Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Οι επιδόσεις των επιθετικών του Ολυμπιακού μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Αλέκου Αλεξανδρή. Ο πάλαι ποτέ φορ των "ερυθρόλευκων" μιλά στο Contra.gr για την παρουσία του Μήτρογλου, τοποθετείται για την άνοδο του Μπενίτες και εκφράζει τον προβληματισμό του για τον Κασάμι.

Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε ό,τι αφορά τους «ερυθρόλευκους» τις τελευταίες ημέρες αποτελεί η γραμμή κρούσης και το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολλούς είναι «Μήτρογλου ή Μπενίτες;». ψάχνοντας τη σωστή απάντηση απευθυνθήκαμε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει πετύχει γκολ με το τσουβάλι φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε το γκολ στο «αίμα» του, ξέρει καλά τι σημαίνει ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ συνεχίζει να ασχολείται με το αγαπημένο του σπορ ως προπονητής. Κι επειδή είναι από εκείνους που δεν μασάει τα λόγια του, λέει πάντα αυτό που πιστεύει και αισθάνεται, η μπάλα απευθείας στα πόδια του Αλέξη Αλεξανδρή!

- Αλέξη, το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο τελευταία είναι το Μήτρογλου ή Μπενίτες στην επίθεση του Ολυμπιακού.

«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω από πού πηγάζει αυτό το δίλημμα. Τον Μπενίτες ακόμη δεν τον έχουμε δει καλά-καλά. Η διαφορά του με τον Μήτρογλου είναι πως πρόκειται για πιο κινητικό και γρήγορο ποδοσφαιριστή. Μπορεί να παίξει και ως περιφερειακός κυνηγός, ενώ ο Μήτρογλου είναι φορ περιοχής. Χρειάζεται παιχνίδια ο Μπενίτες. Σε όσα ματς τον έχουμε δει ως τώρα έχει δείξει καλά στοιχεία, αλλά έχει χάσει και πολλές ευκαιρίες. Δεν ξέρουμε ακόμη αν το έχει το γκολ και πόσο. Κι άλλοι επιθετικοί βρίσκονται μέσα στις φάσεις, αλλά γκολ δεν βάζουν. Θέλει παιχνίδια και εμπιστοσύνη για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο πιτσιρικάς».

- Πως κρίνεις τη φετινή παρουσία του Μήτρογλου;

«Είναι ακόμη επηρεασμένος από τον περσινό τραυματισμό του. Θέλει να πάρει τα πάνω του από πλευράς ψυχολογίας κι αν του πάνε καλά κάποια παιχνίδια μετά θα είναι πάλι ασταμάτητος. Θα τον βρει τον καλό εαυτό και το ρυθμό του. Μετά από κάποια γκολ θα είναι ο γνωστός Μήτρογλου. Οι επιστροφές -όπως λέει και ο Πασχάλης Τερζής- πολλές φορές είναι καταστροφές. Πολλά πράγματα είναι διαφορετικά όταν φεύγεις και επιστρέφεις σε μια ομάδα. Είναι αλλιώς τα κίνητρα, γίνεται αναπόφευκτα η σύγκριση με το παρελθόν, υπάρχουν μεγάλες διαφορές, είναι λίγο μπέρδεμα. Ο Κώστας θεώρησε μόλις επέστρεψε ότι θα είναι αναντικατάστατος. Ήξερε ότι είναι καλύτερος και πιο έμπειρος από Διαμαντάκο, Μπενίτες οπότε περίμενε ότι η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί σε one man show για την επίθεση του Ολυμπιακού».

- Ο Μπενίτες μπορεί να μην έχει σκοράρει παρά μόνο ένα γκολ μέχρι τώρα (σ.σ. με τη Βέροια), αλλά η παρουσία του στην επίθεση δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του προκειμένου να φτάσουν στο γκολ.

«Αυτό είναι γεγονός. Ο Μπενίτες δουλεύει πολύ και καλά πάνω στο χορτάρι. Είναι σημαντικό να κάνει πράγματα για την ομάδα, αλλά η πρώτη δουλειά του επιθετικού είναι το γκολ. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να διαπιστώσουμε πόσο καλός γκολτζής είναι και πόσο μπορεί να παίξει μέσα στην περιοχή. Καλό είναι να δουλεύεις για την ομάδα, αλλά χρειάζεται και το γκολ».

Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

- Μπορούν να συνυπάρξουν στην επίθεση του Ολυμπιακού;

«Ασφαλώς! Σε μια διάταξη 4-2-3-1, με τον έναν λίγο πιο πίσω, από τον άλλο. Όταν θες να παίξεις έτσι, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορείς να το κάνεις. Κανονικά, θα πρέπει να το δούμε αυτό! Στο ελληνικό πρωτάθλημα επιβάλλεται να παίζεις με πιο πολλούς επιθετικογενείς παίκτες από το να παίζει με 2 και 3 χαφ στον άξονα».

- Πως περιμένεις την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ;

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη δύναμη αποτελεί για τον Ολυμπιακό το γεμάτο γήπεδο. Έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και πρέπει να την εκμεταλλευθεί. Ο φετινός ΠΑΟΚ, παρότι δεν έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ, είναι πιο ομάδα, πιο παθιασμένος. Αν δεν κερδίσει αύριο ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα. Νομίζω πως το τι θα δούμε εξαρτάται από τον Ολυμπιακό. Αν είναι όπως πρέπει, δεν θα έχει πρόβλημα. Αν υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα. Πρέπει να δουλέψει πολύ και να ματώσει για να πάρει αυτό το παιχνίδι».

- Ο Ολυμπιακός ως τώρα παρουσίασε προβλήματα σε παιχνίδια που έπρεπε να κυριαρχήσει κόντρα σε ομάδες με καλή ανασταλτική λειτουργία όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας, ο Παναιτωλικός….

«Ο φετινός Ολυμπιακός έχει δομηθεί περισσότερο για την Ευρώπη. Παίζει με πολλούς αμυντικούς χαφ κι έχει πρόβλημα όταν πρέπει να κάνει παιχνίδι. Στην Ευρώπη είναι λογικό πως θα πας πιο συντηρητικά. Στο πρωτάθλημα, όμως, και σε δύσκολες έδρες, έχει χάσει βαθμούς. Αυτούς τους παίκτες έχει και με αυτούς πρέπει να πορευθεί. Χρειάζονται στο πρωτάθλημα πιο πολλοί επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Ο Φουστέρ για παράδειγμα είναι κόσμημα για τον Ολυμπιακό. Αγωνίζεται πάντα για την ομάδα και ποτέ για την πάρτη του. Για μένα ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει με δύο «καθαρούς» επιθετικούς μέσα στο Καραϊσκάκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».

- Πως κρίνεις την παρουσία του Κασάμι; Ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά…

«Για μένα ο Κασάμι είναι ένας καλός ρολίστας σε μια ομάδα. Δεν έχω ξετρελαθεί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει μεγάλη βοήθεια από τον Κασάμι στον τομέα του γκολ. Ούτε έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Τσόρι. Εκείνος που δείχνει καλά στοιχεία και χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη και παιχνίδια είναι ο Φορτούνης».

- Πως περιμένεις να παίξει ο Ολυμπιακός;

«Περιμένω να δω με τι παίκτες θα παίξει ο Ολυμπιακός. Η φετινή ομάδα έχει μια ιδιοτροπία. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα κάποιοι να δίνουν το 100% στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα δείχνουν υπεροψία. Πρέπει να καταλάβουν τι φανέλα φοράνε, τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος. Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να πάρεις και να ικανοποιήσεις τον κόσμο με τη μπάλα που παίζεις. Το θέαμα είναι πολύ σημαντικό και το έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός στον κόσμο του τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα πρέπει να συμβεί και φέτος».

- Τελικά αύριο ποιον πρέπει να εμπιστευθεί ο Μίτσελ για την επίθεση;

«Ο Μήτρογλου είναι πιο έμπειρος, αλλά υπάρχει και ο ενθουσιασμός του Μπενίτες. Για να μην το κουράσουμε, νομίζω ότι και αν έπαιζαν και οι δύο, θα ήταν πολύ καλό για την ομάδα».

Φάκελος ντέρμπι:

Συνέντευξη: Κοντρέρας στο Contra.gr: "Ξεχωριστή η επιστροφή μου στην Τούμπα"

Retro: Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Σταύρος Καραΐνδρος: Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Θέμης Καίσαρης: Η τεσσάρα που καθόρισε τη χρονιά

Σαλάτα του Καίσαρη: Η απόλυτη σύγκριση Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα: Από τα ασπρόμαυρα στα ερυθρόλευκα: Οι παίκτες που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Συνέντευξη: Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Συνέντευξη: Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Διαιτησία: Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έρχεται στην εκπομπή Superball. Συντονιστείτε στο pregame (18:00) με πλούσιο ρεπορτάζ και ενδεκάδες, αλλά και στο post game (21:45) με όλα όσα συμβούν στο "Γ. Καραϊσκάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK