Οι δύο δρόμοι του Σαλπιγγίδη

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση Σαλπιγγίδη. Δυο είναι οι δρόμοι για τον διεθνή επιθετικό. Η μεταγραφή του στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, ή η παραμονή του με μείωση αποδοχών και χρονική επέκταση του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ, με το δεύτερο ενδεχόμενο να είναι και το πιο πιθανό.

Οι δύο δρόμοι του Σαλπιγγίδη

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ θα καταθέσει πρόταση εντός των ημερών στον Σαλπιγγίδη (την υπόθεση χειρίζεται ο μάνατζερ Γιάννης Παπαδόπουλος). Εάν η πρόταση είναι κοντά στα πλαίσια που θέλει ο διεθνής επιθετικός, δηλαδή στο ύψος του συμβολαίου που έχει στον ΠΑΟΚ (800.000 ευρώ), ο ίδιος δεν θα έχει πρόβλημα μετακόμισης στην Γερμανία. Μόνο τότε θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις της διοίκησης του ΠΑΟΚ με την Φορτούνα για το αντίτιμο παραχώρησης του διεθνή επιθετικού. Πολύ δύσκολα, όμως, οι Γερμανοί θα προσφέρουν το συμβόλαιο που θέλει ο «Σάλπι», έχοντας παράλληλα την υποχρέωση να δώσουν αντίτιμο και στον ΠΑΟΚ.

Συνεπώς, η παραμονή του στην Τούμπα με μείωση αποδοχών και χρονική επέκταση του συμβολαίου του είναι αυτή την στιγμή η επικρατέστερη εξέλιξη. Ο ίδιος μάλιστα στις συζητήσεις του με την διοίκηση Βρύζα τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι είναι θετικός και συγκλίνει προς την παραμονή του στον ΠΑΟΚ.

Η πρόσφατη πρόταση στον διεθνή επιθετικό περιελάβανε μείωση της τάξεως του 40%. Αναμένεται με εκατέρωθεν αμοιβαίες υποχωρήσεις ότι θα επέλθει συμβιβασμός και θα βρεθεί μια μέση λύση για την παραμονή του Σαλπιγγίδη στην Τούμπα με παράλληλη επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2016 (το ισχύον συμβόλαιό του τελειώνει το 2014).

Το μόνο σίγουρο είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας μετά από κοινή συνεννόηση της διοίκησης του ΠΑΟΚ και του διεθνή επιθετικού το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα, διότι ξεκινάει σε λίγο η σεζόν και θέλει να ξέρει και ο Γιώργος Δώνης εάν θα τον έχει στην διάθεσή του, αλλά ο ίδιος ο Θεσσαλονικιός ποδοσφαιριστής σε ποια ομάδα θα παίζει.

Επαναλαμβάνουμε, πάντως, ότι οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Σαλπιγγίδης προτιμά τον ΠΑΟΚ έστω και με μείωση αποδοχών και μάλλον θα μείνει, δείχνοντας για άλλη μια φορά την συναισθηματική σύνδεσή του με την ομάδα και την Θεσσαλονίκη.

Άμεσα τα μισά χρήματα από Λεβερκούζεν

Την Τρίτη (24/7) θα υπογραφεί η συμφωνία παραχώρησης του Κώστα Σταφυλίδη στην Μπάγερν Λεβερκούζεν. Οι Γερμανοί ήθελαν να καταβάλουν το 1,5 εκατ. στον ΠΑΟΚ στα μέσα Αυγούστου, ενώ η διοίκηση του ΠΑΟΚ ζήτησε τα χρήματα για να καλύψει άμεσες ταμειακές της ανάγκες στις 26 Ιουλίου. Τελικά οι Γερμανοί δέχτηκαν να καταβάλουν ένα σημαντικό ποσό, που αντιστοιχεί περίπου στο μισό αντίτιμο, άμεσα και τα υπόλοιπα τον Αύγουστο και έτσι βρέθηκε η «χρυσή τομή».

Αυτά τα χρήματα είναι «βάλσαμο» και τεράστια ανάσα για τα οικονομικά της ΠΑΕ, διότι θα «κλείσουν» πολλές επείγουσες «τρύπες» και θα λύσουν για ένα διάστημα το οξύ πρόβλημα ρευστότητας που παρατηρείται αυτή την περίοδο, αφού και οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας έφτασαν μόλις και μετά βίας το νούμερο των 5.204 μέχρι τώρα.

Ο Μένταν στην Αρμενία

Την Τετάρτη (25/7) θα μεταβεί στην Αρμενία ο βοηθός του Δώνη Μίκι Μένταν για να παρακολουθήσει την ρεβάνς μεταξύ της Μπνέι Γιέχουντα και της Σιράκ. Θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς στο Ισραήλ είχε τελειώσει με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, που θεωρούνται και το φαβορί για να περάσουν και να αποτελέσουν τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο τελικό στάδιο οι δυο μεταγραφές

Στο τελικό στάδιο είναι οι συζητήσεις για τις δυο ακόμα μεταγραφές με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την νέα χρονιά. Αναζητούνται ως γνωστόν ένας αριστερός χαφ και ένας επιτελικός με δυνατότητα συμμετοχής και στα άκρα. Το «ταβάνι» των συμβολαίων που μπορεί να παρέχει ο ΠΑΟΚ σε κάθε νεοαποκτηθέντα είναι 250.000 ευρώ καθαρά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK