Ανοίγουν θέμα Τσόρι στην Αργεντινή!

Στην πατρίδα του Ντομίνγκες εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα βγάλει τη χρονιά στον Ολυμπιακό. Μέχρι και ομάδες του Μεξικό μπλέκουν στα διάφορα σενάριά τους στη "χώρα του τάνγκο". Ποια η αντίδραση του 35χρονου άσου στο φινάλε του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ανοίγουν θέμα Τσόρι στην Αργεντινή!

Στο +7 βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το δεύτερο Παναθηναϊκό και πλέον παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα διαχειριστεί το ρόστερ ο Πάουλο Μπέντο αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Με το που ολοκληρώνονται οι εθνικές υποχρεώσεις, οι "ερυθρόλευκοι" ταξιδεύουν στα Χανιά για το ματς με τον Πλατανιά. Ακολουθεί το παιχνίδι με την Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη και "καπάκι" εντός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Αρχίζει και χαλαρώνει κάπως το πρόγραμμα και κατ' επέκταση ο Πορτογάλος αναμένεται να μοιράσει λίγο το χρόνο.

Είναι ένα θέμα λοιπόν πώς θα χειριστεί τον Τσόρι. Ο Αργεντινός έμεινε εκτός 18άδας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στα προηγούμενα παιχνίδια καθόταν στον πάγκο και δεν σηκωνόταν ούτε για ζέσταμα. Αν συνεχίσει ο Μπέντο στο ίδιο μοτίβο με τον Ντομίνγκες, τότε θα πιάσουν δουλειά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού οι συμπατριώτες του και θ' αρχίσουν ήδη τα σενάρια περί Ρίβερ Πλέιτ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ήδη στην Αργεντινή εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα βγάλει τη χρονιά στον Ολυμπιακό. Εκτιμούν ότι ο Ντομίνγκες, αν συνεχίσει να είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ενδεχομένως να ζητήσει και μόνος του να αποχωρήσει τον Γενάρη. Αυτά επαναλαμβάνουμε τονίζουν στο Μπουένος Άιρες.

Μάλιστα, άρχισαν ήδη και τα διάφορα σενάρια ότι δεν είναι μόνο η Ρίβερ που θα ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Υπάρχουν και ομάδες από το Μεξικό που γλυκοκοιτάζουν την περίπτωσή του, όπως είχε συμβεί πέρσι τον Γενάρη και τον περασμένο Ιούνιο.

ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

Πάμε τώρα στα όσα νιώθει ο Τσόρι. Σίγουρα αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα όταν ανανεώθηκε αυτόματα το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και αλλιώς τα βρήκε. Περίμενε ότι θα είχε περισσότερο χρόνο σε σχέση με πέρσι. Τελικά έφτασε να έχει ελάχιστο έως μηδαμινό!

Παρότι ήταν ο άνθρωπος που χάρη σε μία δική του οβίδα κόντρα στην Αρούκα οδήγησε τους Πειραιώτες στους ομίλους του Europa League, ο Μπέντο δείχνει ξεκάθαρα ότι τον έχει όχι δεύτερη επιλογή πίσω από τον Φορτούνη, αλλά πιο πίσω και από τον… Μάρτινς. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από το ματς του Καζακστάν. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Μάρκο Μάριν.

Γι' αυτό το λόγο είναι κομβικά για τον Αργεντινό τα ματς που έρχονται με ομάδες τύπου Κέρκυρας ή Λεβαδειακού. Αν παίξει μόνο στα παιχνίδια Κυπέλλου με Χανιά και Σπάρτη, τότε θα έχει ένα ενδιαφέρον το τι θα εκμυστηρευτεί σε συμπαίκτες του ή σε συμπατριώτες δημοσιογράφους για το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Για να μιλήσουμε όμως για το "τώρα", αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ντομίνγκες δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα όταν πληροφορήθηκε ότι βρίσκεται στη 18άδα του ντέρμπι.

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ...

Ότι ενοχλήθηκε είναι κάτι θεμιτό και λογικό. Ποιος παίκτης δεν θα ήθελε να παίξει σ' ένα "κλάσικο"; Όλοι όσοι μένουν εκτός, είναι φυσιολογικό να μην νιώθουν καλά. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις που είναι στον κόσμο τους και δεν είναι της παρούσης να τις αναφέρουμε. Ο Τσόρι όμως επειδή σέβεται τον εαυτό του και ένιωθε ότι μπορούσε να βοηθήσει στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ναι μεν πειράχτηκε, αλλά μέχρι εκεί...

Αντιθέτως, τόσο λίγες ώρες πριν από το ματς, όσο και στα αποδυτήρια στο φινάλε, ήταν ο πρώτος που έτρεξε για να συγχαρεί τους συμπαίκτες του. Τα διάφορα σχόλια που ανέβασε δηλαδή στα social media με ατάκες τύπου "μπράβο παιδιά", δεν τις ανέβασε για το θεαθήναι.

Είναι παίκτης ομάδας. Είναι ο παίκτης που όταν δεν αγωνίζεται, πρωτίστως κάθεται και βάζει κάτω τα πράγματα και προσπαθεί να δει τι φταίει. Κάνει την αυτοκριτική του, πεισμώνει και πάει στο Ρέντη και δουλεύει περισσότερο.

Αυτό έκανε τις προηγούμενες φορές που δεν σηκωνόταν ούτε για ζέσταμα, το ίδιο θα κάνει και τώρα. Απλώς, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι και τον Γενάρη και ειδικά με το πρόγραμμα των αγώνων που αρχίζει να "μαλακώνει" για τα καλά, τότε κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Τσόρι θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται στην πατρίδα του.

Αν δηλαδή πιεστεί από τη Ρίβερ ή από κάποια μεξικάνικη ομάδα, θα δούμε πώς θα κινηθεί. Πέρσι δεν το σκεφτόταν καν. Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε τώρα το σκέφτεται. Όμως δεν θέλει και πολύ να γίνει καμιά στροφή 180 μοιρών.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΣΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Για να επανέλθουμε τώρα στα όσα ισχυρίζονται στην Αργεντινή και συγκεκριμένα για τις ομάδες από το Μεξικό που δεν τον έχουν ξεχάσει, θα πρέπει να πούμε ότι το καλοκαίρι δεν "τρελαινόταν" και ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Έχει πει σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν στην πατρίδα του, ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να γυρίσει στο Μπουένος Άιρες και να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ. Ότι αν έφευγε από την Ευρώπη θα πήγαινε μόνο στην πατρίδα του και πουθενά αλλού.

Αυτό στο τέλος αναμένεται να κάνει. Όποτε φτάσει η στιγμή να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό , δύσκολα θα πήγαινε στο Μεξικό ή π.χ. στις ΗΠΑ. Είναι σαν μία υπόσχεση που έχει δώσει στους οπαδούς της Ρίβερ.

Εν κατακλείδι και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όλα αυτά που αναφέρουμε είναι τα όσα μεταφέρουν οι Αργεντίνοι δημοσιογράφοι τις τελευταίες ώρες μετά τον παρατεταμένο "παραγκωνισμό" του Ντομίνγκες από τον Μπέντο.

Ο ίδιος ο Τσόρι δεν έχει πει το παραμικρό περί επιθυμίας του να φύγει. Το αντίθετο θα λέγαμε. Περιμένει ότι κάποια στιγμή θα πάρει την ευκαιρία του και θα αλλάξει την άποψη του προπονητή του. Αυτά τα λέει όμως στις... 7 Νοεμβρίου. Αν τελικά δεν πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε μέχρι τα Χριστούγεννα; Σαν να φαίνεται ότι έχει λίγο "ψωμί" η ιστορία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK