Οι απορίες των Μιλανέζων για τον Ρέτσο

Τι έλεγε ο κατάσκοπος των "ροσονέρι" που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη για το παιχνίδι με την Αστάνα, έχοντας στραμμένη την προσοχή του στον 18χρονο αμυντικό. Ποια η "καραμπόλα" από το πουθενά με νυν "ερυθρόλευκο"! Τι συμβαίνει με τον Ντε Λα Μπέγια και ποιες οι αμφιβολίες που υπάρχουν για το αν θα βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για τον ΠΑΟΚ.

Οι απορίες των Μιλανέζων για τον Ρέτσο

Είχε τελικά και ωραίο εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αστάνα. Δεν είχε… ζουμί μόνο το 4-1 και η "γεμάτη" εμφάνιση των "ερυθρολεύκων".

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και στις εξέδρες, εκεί όπου κάθονταν ένα σωρό κατάσκοποι. Άλλοι είχαν έρθει στη χώρα μας για βόλτα σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν προς τους ρεπόρτερ τους (π.χ. η Ζενίτ). Άλλοι όμως είχαν έρθει με ειδική αποστολή.

Η Μίλαν για παράδειγμα ήρθε να πάρει μία ακόμη γεύση από τον Παναγιώτη Ρέτσο. Η… πλάκα όμως είναι ότι στο γενικότερο σκάουτινγκ που έχουν κάνει για τον 18χρονο αμυντικό, η κεντρική ιδέα είναι ότι πρόκειται για "ένα ανερχόμενο ταλέντο από την Ελλάδα που μπορεί να αναδειχθεί σε νέο… Μανωλά"!

Ναι, κάπως έτσι τον έχουν στο μυαλό τους στην Ιταλία. Ως έναν "νέο Μανωλά". Οι Μιλανέζοι λοιπόν αν π.χ. έκαναν αύριο μία κίνηση για την απόκτηση του Ρέτσου, θα την έκαναν για να πρόσθεταν στο δυναμικό τους ένα "αστεράκι" για το κέντρο της άμυνας και όχι για τα άκρα.

Απορούσαν λοιπόν για τους λόγους που χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο της άμυνας και όχι στο κέντρο. Βέβαια, γνώριζαν πολύ καλά ότι αναγκαστικά πέρασε αριστερά λόγω της απουσίας του Ντε λα Μπέγια. Ερχόμενοι στην Ελλάδα δηλαδή ήξεραν ότι δεν θα τον έβλεπαν να παίζει στόπερ, αλλά αριστερό μπακ. Όμως, απορούσαν και εδώ υπάρχει έντονο παρασκήνιο για τους λόγους που απορούσαν.

Το καλοκαίρι του 2010 το τμήμα σκάουτινγκ της Μίλαν είχε ασχοληθεί με έναν νυν "ερυθρόλευκο" αμυντικό! Τότε ήταν 21 ετών και αποτελούσε "προϊόν" της περίφημης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα. Είχαν ασχοληθεί λοιπόν με τον συγκεκριμένο, τον παρακολουθούσαν, αλλά στο τέλος τον απέρριψαν, θεωρώντας ότι δεν ήταν και κάτι το… φοβερό για να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Ποιος ήταν ο κύριος που είχε μπει στα "ραντάρ" της Μίλαν; Ο Αλμπέρτο Μποτία! Κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε στις προχθεσινές απορίες των "ροσονέρι". Θεώρησαν ότι ο Ρέτσος "χαραμίζεται" ως αριστερό μπακ και πώς θα μπορούσε να παίξει – σύμφωνα με τους Ιταλούς – αντί του Μποτία στο κέντρο της άμυνας!

Με λίγα λόγια, από το πουθενά προέκυψαν "καραμπόλες" και πράγματα τα οποία έχουν συμβεί στο παρελθόν και δεν ήταν και τόσο γνωστά. Πάλι καλά όμως που υπάρχουν και τέτοιου είδους επισκέψεις στο Καραϊσκάκη και έστω και με καθυστέρηση έξι ετών βγαίνουν στον "αφρό" τόσο ωραίες, ζουμερές ιστορίες…

ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει στο δάχτυλο του ποδιού του Ντε Λα Μπέγια και πλέον έχουν μαζευτεί αρκετά "σύννεφα" ως προς το αν μπορεί τελικά να βοηθήσει με τον ΠΑΟΚ και αν αξίζει να παρθεί το ρίσκο και να πάρει φανέλα βασικού κόντρα σε μία ομάδα που φημίζεται για τα πολύ δυνατά της άκρα.

Ο Καταλανός αμυντικός δεν θα βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, όπως τουλάχιστον ήλπιζε ο Μπέντο όταν είχε μιλήσει μαζί του την Τετάρτη, παραμονή του αγώνα με την Αστάνα.

Πίστευε και ο Ντε Λα Μπέγια από την πλευρά του ότι θα προλάβαινε 100% και πώς αν χρειαζόταν θα έπαιζε και με ένα… δάχτυλο λιγότερο. Όμως, τα μαντάτα δεν ήταν και τόσο ευοίωνα. Ναι μεν ανέβασε ρυθμούς, αλλά αν παίξει, θα πρέπει να κάνει μία τρόπον τινά υπέρβαση.

Στην σημερινή (22/10) προπόνηση θα κριθεί η παρουσία του. Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά. Ο Μπέντο τον θέλει, ο Ντε Λα Μπέγια το παλεύει, αλλά αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να κινδυνεύσει να μείνει εκτός για αρκετά μεγάλο διάστημα, τότε το τεχνικό τιμ θα επιστρατεύσει το "plan b" ενόψει ΠΑΟΚ.

Με τιμωρημένο τον Ρέτσο, ο Μπέντο θα πάει είτε σε λύση Τσιμίκα, είτε στον Βιάνα. Αυτή τη στιγμή ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει ένα μικρό προβάδισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Φτιαγμένος" για ΠΑΟΚ ο Τσόρι
Τι λένε για τον τραυματισμό του Μιλιβόγεβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK