Οι σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Δύο πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα, ο Ερίκ Αμπιντάλ κι ο Ιμπραΐμ Αφελάι, αποτελούν αναμφίβολα τους πιο εκλεκτούς νεοφερμένους του νέου πρωταθλήματος, ενώ ο Ολυμπιακός κατέκτησε με... πολλούς βαθμούς διαφορά τον τίτλο στο μεταγραφικό παζάρι. Το Contra.gr σας παραθέτει τις σημαντικότερες εφετινές προσθήκες των ελληνικών ομάδων.

Οι σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Ερίκ Αμπιντάλ - Ολυμπιακός

Σε ηλικία 34 ετών ο Ερίκ Αμπιντάλ άφησε την Μονακό και είπε το "oui" στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος μπακ, που αντιμετώπισε περιπέτειες με την υγεία του, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Γαλλίας με τη φανέλα της Λιόν, ένα Λιγκ Καπ και τρία Σούπερ Καπ, ενώ με την Μπαρτσελόνα έχει πανηγυρίσει δύο Champions League (2008-09 και 2010-11), ένα Super Cup Ευρώπης (2009 και 2011) και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2009 και 2011). Παράλληλα, έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας με τους "μπλαουγκράνα" και δύο Copa del Rey.

Ιμπραΐμ Αφελάι - Ολυμπιακός

Ακόμα ένας παίκτης που φορούσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απάντησε καταφατικά στην πρόταση του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο "καμάρι της Καταλονίας", αλλά βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία (28 ετών) κι αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το γεγονός και μόνο ότι μόλις πριν 3,5 χρόνια οι "μπλαουγκράνα" δαπάνησαν πάνω από 10.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν τα λέει όλα. Όπως επίσης λέει πολλά και το γεγονός ότι μετρά 44 συμμετοχές με την εθνική Ολλανδίας.

Ματιέ Ντοσεβί - Ολυμπιακός

Δύο ημέρες μετά την απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ, οι πρωταθλητές Ελλάδας ενέταξαν στο δυναμικό τους και το συμπατριώτη του Ματιέ Ντοσεβί. Την προηγούμενη σεζόν η Βαλενσιέν δεν κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό κι ο ίδιος έμεινε ελεύθερος. Είναι δεξιοπόδαρος, με ύψος 1,72μ., και η φυσική του θέση αυτή του δεξιού εξτρέμ. Μάλιστα, έχει σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού σε φιλική αναμέτρηση που έγινε το καλοκαίρι του 2013.

Παϊτίμ Κασάμι - Ολυμπιακός

Μαζεμένες μεταγραφές έκανε στις αρχές Ιουλίου ο Ολυμπιακός. Ο Παϊτίμ Κασάμι υποσχέθηκε στους οπαδούς των "ερυθρολεύκων" ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του, ενώ εξέφρασε την ανυπομονησία του για να αγωνιστεί στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Χρήστος Μπούρμπος - Παναθηναϊκός

Η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι του 2014 άργησε να ανακοινωθεί λόγω της ανοιχτής δικαστικής διαμάχης του με τον ΟΦΗ. Τα πρώτα δείγματα γραφής από το φιλικό με την Παναχαϊκή ήταν θετικά, υπό την έννοια ότι έκανε συχνές προωθήσεις και απέφευγε τα λάθη. Όσοι είδαν τον επαναληπτικό με την Σταντάρ και τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι "πράσινοι", διαπιστώνουν εύκολα ότι η εξέλιξη ενδεχομένως να ήταν διαφορετική αν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ο Χρήστος Μπούρμπος.

Ράζβαν Ρατς - ΠΑΟΚ

Οι σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο Ράζβαν Ρατς. Ο πολύπειρος Ρουμάνος διεθνής αμυντικός, ο οποίος είχε συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για το "δικέφαλο" από τον Κοστίν Λάζαρ, θα λαμβάνει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, ενώ υπάρχουν και μπόνους που σχετίζονται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, καθώς και με την έξοδο στο Champions League.

Εγιάλ Γκολάσα - ΠΑΟΚ

Με την ατάκα "θέλω να φτάσουμε όλοι ψηλά μαζί" συνδύασε την άφιξή του στην Ελλάδα ο Εγιάλ Γκολάσα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Ισραηλινός αγωνίζεται με ευχέρεια σε αρκετές θέσεις του κέντρου και πίσω από τον επιθετικό, ενώ πέρυσι είχε σκοράρει κατά της νυν ομάδας του και μάλιστα στην Τούμπα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα.

Παντελής Καπετάνος - Ξάνθη

Την απόφαση να επαναπατριστεί μετά από έξι χρόνια θητείας σε ρουμανικές ομάδες (Στεάουα Βουκουρεστίου και Κλουζ) πήρε ο Παντελής Καπετάνος, ο οποίος σε ηλικία 31 ετών θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της Ξάνθης.

Ζιγκί Μπαντιμπανγκά - Αστέρας Τρίπολης

Οι σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η επιλογή αποτελεί "ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου". Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, που πέρυσι έκανε μια εκπληκτική σεζόν με τον Εργοτέλη, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την αρκαδική ομάδα.

Χαβίτο - Κέρκυρα

Μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Κέρκυρα υπέγραψε ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων. Ο Χαβίτο, ο οποίος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, την τελευταία διετία είχε επιστρέψει στην Ισπανία, αγωνιζόμενος στη Χέρκουλες και την Αλκορκόν. Το νησί του Ιονίου αποτελεί τον τρίτο σταθμό της εν Ελλάδι καριέρας του Χαβίτο, μετά τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Οι σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Ουσμάν Κουλιμπαλί - Πλατανιάς

Γαλλοθρεμμένος, όπως και άλλα αποκτήματα του Πλατανιά, είναι ο Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο 25χρονος διεθνής με το Μάλι κατέχει γαλλικό διαβατήριο, έχει ύψος 1.83 μ. και αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην Μπρεστ, ενώ είχε σύντομη θητεία και στην Γκινγκάμπ.

Ανρί Καμαρά - Καλλονή

Από το Περιστέρι στο Αγρίνιο κι από το Αγρίνιο στην Λέσβο ο Ανρί Καμαρά. Ο 37χρονος, πλέον, επιθετικός έχει αγαπήσει την Ελλάδα όπως μαρτυρά το γεγονός ότι ζει σ' αυτή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στο πρόσωπό του η Καλλονή ψάχνει το εύκολο γκολ και θα το έχει αν ο Σενεγαλέζος έχει αγαστή συνεργασία με τον Λεοζίνιο. Πέρυσι ο Καμαρά έβαλε εννέα γκολ, ενώ στην εν Ελλάδι καριέρα του έχει πετύχει συνολικά 32 γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK