Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

Παίκτης του Ολυμπιακού θα γίνει εντός ωρών ο Αλμπέρτο Μποτία. Η Σεβίλλη ανακοίνωσε ότι ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός αποχώρησε από την προπόνηση ώστε να ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

GIJON, SPAIN - OCTOBER 02: Alberto Botia of Real Sporting de Gijon in action during the La Liga match between Real Sporting de Gijon and FC Barcelona at Estadio El Molinon on October 2, 2011 in Gijon, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
GIJON, SPAIN - OCTOBER 02: Alberto Botia of Real Sporting de Gijon in action during the La Liga match between Real Sporting de Gijon and FC Barcelona at Estadio El Molinon on October 2, 2011 in Gijon, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο 25χρονος αμυντικός, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και μετράει μία συμμετοχή με τους Καταλανούς, ανήκε τα τελευταία δύο χρόνια στους Ανδαλουσιάνους, αλλά πέρυσι είχε παραχωρηθεί δανεικός στην "νεοφώτιστη" Έλτσε, στην οποία ήταν βασικός.

Φέτος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ουνάι Έμερι και μετά από τις προσθήκες παικτών στη θέση του στόπερ, παραχωρείται από τον σύλλογο, με συνέπεια οι "ερυθρόλευκοι" να αδράξουν την ευκαιρία.

Μετά από την απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ, του Τάσου Αυλωνίτη και με την προσθήκη του Μποτία, ανοίγει η πόρτα της εξόδου για τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος φλερτάρει με διάφορες ομάδες της Ευρώπης και θα προσφέρει αρκετά χρήματα στον Ολυμπιακό μετά και από τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ.

Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

Η ανακοίνωση της Σεβίλλης

"Ο κεντρικός αμυντικός της Σεβίλλης, Μποτία, άφησε αργά το βράδυ της Τετάρτης την αποστολή της Σεβίλλης στο Νεουρουπίν για να ταξιδέψει στην Αθήνα. Ο αμυντικός από την Μουρθία θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις τις επόμενες ώρες από τον Ολυμπιακό, απαραίτητες ώστε να υπογραφεί το συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα. Εφόσον τις περάσει με επιτυχία, ο ποδοσφαιριστής θα αποδεσμευτεί από την Σεβίλλη, έχοντας αποκτηθεί πριν από 2 καλοκαίρια κι έχοντας αγωνιστεί πέρυσι ως δανεικός στην Έλτσε. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι υπέγραψε αυτήν την εβδομάδα έναν άλλον σέντερ μπακ, τον Αλεχάντρο Αρίμπας, οπότε αυτή η θέση είναι καλά καλυμμένη".

Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

Το προφίλ του Αλμπέρτο Μποτία

Ο Ολυμπιακός απέκτησε από τη Σεβίλλη τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, αγωνίστηκε την περσινή χρονιά (2013-2014) με τη φανέλα της Έλτσε, πραγματοποiώντας 33 συμμετοχές και έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

Μεταξύ άλλων, έχει αγωνιστεί σε Σπόρτινγκ Χιχόν, Μπαρτσελόνα στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Ξεκίνησε, μάλιστα, την καριέρα του από την περίφημη "Μασία" των "Καταλανών".

Αγωνίζεται στη θέση του σέντερ μπακ και είναι μόλις 25 χρονών. Κοστολογείται αυτή τη στιγμή γύρω στα 5.000.000 από τη γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt.de.

Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

Ξεκίνησε στα 17 του να συμμετέχει στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, όπου είχε αρκετές συμμετοχές, μέχρι που θα ερχόταν η στιγμή να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα. Όλη κι όλη μια συμμετοχή κατέγραψε με την πρώτη ομάδα, την τελευταία αγωνιστική όταν είχε μπει αλλαγή.

Στη συνέχεια πήγε στη Χιχόν, όπου έπαιξε αρκετά καλά και είχε πολλές συμμετοχές με πολύ καλές παρουσίες, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια με αγορά από τη Μπαρτσελόνα.

Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

Μετά τις θετικές του εμφανίσεις, δεν άντεξε πάνω από δύο χρόνια στη Χιχόν και ήρθε να τον αγοράσει η Σεβίλλη. Με την ομάδα από την Ανδαλουσία έκανε μετριότατες εμφανίσεις με αποτέλεσμα να παραμεριστεί. Εκεί προέκυψε η Έλτσε, όπου τον πήρε δανεικό και παρά την καλή χρονιά του, αυτός θα κατηφορίσει προς Πειραιά.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά, του αρέσει να καθαρίζει τη φάση ενώ τα μπλοκ που κάνει και τα κλεψίματα από πάσες αντιπάλων θεωρούνται δυνατά του σημεία.

Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

Παίρνει αρκετές κάρτες, κάτι που θα χρειαστεί σίγουρα να διορθώσει αν θέλει να συμμετάσχει με επιτυχία σε Champions League κλπ. Έχει κατά μέσο όρο 9 αμυντικές ενέργειες σε κάθε παιχνίδι, υπέπεσε μόλις σε ένα πολύ σοβαρό αμυντικό λάθος ενώ δεν συμμετέχει και πολύ ενεργά στον επιθετικό τομέα.

Έχει κατακτήσει το "τρεμπλ" (πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League) το 2009 με την Μπαρτσελόνα, τους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 20 με την Ισπανία το 2009 επίσης αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Ισπανία κάτω των 21.

Ανακοίνωσε Μποτία στον Ολυμπιακό η Σεβίλλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK