CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Ο Εμάνουελ Εμενίκε ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη που άφησε στα μέσα της σεζόν ο Μπράουν Ιντέγε στον Ολυμπιακό, με τους δυο Νιγηριανούς επιθετικούς να έχουν διαφορετικούς τρόπους και χώρους δράσης, αν και ο στόχος τους είναι κοινός, και δεν είναι άλλος από το γκολ. Τι λέτε τα στατιστικά τους; Ο Αντώνης Τσακαλέας δίνει απαντήσεις με τη βοήθεια του WyScout και του Football Manager.

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Ο Μπράουν Ιντέγε, που “ζούσε” μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Εμάνουελ Εμενίκε που κινείται και έξω από αυτή, και όλα τα κομμάτια της αγωνιστικής σύγκρισης των δυο επιθετικών, με γραφήματα και αριθμούς. Πάμε να τα δούμε.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε
CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Η καρτέλα στην οποία φανερώνεται η κατανομή των κινήσεων των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δείχνει και την πρώτη διαφορά ανάμεσα σε Εμενίκε και Ιντέγε. Οι τρεις κύριες κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Εμενίκε είναι τα τελειώματα, οι ατομικές ενέργειες και οι εναέριες μονομαχίες.

Όλα αυτά είναι χωρισμένα σχεδόν ισόποσα και συγκεντρώνουν το 70% της παρουσίας του στο παιχνίδι. Όσον αφορά τον Ιντέγε, ο κύριος τρόπος “παρουσίας” του είναι τα τελειώματα, που καταλαμβάνουν το 50% της αγωνιστικής “πίτας”, με τις εναέριες μονομαχίες να είναι στο 30% και τις ατομικές ενέργειες στο 7%.

ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο ΙΝΤΕΓΕ, (ΚΑΙ) ΕΚΤΟΣ Ο ΕΜΕΝΙΚΕ

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Ο θερμικός χάρτης με όλες τις ενέργειες των δυο παικτών δίνει συνέχεια στην διαφορά που καταγράφηκε στον πίνακα κατανομής ενεργειών. Και αυτό γίνεται μέσα από την καταγραφή όλων των πατημάτων των δυο παικτών.

Για τον Ιντέγε, που κατά 50% τελειώνει φάσεις, είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει έντονη “θερμότητα” στο χώρο του πέναλτι, ενώ για τον Εμενίκε που πολλές φορές ψάχνει την ατομική ενέργεια, οι πιο “ζεστές” περιοχές είναι έξω από την μεγάλη περιοχή, με... προτίμηση προς την δεξιά πτέρυγα.

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ Ο ΕΜΕΝΙΚΕ

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Στην καταγραφή των επιθετικών μονομαχιών ο Ιντέγε κατέγραψε 229 (ποσοστό επιτυχίας στο 74%) ενώ ο Εμενίκε 193 (ποσοστό επιτυχίας στο 63%). Όμως λόγω της διαφοράς αγωνιστικών λεπτών που είχαν οι δυο τους την περσινή σεζόν, η κατανομή των ενεργειών ανά 90λεπτο δείχνει πως ο Ιντέγε είχε 6 και ο Εμενίκε 12.

Ο θερμικός χάρτης δείχνει πως οι περισσότερες μονομαχίες του Ιντέγιε όταν μακριά από τον χώρο ευθύνης του, σε σημεία που ουσιαστικά προσπάθησε να διατηρήσει κατοχή ενώ δέχθηκε πίεση και να δώσει πάσα για να κινηθεί προς την περιοχή. Ο Εμενίκε από την πλευρά του είχε επιθετικές μονομαχίες πιο κοντά στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, εκεί που συνήθως αν ο επιθετικός την κερδίσει πηγαίνει ή για την τρίπλα ή για την τελική πάσα.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΜΕΝΙΚΕ ΣΤΙΣ NΤΡΙΠΛΕΣ

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Όσον αφορά τις ντρίπλες κατά αντιπάλου, ο Εμενίκε είναι εκείνος που τις έψαξε περισσότερο από τον Ιντέγε. Ο Εμενίκε είχε 110 (6,8 ανά 90λεπτο) έχοντας 78% επιτυχία, και ο Ιντέγιε είχε 84 (2,5 ανά 90λεπτο) έχοντας 73% επιτυχία.

Για μια ακόμα φορά, ο θερμικός χάρτης “βάζει” τον Εμενίκε κυρίως εκτός περιοχής και ο Ιντέγε κυρίως εντός περιοχής όσο αφορά και τις τρίπλες.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΩΝΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Η καταγραφή των τελειωμάτων τους ως προς το μέρος της εστίας δείχνει πως αμφότεροι την... βλέπουν ολόκληρη, αν σκεφτεί κανείς πως όσον αφορά τις χαμηλές γωνίες, ο Ιντέγε τις επιλέγει σε συνολικό ποσοστό 17% και ο Εμενίκε σε συνολικό ποσοστό 18%.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ Ο ΙΝΤΕΓΕ

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Ο θερμικός χάρτης στον οποίο καταγράφονται οι εναέριες μονομαχίες μαρτυρά μια ακόμα διαφορά στο τρόπο συμμετοχής του Ιντέγε στο παιχνίδι σε σχέση με τον Εμενίκε. Ο Ιντέγε έπαιρνε θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή για να υποδεχθεί τη μπάλα στον αέρα, ενώ είχε και συμμετοχής στις στημένες φάσεις στην επίθεση.

Ο Ιντέγε έγραψε 324 εναέριες μονομαχίες (8,7 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 37%. Ο Εμενίκε από την πλευρά του είχε 93 εναέριες μονομαχίες (5,8 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 42%.

Η ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

Η τελευταία κατηγορία σύγκρισης έχει να κάνει τα σημεία της εστίας στα οποία πέτυχαν γκολ οι δυο επιθετικοί. Ο Ιντέγε είχε καταφέρει πέρυσι να στείλει τη μπάλα και στα εννιά διαφορετικά σημεία της εστίας, ενώ ο Εμενίκε μόνο στα τέσσερα εξ' αυτών

Συνοψίζοντας, ο Εμενίκε , σε αντίθεση με τον Ιντέγε, θα βρεθεί πιο πολλές φορές έξω από την μεγάλη περιοχή πριν το τελείωμα μιας φάσης, απ' ότι ο Ιντέγε, ο οποίος μέσα στην περιοχής δεν “χαρίζεται”. Ο Εμενίκε ψάχνει και την ατομική προσπάθεια αλλά και την τροφοδοσία του συμπαίκτη του, όντας πιο συμμετοχικός από τον Ιντέγε.

Τα πάντα βέβαια, έχουν να κάνουν με το τι ζητά ο προπονητής από τον επιθετικό του, με τον Χάσι να βλέπει στο πρόσωπο του Εμενίκε έναν παίκτη που θα μπορεί όχι μόνο να τελειώνει αλλά και να συμμετέχει στην επίθεση της ομάδας μέχρι την τελική προσπάθεια.

BONUS: ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΩ FOOTBALL MANAGER

Ως... υστερόγραφο έρχεται η σύγκριση των δυο παικτών μέσω των χαρακτηριστικών τους στη βάση δεδομένων του Football Manager.

CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε
CRASH TEST: Εμενίκε VS Ιντέγε

News 24/7

24MEDIA NETWORK