Αυτό προτείνει ο Ολυμπιακός σε Eurobank για το "Καραϊσκάκης"

Ποιο πρόβλημα φέρεται να δημιουργεί η παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη μετοχική σύνθεση της "Καραϊσκάκης ΑΕ" όσον αφορά στους όρους σύμβασης για το γηπεδο και ποια λύση προτείνει ο Ολυμπιακός.

Αεροφωτογραφία από την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ για την εβδομη αγωνσιτική του πρωταθλήματος Superleague το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Αεροφωτογραφία από την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ για την εβδομη αγωνσιτική του πρωταθλήματος Superleague το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα euro2day.gr, έχει προκύψει πρόβλημα ανάμεσα στην τράπεζα Eurobank και την "Καραϊσκάκης ΑΕ" εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία που συστάθηκε το 2003 με δραστηριότητα την ανακατασκευή και εκμετάλλευση του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης".

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι παρουσιάζονται ζημιογόνα αποτελέσματα και δεν πληροί - σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή - εδώ και κάποιες χρήσεις τους όρους σύμβασης από το ομολογιακό δάνειο του 2008. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ανέρχεται σε 20.300.000 ευρώ και η Eurobank μπορεί να προβεί σε καταγγελία σύμβασης.

Σε αυτή την υπαρκτή ιστορία τα θέματα έχουν προκύψει λόγω της συμμετοχής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη μετοχική σύνθεση της "Καραϊσκάκης ΑΕ" και γι' αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέθεσε από την πλευρά του πρόταση στην τράπεζα προκειμένου να πάρει η πειραϊκή ΠΑΕ τις μετοχές έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνεια της πλευράς Λαυρεντιάδη.

Θυμίζουμε πως μαζί με τον συνέταιρό του Πέτρο Κυριακίδη, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε απασχολήσει αρνητικά το πανελλήνιο προ ετών με σωρεία πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε διάφορες υποθέσεις οικονομικής φύσεως και ο δεύτερος είχε κριθεί προφυλακιστέος το 2012.

Εκμεταλλευόμενος τον νόμο 4443/2016 που ψήφισε η νυν κυβέρνηση, ο κ. Λαυρεντιάδης απαλλάχθηκε για την κατηγορία της χειραγώγησης μετοχών της εταιρείας Alapis, μέσω της οποίας αποκόμισε σημαντικά ποσά, πριν αυτή πτωχεύσει στις 8 Νοεμβρίου του 2013.

Ο επιχειρηματίας συνεχίζει να έχει ανοικτές υποθέσεις με το νόμο και αυτό που προσπαθεί ο Ολυμπιακός είναι να βρει φόρμουλα ώστε να απεμπλακεί από την παρουσία του στην μετοχική σύνθεση της "Καραϊσκάκης ΑΕ", προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χρήσεις του δανείου προς την Eurobank.

News 24/7

24MEDIA NETWORK