Ανάλυση: Ο Περέιρα δεν είναι Ζαρντίμ

Ο Μιγκέλ Κορέϊα, αρχισυντάκτης της πορτογαλικής εφημερίδας "abola", αρθρογραφεί στο Contra.gr και αναλύει τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα.

Ανάλυση: Ο Περέιρα δεν είναι Ζαρντίμ

"Oταν ο Βίτορ Περέιρα ανέλαβε την Πόρτο ως πρώτος προπονητής, αρχικά δεν μπορούσε να το πιστέψει κανείς. Ουσιαστικά αυτή ήταν η πρώτη δουλειά του ως χεντ κόουτς και μάλιστα σε μία μεγάλη ομάδα. Με την πορεία του, τους διέψευσε όλους. Σε δύο χρόνια έκανε μόλις μία ήττα στην Πορτογαλία και φυσικά κέρδισε το σεβασμό τόσο της διοίκησης όσο και του κόσμου της Πόρτο.

"Καλά τα λεφτά, αλλά..."

Η αποδοχή της πρότασης που του έκανε η Αλ Αχλί το 2013 είχε να κάνει κυρίως με το οικονομικό κομμάτι όπως μπορείτε να αντιληφθείτε. Πράγματι, η πρόταση ήταν πολύ καλή αλλά γρήγορα ο Περέιρα κατάλαβε ότι το να εργάζεται σε ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μακριά από την Ευρώπη δεν ήταν τόσο βολικό για την καριέρα του.

Από τον Περέιρα αυτό που μπορούν να περιμένουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Πολύ λίγα λόγια. Ο νέος προπονητής της ελληνικής ομάδας δεν είναι ο τύπος που μιλάει πολύ στους δημοσιογράφους και είναι φιλικός προς τον Τύπο. Του αρέσει να μιλά με το έργο του.

"Προτιμά το 4-3-3 και δεν είναι Ζαρντίμ"

Ως προς το στιλ παιχνιδιού του, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και συνήθως εφαρμόζει το 4-3-3, τουλάχιστον αυτό ήταν το αγαπημένο του σύστημα στην Πόρτο. Στον Ολυμπιακό βέβαια, επειδή έρχεται μεσούσης της σεζόν, θα προσαρμόσει τα θέλω του στους παίκτες που έχει.

Επειδή τέλος θα γίνουν σίγουρα συγκρίσεις με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορώ να πω αυτό. Ο Ζαρντίμ ήταν σαφώς πιο συντηρητικός στην προσέγγισή του, του αρέσει περισσότερο η άμυνα. Ο Περέιρα είναι οπαδός του επιθετικού στιλ, κάτι που νομίζω ότι ταιριάζει στον Ολυμπιακό".

Δείτε επίσης:

Ο Βίτορ Περέιρα αντικαθιστά τον Μίτσελ

News 24/7

24MEDIA NETWORK