Αυτός είναι ο Λεονάρντο που βρίσκεται μια "ανάσα" από τον Ολυμπιακό

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν και πρώην προπονητής της Μίλαν και της Ίντερ, Λεονάρντο, βρίσκεται μια "ανάσα" από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Διαβάστε το προφίλ του 46χρονου Βραζιλιάνου.

Αυτός είναι ο Λεονάρντο που βρίσκεται μια "ανάσα" από τον Ολυμπιακό

Μετά και τις έντονες αντιδράσεις από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, οι άνθρωποι των "ερυθρολεύκων" έστρεψαν αλλού την προσοχή τους όσον αφορά το άτομο που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτό το άτομο αναμένεται να είναι ο 46χρονος πρώην τεχνικός των Μίλαν και Ίντερ, Λεονάρντο Αραούχο, γνωστός ως Λεονάρντο.

Ο Βραζιλιάνος ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1994 με την εθνική της χώρας του, απέχει από τους πάγκους από το 2011, ενώ τελευταία του δουλειά ήταν αυτή του τεχνικού διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν από την οποία και παραιτήθηκε το 2013!

Σαν προπονητής δεν είναι ειδικός στις... τακτικές, ενώ δεν του αρέσει να αλλάζει συνεχώς συστήματα. Προτιμάει το 4-3-1-2, καθώς και το 4-2-3-1, ενώ αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο με τα περισσότερα ματς στην καριέρα του να έρχονται... over! Η στατιστική του πάντως λέει 56.3 % ποσοστό νικών στα ματς που έχει καθίσει σε πάγκους ομάδων. Όσον αφορά το στυλ προπόνησης που ακολουθεί, αυτό εστιάζεται κυρίως στις ασκήσεις με την μπάλα κι όχι τόσο στο γυμναστήριο.

Αυτός είναι ο Λεονάρντο που βρίσκεται μια "ανάσα" από τον Ολυμπιακό

Eίναι προσιτός για τους παίκτες του, φιλικός, ενώ έχει πάντα την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή για κάθε ζήτημα. Τον καιρό που ήταν στην Ίντερ μάλιστα έπαιρνε συχνά τηλέφωνο τον Ζοζέ Μουρίνιο για συμβουλές, οι οποίες του... βγήκαν σε καλό.

Πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ο Λεονάρντο αγωνίστηκε σε Φλαμένγκο, Σάο Πάολο, Βαλένθια, Κασίμα Άντλερς, Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν. Συνολικά αγωνίστηκε σε 561 ματς σε συλλογικό επίπεδο πετυχαίνοντας 107 γκολ, ενώ με την εθνική Βραζιλίας αγωνίστηκε σε 55 αγώνες σκοράροντας 7 φορές. Η θέση στην οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ήταν αυτή του αριστερού μπακ, όμως τα προσόντα του τον έφεραν σταδιακά στη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια στο ρόλο του δημιουργικού μέσου.

Ο προπονητής Λεονάρντο

O Λεονάρντο δεν έχει τεράστια εμπειρία κι αυτό γιατί έχει εργαστεί μόλις σε δύο ομάδες. Κι αυτό πριν πέντε χρόνια! Αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2007 έκανε αίτηση για την ανάληψη της θέσης του διευθυντή ποδοσφαίρου στην Γουέστ Χαμ, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

Λίγους μήνες αργότερα η Μίλαν στην οποία είχε αγωνιστεί και ως παίκτης στο παρελθόν, τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε ρόλο τεχνικού διευθυντή. Περίπου ένα χρόνο μετά, στα τέλη του Μαΐου του 2009, ο Κάρλο Αντσελότι απομακρύνθηκε από τον πάγκο των "ροσονέρι" και ο Λεονάρντο ονομάστηκε πρώτος προπονητής παρά το γεγονός ότι δεν είχε το απαραίτητο προπονητικό δίπλωμα για τη συγκεκριμένη θέση!

Ωστόσο επειδή είχε κατακτήσει ως ποδοσφαιριστής το Μουντιάλ, δεν χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις για να το αποκτήσει. Αμέσως μετά την πρόσληψή του ο Λεονάρντο φάνηκε "ζεστός" και υποσχέθηκε επιθετικό ποδόσφαιρο.

Μετά από ένα αποτυχημένο ξεκίνημα και μια σοκαριστική ήττα με 4-0 από το αντίπαλο δέος, την Ίντερ, η καρέκλα του άρχισε να "τρίζει". Η συνέχεια βέβαια ήταν καλύτερη. Ο Λεονάρντο ακολούθησε ένα ασυνήθιστο σύστημα για τα ιταλικά δεδομένα προκειμένου να κάνει πράξη την υπόσχεσή του για επιθετικό ποδόσφαιρο. Προτίμησε ένα περίεργο 4-2-1-3 έχοντας μπροστά παίκτες με ταλέντο όπως οι Ροναλντίνιο, Πίρλο, Ζέεντορφ. Ένα σύστημα το οποίο ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, ονόμαζε... 4-2-φαντασία).

Αυτός είναι ο Λεονάρντο που βρίσκεται μια "ανάσα" από τον Ολυμπιακό

Τελικά τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν και η Μίλαν έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Αξέχαστες θα μείνουν νίκες όπως αυτή με 3-2 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεάλ, ή το 3-0 στην έδρα της Γιουβέντους. Τον Απρίλιο του 2010, οι σχέσεις του Λεονάρντο με το αφεντικό της ομάδας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χειροτέρεψαν με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να λύσουν τη συνεργασία τους δύο μήνες αργότερα.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου έξι μήνες για να βρει ο Λεονάρντο το νέο σταθμό στην καριέρα του. Στα τέλη του Δεκέμβρη του 2010 συμφώνησε να αναλάβει την Ίντερ αντικαθιστώντας τον Ράφαελ Μπενίτεθ. Οι φίλαθλοι βέβαια των "νερατζούρι" δεν πέταξαν κι από τη χαρά τους, αφού η ομάδα του προσέλαβε ένα άτομο που είχε συνδεθεί έντονα με τη... μισητή Μίλαν.

Ο Λεονάρντο κατάφερε όμως γρήγορα να αντιστρέψει το κλίμα και συλλέγοντας 33 πόντους στα πρώτα του 13 παιχνίδια στον πάγκο έκανε ρεκόρ συγκομιδής πόντων στη Serie A! Πέτυχε κι εκεί μεγάλες νίκες όπως το 3-2 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο Allianz Arena, ωστόσο δύο σερί ήττες στις αρχές Απριλίου από Μίλαν (3-0) και Πάρμα (2-0) έβγαλαν την ομάδα του εκτός τροχιάς τίτλου.

Αυτός είναι ο Λεονάρντο που βρίσκεται μια "ανάσα" από τον Ολυμπιακό

Στις 6 Απριλίου ήρθε και η ήττα με 2-5 από τη Σάλκε εντός έδρας για να φέρει ακόμη περισσότερα μαύρα σύννεφα. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο κατάφερε στις 29 Μαΐου να νικήσει με 3-1 την Παλέρμο και να κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας με την Ίντερ, το ένα και μοναδικό τρόπαιο στην προπονητική του καριέρα. Δεν έφτανε όμως για να τον κρατήσει στον πάγκο και στις 18 Ιουνίου 2011 υπέγραψε την παραίτησή του.

Ο τεχνικός διευθυντής Λεονάρντο

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Ίντερ και ο Λεονάρντο είχε ήδη βρει δουλειά. Όχι ως προπονητής, αλλά ως τεχνικός διευθυντής στην Παρί των πολυεκατομμυριούχων Αράβων.

Ο Βραζιλιάνος ήταν υπεύθυνος μάλιστα για το πιο "καυτό" καλοκαίρι της Παρί, όπου δαπάνησε πολλά εκατομμύρια ευρώ φέρνοντας στο Παρίσι παίκτες όπως ο Ζερεμί Μενέζ, ο Μοχάμεντ Σισοκό, ο Σαλβατόρε Σιρίγκου, ο Χαβιέρ Παστόρε και ο Τιάγκο Μότα. Εκείνο το καλοκαίρι συνολικά ο σύλλογος δαπάνησε 107.100.000 ευρώ, χωρίς να πει όχι σε καμία απαίτηση του Λεονάρντο.

Αυτός είναι ο Λεονάρντο που βρίσκεται μια "ανάσα" από τον Ολυμπιακό

Επίσης, ο ίδιος αποτέλεσε τον διαμεσολαβητή προκειμένου να καθίσει στον πάγκο της γαλλικής ομάδας, ο πολύ καλός του φίλος Κάρλο Αντσελότι. Ο 46χρονος πλέον Βραζιλιάνος έμεινε δύο χρόνια στη συγκεκριμένη θέση, από την οποία παραιτήθηκε το 2013. Έκτοτε δεν έχει αναλάβει κάποιο πόστο σε οποιαδήποτε ομάδα, ωστόσο ασχολείται με το σκάουτινγκ παικτών. Πλέον του δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψει δυναμικά στους πάγκους αναλαμβάνοντας τα ηνία των Πρωταθλητών Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Λεονάρντο έτοιμος να αναλάβει τον Ολυμπιακό
Ο ρόλος του Καμπιάσο στην πρόσληψη Λεονάρντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK