ANALYSIS: Ο Μπονγκοντά στο μικροσκόπιο

Ο Τεό Μπονγκοντά ετοιμάζει βαλίτσες για Πειραιά μεριά, με στόχο να βρει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Από εκείνο το σημείο ζητάει τη μπάλα για να κάνει μπούκες, οι οποίες με βάση τα στατιστικά του καλύτερα να τελειώνουν με πάσα παρά με δικό του σουτ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον 21χρονο Βέλγο εξτρέμ που θέλει ο Ολυμπιακός.

Celta Vigo's Theo Bongonda and FC Barcelona's Sergi Roberto compete for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Celta and FC Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Lalo R. Villar)
Celta Vigo's Theo Bongonda and FC Barcelona's Sergi Roberto compete for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Celta and FC Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP

“ΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟΣ” ΜΕ ΤΗ... ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ

ANALYSIS: Ο Μπονγκοντά στο μικροσκόπιο

Πριν ακόμα κανείς “σκαλίσει” τις επί μέρους στατιστικές του επιδόσεις, και μόνο που παρατηρεί πως το 44% των ενεργειών του έχουν να κάνουν με ατομική προσπάθεια, φτάνει για να διαπιστώσει πως ο Μπονγκοντά είναι ένας... εξ΄' ορισμού “μπουκαδόρος”, που όταν και κάνει εφορμήσεις – κυρίως από τα αριστερά – προς την μεγάλη περιοχή, προτιμά να ψάξει την τελική πάσα σε ποσοστό 18%, και την τελική προσπάθεια σε ποσοστό 15%. Στην φετινή Λα Λίγκα είχε μέσο όρο τα 72,4 λεπτά συμμετοχές,, μετρώντας 30 εμφανίσεις.

ΤΙ “ΛΕΕΙ” Ο ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

ANALYSIS: Ο Μπονγκοντά στο μικροσκόπιο

Ο θερμικός του χάρτης “μιλάει” και λέει αρκετά. Οι περισσότερο θα εστιάσουν στην παρουσία “θερμότητας” και στην δεξιά πτέρυγα, αλλά αυτό έχει να κάνει με την επιλογή του προπονητή να τον έχει τοποθετήσει σε κάποια παιχνίδια σε εκείνη τη πλευρά. Αυτό που όμως θα πρέπει να επισημανθεί, έχει να κάνει με την “θερμότητα” που καταγράφεται και κάτω από τη μεσαία γραμμή. Ο Μπονγκοντά δεν είναι παίκτης που τα περιμένει όλα έτοιμα για να δημιουργήσει ή να “μπουκάρει”. Είναι παίκτης που θα... ακούσει το προπονητή του σε επίπεδο βοήθειας στα άκρα προκειμένου η γραμμή στην οποία αγωνίζεται να μην έχει μόνο εκείνον “ενεργό” αλλά και τον ακραίο αμυντικό, ειδικά σε περίπτωση που εκεί υπάρχει παίκτης που μπορεί να ανέβει.

ΔΕΝ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΚΑΙ... ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ

ANALYSIS: Ο Μπονγκοντά στο μικροσκόπιο

Στη φετινή του καρτέλα των στατιστικών έχουν καταγραφεί 48 τελικές προσπάθειες. Ο θερμικός χάρτης δείχνει πως από αυτά τα 48 σουτ, τα 38 έχουν γίνει στην πράσινη περιοχή, και καταγράφονται κυρίως μετά από “εισβολή” του στη μεγάλη περιοχή από την αριστερή πλευρά. Η καταγραφή της κατάληξης των τελικών του προσπαθειών είναι και ο λόγος για τον οποίο το να τελειώσει μια φάση δεν είναι η πρώτη του επιλογή, καθώς 18% των σουτ του έχουν καταλήξει εντός εστίας...

ANALYSIS: Ο Μπονγκοντά στο μικροσκόπιο

ΝΤΡΙΜΠΛΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ANALYSIS: Ο Μπονγκοντά στο μικροσκόπιο

Το 80% ως ποσοστό επιτυχίας στις επιθετικές μονομαχίες επιπέδου “ένας εναντίον ενός” είναι εξαιρετικό να σκεφτεί κανείς πως αυτό, ο Μπονγκοντά το έχει καταγράψει στην Πριμέρα Ντιβισιόν, με τον βαθμό δυσκολίας να είναι σαφώς μεγαλύτερος του Ελληνικού πρωταθλήματος και σε επίπεδο εφάμιλλα του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που στοχεύει να βρεθεί ο Ολυμπιακός το φθινόπωρο. Αν κάποιος γυρίσει στον πρώτο θερμικό χάρτη, θα καταλάβει για ποιο λόγο είχε ουσία να μείνει το βλέμμα όχι στην “θερμότητα” πάνω από τη μεσαία γραμμή αλλά κυρίως σε αυτή κάτω από τη μεσαία γραμμή. Αν κάποιος κοιτάξει τους δυο θερμικούς χάρτες θα διαπιστώσει πως έχει υπάρχει έντονη θερμότητα στα δυο άκρα από τη μεσαία γραμμή και πάνω, στις τρίπλες, δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες καταγεγραμμένες στην δεξιά πλευρά, κάτι που σημαίνει ότι ο Μπονγκοντά ναι μες έχει αγωνιστεί και ως δεξί εξτρέμ, αλλά όταν παίζει εκεί, δεν μπορεί να τριπλάρει. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό επιτυχίας ενός παίκτη στις επιθετικές ατομικές προσπάθειες, τόσο λιγότερα είναι τα φάουλ που κερδίσει. Για παράδειγμα, ο Μπονγκοντά κέρδισε πέρυσι κατά μέσο όρο δυο φάουλ ανά παιχνίδι. Ο θερμικός χάρτης δείχνει πως από τα συνολικά 67 φάουλ, τα 22 έδωσαν δικαίωμα για γέμισμα μέσα στην περιοχή.

ANALYSIS: Ο Μπονγκοντά στο μικροσκόπιο

ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΣΕΝΤΡΕΣ

Πέρυσι, ο Μπονγκοντά κατέγραψε 116 γεμίσματα, με το 85% να έρχονται από την αριστερή πλευρά, και το ποσοστό ευστοχίας τους να είναι στο 28%. Και αυτό το ποσοστό δεν είναι τόσο χαμηλό όσο μπορεί να φαίνεται αν σκεφτεί κανείς τον βαθμό δυσκολίας του επιθετικού να βγει πρώτος στη μπάλα σε ένα γέμισμα, με το “ένα στα τέσσερα” που είναι κατά προσέγγιση ο μέσος όρος να είναι ικανοποιητικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK