγυηθεί την επόμενη ημέρα (εντός της... Super League) χάρη στο πρόγραμμα (της Αθήνας). Το γηπεδικό θα γίνει... κτήμα του, θα έχει τους (δικούς του) ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις για να "τρέξουν" το πρότζεκτ στο Γουδή και ν' αφήσει ήσυχους πια ο Παναθηναϊκός τους κορμοράνους στον Βοτανικό.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ-ÁÑÇÓ / SUPERLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS-ARIS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ-ÁÑÇÓ / SUPERLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS-ARIS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΝΤΕΝΗ ΜΑΡΚΟΡΑ

Εκ των βασικών μετόχων-χορηγών στη νέα εποχή. Με οικονομική επιφάνεια και ασίγαστη, αγνή αγάπη για τον Παναθηναϊκό - το μόνο πράγμα που δεν αμφισβητήθηκε (στα 59 επεισόδια που διήρκησαν οι "Δυο Ξένοι") από το γιο της Κωνσταντίνο. Θες αποδείξεις; Το κινητό στο κεφάλι του Παναγιώτη Φασούλα (επειδή τον ζητούσε η Μάσα) και η σύλληψή της για επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ

Τόσοι και τόσοι ανέλαβαν πρόεδροι στον Παναθηναϊκό, ας κάνει το Βήμα και ο γνωστός megaλοδημοσιογράφος. Δυναμικός χαρακτήρας και αιχμηρός στο λόγο του (όταν πρόκειται για το ΣΥΡΙΖΑ), θα υψώσει τη φωνή του, χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι στις συνελεύσεις της λίγκας - αν χρειαστεί θα πετάξει κι ένα μπουκάλι. Σκέφτεστε καλύτερο για τη θέση σ' ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που απαιτεί πυγμή και τσαγανό;

Οι 10 προσωπικότητες που θα "σώσουν" τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Γιατί από ένα σκληρό reality όπως ο Παναθηναϊκός δεν λείπει ο μετρ της ίντριγκας και του παρασκηνίου. Το δεξί χέρι του αφεντικού, ο ενδιάμεσος διοίκησης-τεχνικού τιμ/ποδοσφαιριστών, ένας big brother στ' αποδυτήρια. Θα κάνει "μεγάλο παζάρι" στην κουβέντα για τα νέα συμβόλαια και τα πριμ των ποδοσφαιριστών με στόχο στο φινάλε ο Παναθηναϊκός να γίνει Survivor και να γράψει ένα δικό του "fame story".

Οι 10 προσωπικότητες που θα "σώσουν" τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης. Επειδή οι καιροί στο νέο Παναθηναϊκό θα είναι... μνημονιακοί, θα έχει διπλό ρόλο και... δεν θα πληρώνεται για κανέναν. Εθελοντής! Θα είναι ο άνθρωπος πίσω από τον "Πανάθα", ταμάμ για ν' ασχοληθεί και να διασκεδάζει τα παιδιά, αλλά και ταυτόχρονα ο εκφωνητής του γηπέδου. Για ενδεκάδες, γκολ, διαφημίσεις στο ημίχρονο. Η φωνή του γνώριμη και οικεία.

Οι 10 προσωπικότητες που θα "σώσουν" τον Παναθηναϊκό

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Προφητικός ο Βολιώτης τραγουδοποιός. Θα προβλέπει τι θα συμβεί στο μέλλον και θα συμβουλεύει για την αποφυγή των παγίδων και τραγικών λαθών του παρελθόντος. Από το 1993 είχε συνθέσει και τραγουδήσει τον "Μικρό Τιτανικό" του Μιχάλη Γκανά, τον νέο ύμνο του Παναθηναϊκού. Γιατί "θα είναι θαύμα αν σωθούμε"...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Επικεφαλής της επιτροπής για το (παναθηναϊκό) χρέος. Πώς δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο άνοιγμα, ποιος ευθύνεται, πώς θα πληρωθεί. Το πόρισμα θ' αρχίζει με το... πειραγμένο "φίλε έφυγε ο Γιάννης" και το "θυμάμαι έναν (Νικόλα) πατέρα" για να τιμήσει, ως είθισται, τη μνήμη του Στράτου και θα καταλήξει με το "ψηλά τα χέρια" για όσους έφεραν εδώ τον Παναθηναϊκό. Ο Άγγελος θα σιγοντάρει αφήνοντας τόπο στα νιάτα. Αρκεί να μην καταλήξει όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Ο άνθρωπος επί των μεταγραφών. Σαν τεχνικός διευθυντής. Επειδή, όπως προκύπτει για να καλυφθούν οφειλές και να βγει η χρονιά, πρόκειται να (ξε)πουληθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ, ο sui generis καλλιτέχνης γνωρίζει να ξεχωρίζει τις γούνες από τα παλτά. Ο Νικόλας θα είναι "όλα, όλα, όλα ή τίποτα"...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Α' ΕΘΝΙΚΗ - 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΚΑΡΒΕΛΑΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Α' ΕΘΝΙΚΗ - 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΚΑΡΒΕΛΑΣ ICON PHOTOPRESS

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Βέρα Αθηναία, Παναθηναϊκός από κούνια και πρώην στέλεχος. Θ' αναλάβει, τι άλλο, τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία της ομάδας. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά) και έχει αφενός πολυετή εμπειρία από τα μέσα ενημέρωσης αφετέρου πειθώ προκειμένου να προμοτάρει την παναθηναϊκή ιδέα. Αρμόδια για την επανέκδοση του περιοδικού "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" με στόχο να βρεθούν πόροι και βοηθήσει κι αυτή στη "Νέμεση" όσων φέρουν το βάρος του "πράσινου" ναυαγίου.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ-ÅÑÃÏÔÅËÇÓ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS-ERGOTELIS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ-ÅÑÃÏÔÅËÇÓ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS-ERGOTELIS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ

Εφέτος έπαιζε και σκηνοθετούσε στην παράσταση "Ιφιγένεια εν Αυλίδι". Ξέρει από θυσίες δηλαδή με την ελπίδα ότι στο φινάλε θα φυσήξει ούριος άνεμος. Λόγω εμπειρίας στο σανίδι, αλλάζει χαρακτήρες και ρόλους, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις συνθήκες, ν' ανταποκρίνεται στις περιστάσεις και στο φινάλε να κερδίζει το χειροκρότημα γιατί έφερε εις πέρας την αποστολή του.

Οι 10 προσωπικότητες που θα "σώσουν" τον Παναθηναϊκό
PANORAMA PRESS

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK