Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις προπονητών που δεν πρόλαβαν να... κάνουν Χριστούγεννα με τις ομάδες που ξεκίνησαν σεζόν. Το Contra.gr σας θυμίζει τις αλλαγές προπονητών στην φετινή Super League.

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 7 (μέχρι στιγμής) ήταν οι ομάδες που δεν συνέχισαν με τον ίδιο προπονητή που είχαν ξεκινήσει την σεζόν. Λίγο η κακή εικόνα, λίγο τα άσχημα αποτελέσματα, δεν θέλει και πολύ για να στοχοποιηθεί ο κόουτς, ειδικά όταν μιλάμε για τα τα ελληνικά δεδομένα.Πάμε να δούμε όμως τις αλλαγές πιο αναλυτικά:

Εργοτέλης: Χουάν Φεράντο - Παύλος Δερμιτζάκης

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Ο Χουάν Φεράντο ανέλαβε τις τύχες του Εργοτέλη το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο παρέμεινε στο τιμόνι της κρητικής ομάδας περίπου δύο μήνες, μιας και 1η του Σεπτέμβρη η ομάδα ανακοίνωση την λύση της συνεργασία της με τον Ισπανό τεχνικό. Μόλις δύο αγωνιστικές πρόλαβε στη Super League, μετρώντας ισάριθμες ήττες:

25/8: Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1

30/8: ΑΕΛ Καλλονής - Εργοτέλης 2-0

Αντικαταστάτης του είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης, γνωστός στην ομάδα του Εργοτέλη, μιας και από εκεί είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα το 2001. Προς το παρόν οι Κρητικοί βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Super League (17η) με 6 βαθμούς.

Νίκη Βόλου: Βίλιαν Φλουτ - Παναγιώτης Τζαναβάρας

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Ο Ολλανδός, Βίλιαν Φλουτ, υπέγραψε με την ομάδα της Νίκης Βόλου το καλοκαίρι, ωστόσο κι εκείνου οι μήνες ήταν μετρημένη στην ομάδα. Οι άνθρωποι του συλλόγου περίμεναν από τον 52χρονο τεχνικό να μεταδώσει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές το στυλ της ολλανδικής σχολής, κάτι που όμως δεν είδαν ποτέ. Σε τρία μας που έκατσε στον πάγκο της Νίκης γνώρισε ισάριθμες ήττες, με την ομάδα του να παίζει κακό ποδόσφαιρο.

23/8: Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1

31/8: Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1

13/9: ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0

Αντικαταστάτης του από τα μέσα Οκτωβρίου είναι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, o οποίος είχε κάτσει και πέρυσι για ένα εξάμηνο στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας.

Ξάνθη: Σάκης Τσιώλης - Ρασβάν Λουτσέσκου

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Μέχρι την τρίτη αγωνιστική "άντεξε" στον πάγκο της Ξάνθης ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός "πλήρωσε" το κακό ξεκίνημα της ομάδας, όπου σε 3 αγώνες σημείωσε 2 ισοπαλίες και μία ήττα και έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Τσιώλη στον πάγκο της Ξάνθης:

24/8: Βέροια - Ξάνθη 3-2

31/8: Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

14/9: ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-2

Τέλη Σεπτεμβρίου, η ακριτική ομάδα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ρουμάνο τεχνικό, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ατρόμητος: Γιώργος Παράσχος - Ρικάρντο Σα Πίντο

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Ο αγαπητός στον κόσμο του Ατρομήτου, Γιώργος Παράσχος είχε ένα "βελούδινο" διαζύγιο με την ομάδα του Περιστερίου. Την περσινή σεζόν τα πήγε αρκετά καλά, ενώ και φέτος είχε ξεκινήσει φιλόδοξα με δύο συνεχόμενες νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Ωστόσο, το γυαλί άρχισε να "ραγίζει" από τον αποκλεισμό από το Europa League κόντρα στη Σαράγεβο. Η δυσκολία της ομάδας να επιτύχει γκολ και να παίξει καλό ποδόσφαιρο, κάποια επεισόδια μεταξύ παικτών-προπονητή, καθώς και η ήττα από τον ΟΦΗ στην 4η αγωνιστική έφεραν εξελίξεις. Τα αποτελέσματα του Παράσχου με τον Ατρόμητο στη φετινή Super League ήταν:

24/8: Ατρόμητος - Πλατανιάς 1-0

31/8: Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1

14/9: Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0-0

20/9: ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-0

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο επιλέχθηκε τελικά ως ο καταλληλότερος αντικαταστάτης του Παράσχου. Ο Πορτογάλος τεχνικός που είχε κάνει πέρυσι εξαιρετική δουλειά στον ΟΦΗ, ήρθε με όρεξη και υποσχέσεις στο Περιστέρι. Χαρακτηριστικό είναι πως στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρομήτου επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού.

Πανθρακικός: Άκης Μάντζιος - Χοσέ Μανουέλ Ρόκα

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Για περίπου ενάμιση χρόνο έκατσε ο Άκης Μάντζιος στον Πανθρακικό. Ανέλαβε την ομάδα τον Μάιο του 2013 και έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα πέρυσι, όχι μόνο κρατώντας την στην πρώτη κατηγορία (που ήταν ο αρχικός στόχος), αλλά τερματίζοντας και στην 10η θέση.

Φέτος το ξεκίνημα της ομάδας δεν ήταν το ιδανικό. Η πρώτη νίκη άργησε να έρθει (4η αγωνιστική), ενώ ακόμη και παιχνίδια θεωρητικά "του χεριού του", όπως αυτό με την Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να τα πάρει. Μετά το ματς με τον ΟΦΗ (0-0) στις 2 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία του με τον Πανθρακικό. Αναλυτικά τα αποτελέσματα που έφερε από στη φετινή Super League:

23/8: Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

30/8: Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

14/9: Λεβαδειακός - Πανθρακικός 1-1

21/9: Πανθρακικός - Πανιώνιος 1-0

29/9: Καλλονή - Πανθρακικός 2-0

18/10: Νίκη Βόλου - Πανθρακικός 1-0

26/10: Παναιτωλικός - Πανθρακικός 3-1

2/11: Πανθρακικός - ΟΦΗ 0-0

Λίγες ημέρες αργότερα, η ομάδα της Θράκης βρήκε τον αντικαταστάτη του στο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος είχε περάσει μια διετία (2008-10) στον Πανθρακικό ως ποδοσφαιριστής.

Πανιώνιος: Δημήτρης Τερεζόπουλος - Μαρίνος Ουζουνίδης

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League

Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος ανέλαβε το καλοκαίρι την τεχνικήηγεσία των "κυανέρυθρων" προερχόμενος από την Κ-20 της ομάδας και ενώ το ξεκίνημά του δεν ήταν κακό, πλήρωσε τις δύο σερί ήττες μέσα σε τέσσερις ημέρες στις αρχές του Δεκεμβρίου που έφεραν την ομάδα κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Αναλυτικά τα κατορθώματα του Τερεζόπουλου στον πάγκο της ομάδας της Ν. Σμύρνης στη Super Leauge:

25/8:Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1

31/8:Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1

14/9:Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-1

21/9:Πανθρακικός - Πανιώνιος 1-0

27/9:Πανιώνιος - Ξάνθη 1-1

20/10:Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

25/10:Λεβαδειακός - Πανιώνιος 1-0

1/11:Βέροια - Πανιώνιος 2-2

9/11:Πανιώνιος - Καλλονή 0-2

30/11:Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1

3/12:Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0

7/12:Παναιτωλικός - Πανιώνιος 2-1

Άμεσα ο Πανιώνιος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει περάσει μεταξύ άλλων και από τους πάγκους των Εργοτέλη, Ηρακλή, Πλατανιά, Ξάνθη και Λάρισα.

Εργοτέλης: Παύλος Δερμιτζάκης -

Οι αλλαγές προπονητών στη φετινή Super League
INTIME SPORTS

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Δερμιτζάκης αναλάμβανε τις τύχες του Εργοτέλη στη θέση του Χουάν Φεράντο, ωστόσο 3 μήνες αργότερα (15 Δεκεμβρίου) αποχαιρέτησε την κρητική ομάδα. Μετά την ήττα εντός έδρας από την Ξάνθη που έφερε τον Εργοτέλη ισόβαθμο στην τελευταία θέση μαζί με την Νίκη Βόλου, αποφασίστηκε η λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας των δύο πλευρών. Τα αποτελέσματα του Δερμιτζάκη στον πάγκο των Κρητικών ήταν:

15/9:Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3

21/9:Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4

28/9:Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1

18/10:Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3

25/10:Ατρόμητος - Εργοτέλης 1-1

2/11:Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2

8/11:Εργοτέλης - Βέροια 2-2

30/11:Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 1-4

4/12:ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0

8/12:Πανθρακικός - Εργοτέλης 0-0

14/12:Εργοτέλης - Ξάνθη 0-2

Στα δύο επόμενα ματς του Εργοτέλη με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα, στον πάγκο έκατσε ο υπηρεσιακός τεχνικός, Γιάννης Ταουσιάνης, ο οποίος μέτρησε μία ήττα (3-1 με Κέρκυρα εκτός έδρας) και μία νίκη (1-0 με ΠΑΣ εντός).

News 24/7

24MEDIA NETWORK