Οι υπογραφές στο πρωτόκολλο ίδρυσης του ΠΑΟΚ

Σαν σήμερα στις 30 Μαρτίου 1926 υπεγράφη το πρωτόκολλο ίδρυσης του Δικεφάλου.

Οι υπογραφές στο πρωτόκολλο ίδρυσης του ΠΑΟΚ

Σαν σήμερα στις 30 Μαρτίου 1926 συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών οι Τριανταφυλλίδης, Κοεμτζόπουλος, Κρητικός, Θεοδοσιάδης, Ιωακειμόπουλος, Δημητριάδης, Αγγελόπουλος και Τσούλκας και υπέγραψαν το πρωτόκολλο ιδρύσεως του ΠΑΟΚ, σε μία ιστορική μέρα για τον Δικέφαλο.

Tο 1927 ακούστηκε και ο πρώτος Ύμνος του ΠΑΟΚ: "Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα, που παίζουμε τη μπάλα ξακουσμένα, έχουμε περίσσια χάρη, που δεν την έχει ομάς καμία άλλη. Το σύστημά μας είναι πάσα-πάσα, στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε την ...κάσα, να δούμε πόσα γκολ μας έχουν δώσει, και πόσα εμείς τους έχουμε φουσκώσει. Τα έχουμε όλα, όλα, όλα, σκάρες, παπούτσια, παντελόνια, μαύρη φανέλα κι επιγονατίδες, για να τρελαίνονται οι ...δεσποινίδες. Δεν φοβόμαστε κανέναν, Άρη ούτε Ηρακλή, γιατί έχουμε αρχηγό μας Βεντουρέλλη μερακλή."

Tο όραμα των ιδρυτών αλλά και των φίλων της ομάδας για τη δημιουργία έδρας πήρε σάρκα και οστά το 1928, έπειτα από πολλή προσπάθεια και έτσι στις 12 Δεκεμβρίου 1930 εγκαινιάστηκε το γήπεδο του Συντριβανίου, η πρώτη έδρα του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε φιλικό παιχνίδι με τον Άρη, που έληξε με νίκη 2-1 του γηπεδούχου.

Tο πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο: υπογράφηκε από το Σύλλογο στις 5 Σεπτεμβρίου 1928. Σύμφωνα με αυτό, ο ποδοσφαιριστής Ετιέν, ο οποίος είχε έρθει από το Σύλλογο ΠΕΡΑΚΛΟΥΜΠ της Κωνσταντινούπολης, θα εισέπραττε μηνιαίως 4.000 δρχ. Το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον Ιατρό κ. Μελετίου (Πρόεδρο του ΠΑΟΚ) και από το Γενικό Γραμματέα, κ. Σακελλαρόπουλο.

Οι υπογραφές στο πρωτόκολλο ίδρυσης του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK