Όλο το backstage του τρίπτυχου Παναθηναϊκός - Χουλτ -Νότιγχαμ

Το Contra.gr φέρνει στο φως λεπτομέρειες γύρω απ' το ενδεχόμενο μετακίνησης του Σουηδού μπακ στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η αλληλουχία των εξελίξεων, το "παρολί" του Νταλίν, τα παιχνίδια εξουσίας και ο εσωτερικός "πόλεμος" που μαίνεται στο "τριφύλλι"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΧΟΥΛΤ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΧΟΥΛΤ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι σχέση έχει ο Νίκλας Χουλτ, ο ατζέντης του Μάρτιν Νταλίν, η Νότιγχαμ Φόρεστ, το "περιβάλλον" του Γιάννη Αλαφούζου, οι στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο δανεισμός του Ροντρίγο Μολέδο στον ΠΑΟΚ και ο εσωτερικός "πόλεμος" που μαίνεται στον Παναθηναϊκό;

Έχουν και… παραέχουν, καθώς το ένα "ακουμπάει" το άλλο, δημιουργώντας ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ εξουσίας στις πλάτες ενός ήδη ταλαιπωρημένου οργανισμού, που στην κατάσταση που είναι, μοιάζει να μην έχει περιθώρια… αντίδρασης.

Μέχρι πριν από ένα χρόνο το ενδεχόμενο πώλησης του Σουηδού μπακ σε μία ομάδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη θα έμοιαζε με… ανέκδοτο. Το ίδιο κι ο δανεισμός ενός ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής όπως ο Μολέδο, στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, σ'έναν Παναθηναϊκό "βυθισμένο" κι εγκλωβισμένο στην (ελεγχόμενη;) χρεοκοπία που άφησε πίσω του ο Γιάννης Αλαφούζος, το "ποτέ μη λες ποτέ" έγινε πλέον καθημερινό… μότο. Και πλέον όλα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ ένα παιχνίδι κυριαρχίας, όπου ο ένας προσπαθεί να επιβληθεί του άλλου. Τόσο εξωτερικά, όσο κι "εσωτερικά".

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ

Ο φάκελος "πώληση Χουλτ" δεν άνοιξε τώρα… Έχει ανοίξει απ’ τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο σκληροπυρηνικός και -για τους γνωρίζοντες- μεγάλος "killer" ατζέντης του, Μάρτιν Νταλίν άρχισε να τον προμοτάρει τον παίκτη του ως "ελεύθερο" σε όλες τις υπόλοιπες, μεγάλες ομάδες της Superleague ΣΟΥΡΩΤΗ. H AEK αποχώρησε νωρίς απ’ όλη αυτή τη διαδικασία επικοινωνώντας πως δεν πρόκειται να "εκμεταλλευτεί" τη σημερινή κατάσταση στον Παναθηναϊκό για να "χτυπήσει" παίκτες του, γνωρίζοντας πως και τα νούμερα που ζητούσε ο Σουηδός ατζέντης για τον πελάτη του, ήταν πολύ μακριά απ’ το δικό της συγκρατημένο προϋπολογισμό.

Ο Νταλίν άρχισε να περνάει προς τα έξω (αλλά και προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού) πως είχε προτάσεις από Τουρκία, Βέλγιο και πως μιλάει με δύο ελληνικές ομάδες για τον Χουλτ. Ίσως ήταν μία απ' τις ελάχιστες φορές που το συγκεκριμένο "άνοιγμα" των χαρτιών του είχε δόση αλήθειας, αν και η κίνησή του έγινε περισσότερο για να βάλει σε καθεστώς "δημοπρασίας" τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για τον μακρυμάλλη Σουηδό μπακ.

Ο ΠΑΟΚ τον συμπεριέλαβε στη μεταγραφική ατζέντα του μαζί με άλλα 2-3 ονόματα για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, έχοντας κάνει τις επαφές του με τον ίδιο τον Νταλίν, την ώρα που από τον Πειραιά επέλεξαν να πάνε μέσω του ανοικτού διαύλου και των άριστων σχέσεων που υπάρχουν εδώ και πολλούς μήνες, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του Ολυμπιακού και άμεσων συνεργατών του Αλαφούζου. Οι οποίοι παραμένουν στο παρασκήνιο, αλλά εξακολουθούν να (επιδιώκουν να) έχουν παρεμβατικό "λόγο" στην καθημερινότητα της ΠΑΕ.

Κι ας μην έχει απόλυτη εικόνα ορισμένες φορές για το πώς κινούνται ο παραιτημένος μεγαλομέτοχος…

Ο ΠΑΟΚ κατάλαβε γρήγορα πως δεν θα μπορούσε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νταλίν, ο οποίος ήταν σ' ένα διαρκές… game on με πολλές ομάδες, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό συμβόλαιο για τον Χουλτ και βεβαίως την καλύτερη δυνατή προμήθεια για τον ίδιο. Κι από ένα σημείο και μετά (απ’ τις 19 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα), οι Θεσσαλονικείς έκοψαν τις επαφές τους με τον Σουηδό ατζέντη και στράφηκαν σε άλλες περιπτώσεις, καταλήγοντας στον Αζεβέδο.

Στο άλλο "μέτωπο" των επαφών, αυτό ανάμεσα στους συνεργάτες του Αλαφούζου και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ολυμπιακού, ο Νο1 ενδοιασμός τους είχε να κάνει με τις δεδομένες, πολύ μεγάλες "αντιδράσεις" που θα έφερνε μία ενδεχόμενη μετακίνηση του Σουηδού μπακ στον Πειραιά. Κι εκεί έπεσε στο τραπέζι για πρώτη φορά το plan B, με ενδιάμεσο "σταθμό" τη Νότιγχαμ.

Γι' αυτό και οι Πειραιώτες στράφηκαν προς την περίπτωση του Χατζισαφί, αφήνοντας ανοικτό το "παράθυρο" του Χουλτ για το καλοκαίρι, ως αντικαταστάτη του Κούτρη, ο οποίος ήδη "δουλεύεται" στη μανατζερική αγορά για πώληση.

ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

Αυτό που δεν υπολόγιζαν εντούτοις, οι εμπλεκόμενοι ήταν ο… απρόβλεπτος Νταλίν. Και η επιμονή του να μείνει ελεύθερος ο πελάτης του, για να μπορέσει να τον προωθήσει στην ευρωπαϊκή αγορά ως ελεύθερο. Με μεγαλύτερα συμβόλαια και αντίστοιχες προμήθειες για τον ίδιο. Η προσφυγή του Χουλτ στις 27 Δεκεμβρίου ήρθε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, με το "εσωτερικό" ενδιαφέρον να αποσύρεται προσωρινά.

Ο Νταλίν εντούτοις, δεν βρήκε αυτά που ήθελε στο εξωτερικό. Κυρίως σε χρήματα συμβολαίου, πέρα απ' την Ουτρέχτη κι άλλη μία βελγική ομάδα. Την ίδια ώρα, η κίνηση του ΠΑΟΚ για την αγορά του Μολέδο (κι ακολούθως τον δανεισμό, αφού πρώτα ο παίκτης υπέγραψε στην Ιντερνασιονάλ), "έλυσε" σε μεγάλο βαθμό τα χέρια της "άλλης" πλευράς (και των συνεργατών του Αλαφούζου), αφού είχε δημιουργηθεί το τέλειο "άλλοθι", το οποίο θα μπορούσε πλέον να "πατήσει" πάνω στη λογική " …εδώ ο ΠΑΟΚ βρήκε τον Παναθηναϊκό στην ανάγκη και παίρνει τον Μολέδο, το να πάει ο Χουλτ σε ομάδα του Μαρινάκη θα σας πειράξει;".

ΠΟΙΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Η όλη διαδικασία κινήθηκε εκ νέου, με αναδίπλωση προς την πλευρά του Νταλίν, που δεν ήταν διόλου αρνητικός σ' αυτή την προοπτική, απ’ τη στιγμή που δεν είχε βρει αυτό που ήθελε εκτός Ελλάδος. Στις αρχές Ιανουαρίου ωστόσο, όλο αυτό "μπλόκαρε" σε μεγάλο βαθμό απ' την πλευρά του Ντίνου Διαμαντόπουλου (που βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοικτή κόντρα με το "σκιώδες" περιβάλλον του Αλαφούζου), διότι δεν ήθελε να γίνει η ομάδα πεδίο επιβολής έξωθεν εξουσιών. Με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί και να φτάσει στα άκρα ο "εσωτερικός πόλεμος" στον Παναθηναϊκό.

Την ίδια στιγμή ο Διαμαντόπουλος, έχοντας αφιερώσει ώρες συζητήσεων με τον Χουλτ, τον έπεισε στις 7 Ιανουαρίου (μία μέρα πριν την πρώτη εκδίκαση της προσφυγής) να κάνει λίγο… πίσω και να βοηθήσει στο να βρεθεί μία ομάδα στο εξωτερικό, για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του και να έχει κι ένα μικρό οικονομικό όφελος ο Παναθηναϊκός.

Στο διάστημα που ακολούθησε, ο Νταλίν μπλόκαρε όλες τις προτάσεις που υπήρξαν απ' το εξωτερικό (επανήλθε η Ουτρέχτη, αλλά…) κι απ’ το περασμένο σαββατοκύριακο επανήλθε στο "κάδρο" η προοπτική της Νότιγχαμ με πρόθεση να "τρέξει" άμεσα, με τη "δικαιολογία" (και την "αιχμή" προς την… άλλη πλευρά) από τους συνεργάτες του Αλαφούζου πως " …πρέπει να μπουν λεφτά στην ομάδα, απ’ τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει καμία άλλη πώληση". Γι’ αυτό άλλωστε, άρχισαν να διαρρέουν κι απ’ την Αγγλία για πρώτη φορά οι πληροφορίες για "φλερτ" των δύο πλευρών.

Σ' όλο αυτό πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας και κάτι άλλο: η προσφυγή του Χουλτ εκδικάστηκε τη Δευτέρα (15/1) και μέχρι την Παρασκευή (19/1) θα έχει βγει η απόφαση. Και ίσως εντέλει να μην δικαιώσει την πλευρά του Σουηδού, δεδομένης της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί με το πότε μπήκαν τα λεφτά (75.000 ευρώ) και πότε έγινε η προσφυγή.

Και κατά μία (σοβαρή) πληροφορία, ενδέχεται η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ να μην την κάνει αποδεχτή, αφού με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργήσει "δεδικασμένο". Και ήδη υπάρχουν πιέσεις από πολλούς παράγοντες, να κλείσει το οποιοδήποτε "παραθυράκι" ελευθερίας μπορεί να προκύψει απ’ το "κενό" του κανονισμού, για τους ποδοσφαιριστές στους οποίους καταβλήθηκαν τα χρήματα έστω και με καθυστέρηση 3-4 εβδομάδων απ' τη λήξη της προθεσμίας.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ

Το πώς θα καταλήξει η υπόθεση του Χουλτ, είναι κάτι που ουδείς μπορεί να προδικάσει από τώρα, αφού γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο όπου (εκτός όλων των άλλων) "μαίνεται" κι ένας μεγάλος, εσωτερικός "πόλεμος" στον Παναθηναϊκό. Εκεί, όπου οι ισορροπίες πλέον είναι πολύ εύθραυστες και στο τέλος της ημέρας, η όποια επιθυμία του ίδιου του παίκτη ίσως (και) να μην παίξει και τόσο μεγάλο ρόλο, απ’ τη στιγμή που ο Νταλίν έχει το "know how" για να φέρνει τον Σουηδό μπακ στα δικά του "νερά".

Δεν είναι λίγοι δε εκείνοι που υποστηρίζουν πως η υπόθεση του Σουηδού μπορεί να αποτελέσει την τελική αιτία για να κάνει πράξη αυτό που επιδιώκει εδώ και καιρό ο συγκεκριμένος "σκληρός πυρήνας" των συνεργατών του Αλαφούζου. Το τελικό "ροκάνισμα" της καρέκλας "ομάδας Ουζουνίδη", με τη δημιουργίας μίας μεγάλης, εσωτερικής κρίσης. Μεγαλύτερης κι απ' αυτή που πήγε να δημιουργηθεί στο προ ενός μήνα, "εκρηκτικού" Δ.Σ.

Ένα είναι σίγουρο πάντως. Όποιος καθίσει να γράψει μετά από λίγα χρόνια ένα βιβλίο για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2017-18, θα είναι… ήρωας!

News 24/7

24MEDIA NETWORK