Αυτό σημαίνει "απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο"

Η ερμηνεία που δίνει ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος στον περιοριστικό όρο που θεωρεί ότι παραβιάστηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η απόφαση της ΕΕΑ.

Αυτό σημαίνει "απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την δική του ερμηνεία στον περιοριστικό όρο της "απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο" η οποία έχει επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη, που διαφέρει από αυτήν του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη που την επέβαλε, δίνει στην εισαγγελική του πρόταση για την εγκληματική οργάνωση ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης είχε κάνει λόγο με απαντητική επιστολή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για "απαγόρευσης της ενασχόλησης του κατηγορουμένου με κάθε διοικητική - αθλητική δραστηριότητα, ήτοι της εμπλοκής στη διοίκηση - λειτουργία της ΠΑΕ στην οποία περιλαμβάνεται και η συμμετοχή της ΠΑΕ στα θεσμικά όργανα της ΕΠΟ και της Super League". Μάλιστα, υποστήριζε ότι… " σημασία έχει η εν τοις πράγμασι άσκηση διοίκησης".

Σύμφωνα όμως, με τον Εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο ο περιοριστικός όρος "ενέχει τη σαφή και αυστηρή έννοια της απόλυτης απαγόρευσης πάσης φύσεως ενέργειας ή ενασχόλησης του κατηγορουμένου που σχετίζεται με το άθλημα του ποδοσφαίρου" και συμπληρώνει… "Δηλαδή τούτο σημαίνει την απόλυτη αποκοπή του κατηγορουμένου από κάθε είδους δράση, συμπεριφορά ή εκδήλωση ή ενασχόληση σχετική με το άθλημα αυτό". Διευκρινίζει πάντως, ότι… "Αυτή η απαγόρευση δεν μπορεί βέβαια να επεκταθεί σε θέματα αμιγώς και μόνον οικονομικής φύσεως, που αφορούν λ.χ. στις μετοχές και στα καθαρώς οικονομικά ζητήματα μιας ΠΑΕ".

Με απλά λόγια, "εν τοις πράγμασι άσκηση διοίκησης" στον Ολυμπιακό υποστήριζε ότι απαγόρευσε, ο Γιώργος Ανδρεάδης, "απόλυτη αποκοπή από το ποδόσφαιρο" ήταν η ερμηνεία του Σταμάτη Δασκαλόπουλου που στην συνέχεια της πρότασης επικαλείται τα 10 δημοσιεύματα στα οποία αναφέρθηκε χθες το Contra.gr και έφτασε στην πρόταση για προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επικαλείται και την απόφαση που πήρε στις 5-11-2015 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που τιμώρησε με 150.000 ευρώ την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ όσο και τον ιδιοκτήτη της από τον οποίο ζητούσε εντός ενός μήνα να απομακρυνθεί από την προεδρία του Ολυμπιακού. Το τελευταίο δεν έγινε ποτέ καθώς η ομάδα του Πειραιά "πάγωσε" την απόφαση στα δικαστήρια.

Η ΕΕΑ στο σκεπτικό της σημείωνε - μεταξύ άλλων - ότι "αποδείχθηκε κατά τρόπο αναμφίβολο ότι ο κ. Μαρινάκης, και μετά την έκδοση της ανακριτικής απόφασης, συνέχισε αδιακόπτως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά τη διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της ΠΑΕ" και κατέληγε… "Όλες αυτές οι δηλώσεις και ενέργειες του κ. Μαρινάκη, που έγιναν γνωστές από όλους, (κοινές τοις πάσι), ήταν και είναι απολύτως απαγορευμένες, σύμφωνα με το περιεχόμενο του επιβληθέντος σ’ αυτόν περιοριστικού όρου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι Εισαγγελείς απάντησαν στον Μαρινάκη
Το σχόλιο Καραπαπά στην ανακοίνωση των Εισαγγελών
O Guardian, η UEFA και η απάντηση του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK