ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Μίτσελ: "Θέλω να μείνω και του χρόνου"

Απολαυστικός ο Μίτσελ σε γεύμα με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, όπου αποκάλυψε ότι έγινε ήδη η πρώτη επαφή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την ανανέωση του συμβολαίου του και ότι είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. "Θέλω να μείνω και του χρόνου", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Μίτσελ: "Θέλω να μείνω και του χρόνου"
INTIME SPORTS

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε επί παντός επιστητού, απάντησε με χαμόγελο και δίχως αναστολές σε κάθε ερώτηση δημοσιογράφου και ήταν πραγματικός χείμαρρος.

Η ερώτηση που "καίει" αυτήν τη στιγμή, όπως είναι φυσικό, είναι το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι, με τον Μίτσελ να σημειώνει: "Έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις για να παραμείνω του χρόνου στον Ολυμπιακό. Είμαι θετικός και θέλω να μείνω".

"Είχα αδικήσει τον Αβραάμ"

Σχολιάζοντας το ζήτημα της επεισοδιακής αποχώρησης του Αβραάμ Παπαδόπουλου από την ομάδα, τόνισε: "Τον είχα αδικήσει στην αρχή, γιατί δεν είχα πληροφορίες για το ποιος είναι. Τον βρήκα τραυματία όταν ήρθα. Το καλοκαίρι μιλήσαμε και την επόμενη χρονιά που κατάλαβα το λάθος, ήταν 4ος σε συμμετοχές".

Στη συνέχεια, πάντως, εξήγησε ότι ο διεθνής στόπερ θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στο λιμάνι, εάν αντιλαμβανόταν το πλάνο που είχε για τον ίδιο ο Μίτσελ: "Ο Αβραάμ δεν ήταν το ίδιο έξυπνος όσο ο Σαβιόλα για να καταλάβει ποιος θα ήταν ο ρόλος του στην ομάδα".

"Λάθος η Φούλαμ"

Όταν ρωτήθηκε για τον Κώστα Μήτρογλου και τη μετακίνησή του στην Αγγλία, ο 51χρονος προπονητής ήταν κάθετος: "Ο Μήτρογλου ήταν λάθος που πήγε στη Φούλαμ, διότι έπρεπε να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Στη Φούλαμ δεν του επέτρεψαν να κάνει ούτε λάθος και του έκανε κακό".

"Έκανα λάθος με τη λίστα Champions League"

Εντύπωση προκάλεσε το "κόψιμο" των Ματιέ Ντοσεβί, Κώστα Φορτούνη και Γκεβόργκ Γκαζαριάν από τη λίστα του Champions League, με τον Μίτσελ να εξηγει ότι όποια κι αν ήταν η απόφασή του, θα φαινόταν και πάλι ότι έκανε σφάλμα.

"Έκανα λάθος για Ντοσεβί, Φορτούνη, Γκαζαριάν, αλλά και άλλους 3 να άφηνα εκτός λίστα, θα σας έλεγα ότι πάλι λάθος έκανα. Είναι λάθος όποιον κι αν άφηνα εκτός".

"Μου πήραν και την πόρτα"

Όσο για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και της φετινής σεζόν, χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα: "Είναι σαν να έχεις χτίσει ένα σπίτι κι να αρχίσουν να σου τραβούν τα τουβλάκια. Προσπάθησα να κρατήσω την πόρτα, αλλά μου πήραν και την πόρτα. Ωστόσο οι εργάτες που ήρθαν, εργάστηκαν πολύ καλά με αποτέλεσμα να χτίσουμε νέο σπίτι, το ίδιο καλό με το προηγούμενο και πολύ γρήγορα. Τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το πρώτο πάρτι και να φωνάξουμε καλεσμένους".

"Προπονητής του Ολυμπιακού ο Νικοπολίδης"

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε για ακόμα έναν συνεργάτη του, τον Αντώνη Νικοπολίδη, τον οποίο... προορίζει ως διάδοχό του, έστω κι αν όχι στο εγγύς μέλλον.

"Έχει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί στον μελλοντικό προπονητή του Ολυμπιακού. Το λέω εγώ κι ας με συγχωρέσει η διοίκηση του Ολυμπιακού, στο πρόσωπό του Αντώνη βλέπω έναν προπονητή της ομάδας".

Για την αντικατάσταση του Βίκτορ Σάντσεθ από τον Ράφαλ Αλκόρτα στον ρόλο του άμεσου συνεργάτη του, υποστήριξε: "Ο ρόλος του Βίκτορ ήταν περισσότερο επιστημονικός, με στατιστικά και αριθμούς. Ο Αλκόρτα είναι πιο άμεσος, πιο φίλος με τους παίκτες και ο ρόλος τους είναι διαφορετικός".

"Δεν είναι αυτοσκοπός η Ρεάλ"

Το ερώτημα σχετικά με το επαγγελματικό μέλλον του είναι συνυφασμένο πλέον με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος έχει σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο, αλλά παραμένει προσγειωμένος: "Δεν είναι αυτοσκοπός να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εάν ρωτήσετε όλους εδώ ποιος θέλει να πάει στη Ρεάλ, θα πουν 'ναι'".

Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο παππούς του υποστήριζε την Ατλέτικο Μαδρίτης.

"Στην Ισπανία θα βγαίναμε Ευρώπη"

Ο Μίτσελ μοιάζει να έχει θετική εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδό του. Τόνισε ότι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και γι' αυτόν τον λόγο, εάν ο Ολυμπιακός έπαιζε σε άλλο πρωτάθλημα θα είχε αντίστοιχες διακρίσεις. "Εάν έπαιζε στην Ολλανδία, θα ήταν πρωταθλητής, ενώ στην Ισπανία θα έβγαινε Ευρώπη".

"Ο Βαλβέρδε έβαλε το λιθαράκι του"

Το καλοκαίρι είχαν την ευκαιρία να τα πουν στο φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μίτσελ και Ερνέστο Βαλβέρδε είναι δύο προπονητές που έχουν αφήσει εποχή στην ομάδα, με τον... νέο να αποδίδει τα εύσημα στον παλιό: "Ο Βαλβέρδε έβαλε το λιθαράκι του ώστε ο Ολυμπιακός να περνάει αυτήν την εικόνα στην Ευρώπη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK