Αυτός είναι ο Πρίτσιτς, αυτά κάνει στο χορτάρι

Η ποδοσφαιρική "ταυτότητα" του Σάνιν Πρίτσις: τι είδους χαφ είναι, τι προσφέρει στο γήπεδο, τι αποφεύγει, για τον αποκαλούσαν "μικρό Πίρλο". Τον αναλύουν αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα.

Αυτός είναι ο Πρίτσιτς, αυτά κάνει στο χορτάρι

Τον Βόσνιο Σάνιν Πρίτσιτς, που - κατ' αποκλειστικές πληροφορίες του Ευαγγελίου- φέρνει ο Κριστιάν Καρεμπέ για τον Ολυμπιακό, τον γνωρίζουν καλύτερα αυτοί που δούλεψαν μαζί του.

Ποιοι δηλαδή; Ο Κριστιάν Γκουρκίφ (πατέρας του Γιοάν) και ο Σαμπρί Λαμουσί, οι προπονητές που είχαν την τελευταία διετία στη Ρεν, την πιο γεμάτη και καλή της μικρής ως τώρα καριέρας του. Τον έβλεπαν κάθε ημέρα, ξέρουν κάθε πτυχή του (ποδοσφαιρικού και όχι μόνο) χαρακτήρα του.

Με τον Γκουρκίφ ο Πρίτσιτς συνυπήρξε στη Ρεν όλη τη σεζόν 2016-17, ενώ με τον Λαμουσί από τον Νοέμβριο του 2017 και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες που ολοκληρώθηκε η σεζόν στη Γαλλία.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: ο Πρίτσιτς είναι ένα κεντρικό χαφ που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ του 8αριού παρά του 6αριού. Ένας box to box μέσος, ο οποίος ξεχωρίζει για το γεγονός πως χρησιμοποιεί τα δύο πόδια του.

Το καλό του είναι το δεξί, αλλά το αριστερό δεν το έχει μονάχα για τον... συμπλέκτη. Δεν είναι τυχαίο πως τα δύο γκολ που πέτυχε στη διάρκεια της σεζόν (ένα στο πρωτάθλημα απέναντι στην Τρουά, ένα στο λιγκ καπ με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν) ήρθαν με τέτοια σουτ. Δεν διστάζει, δηλαδή, να σουτάρει και να δοκιμάζει ν' απειλήσει από απόσταση.

Πάμε στα επιμέρους χαρακτηριστικά του. Όπως διαβάσαμε σε δηλώσεις του Γκουρκίφ, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που τον χαρακτηρίζει η εξυπνάδα. Έχει καλή πάσα, τόσο κοντινή όσο και μακρινή, βλέπει δηλαδή το ανοικτό γήπεδο. " Απ' όταν ανέλαβα κατάλαβα ότι θέλω να δουλέψω μαζί του", είπε προσφάτως ο 63χρονος προπονητής.

Τι άλλο ξεχώρισε στον μικρό; Την ομαδικότητα και την προσπάθειά του στο γήπεδο να βελτιώνει τους συμπαίκτες του.

Το βασικό ελάττωμά του, σύμφωνα με τον Γκουρκίφ, είναι η έλλειψη έκρηξης, με αποτέλεσμα να παίζει αποκλειστικά και μόνο στον άξονα. " Είναι αδύνατο να παίζει στα άκρα". Επίσης δεν πέφτει εύκολα στη μάχη, είναι περισσότερο "δαντελένιος". Μην αμελούμε πως το 10 έχει στη φανέλα!

Ο Λαμουσί από την πλευρά του τον χαρακτήρισε " μικρό Πίρλο", διότι μπορεί να προωθεί καλά την μπάλα. Του έκανε δηλαδή τη δουλειά που ήθελε, ειδάλλως δεν θα τον είχε βασικό για 14 σερί παιχνίδια απ' όταν γύρισε από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

Σύμφωνα με τον προπονητή της Ρεν " είναι θεμελιώδους σημασίας για τον ίδιο να βρει την ομάδα και τον προπονητή που θα του ταιριάζει". Αν θα είναι ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς, θα φανεί στο γήπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK