Δεν είναι τόσο απλή η περίπτωση του Σιόβα

"Όλοι θα χρειαστείτε", είπε ο Μπέντο στους ποδοσφαιριστές του πριν από το απαιτητικό πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Αυτή η ατάκα "αγγίζει" και τον Σιόβα; Το Contra.gr παραθέτει τα στοιχεία για τον διεθνή στόπερ που έχει… εξαφανιστεί από τις 27 Ιουλίου.

Δεν είναι τόσο απλή η περίπτωση του Σιόβα

Στις 15 Οκτωβρίου με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη αρχίζει ένα πρόγραμμα - βουνό για τον Ολυμπιακό με παιχνίδια ανά τρεις και τέσσερις ημέρες μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

"Όλοι θα χρειαστείτε", ήταν το μήνυμα του Μπέντο προτού αρχίσουν οι αναχωρήσεις των διεθνών στις πατρίδες τους. Ένα μήνυμα απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε ότι δεν γίνεται να βγει ένας μήνας με τα ίδια πρόσωπα.

Το σενάριο επιστροφής του Σιόβα

Θα χρειαστεί ροτέισον και σωστή διαχείριση από τον Πορτογάλο τεχνικό έτσι ώστε να μην αρχίσουν οι ποδοσφαιριστές να βγάζουν μυϊκούς τραυματισμούς. Τις τελευταίες ημέρες έχει κυκλοφορήσει έντονα το σενάριο περί επιστροφής του Δημήτρη Σιόβα στις αποστολές και κατ' επέκταση στην ενδεκάδα.

Ένας Σιόβας που λίγο έλειψε να αποτελούσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό, αλλά ας όψεται η Μπέτις που δεν φαινόταν να πολυκαίγεται τελικά για την απόκτησή του (σ.σ. και πρωτίστως ο Γκουστάβο Πογιέτ).

Ένας Σιόβας που έχει να παίξει από τις… 27 Ιουλίου, από εκείνο το 0-0 με την Χάποελ Μπερ Σέβα στο Καραϊσκάκη. Από τότε έχει περάσει μία θλάση που τον άφησε έξω όλο τον Αύγουστο. Επέστρεψε τον Σεπτέμβριο στις προπονήσεις, αλλά και πάλι δεν ήταν στις επιλογές του Μπέντο για να καθόταν έστω και στον πάγκο!

ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Ούτε μία φορά δεν έχει δει το όνομά του σε αποστολή επίσημου αγώνα με τον Πάουλο Μπέντο στην τεχνική ηγεσία. Προφανώς και ο Σιόβας αποτελεί στην παρούσα φάση την πέμπτη επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού για το κέντρο της άμυνας.

Οι Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα και Ρέτσος είναι πιο μπροστά από τον διεθνή στόπερ που διανύει φέτος την πέμπτη του χρονιά στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2012 πρωτόπιασε λιμάνι, ήταν βασικός για μία τετραετία, αλλά φέτος μπήκε πολύ στραβά η χρονιά με τραυματισμό και… παραγκωνισμό.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ;

Κυκλοφορούν πάντως σενάρια ότι θα ενεργοποιηθεί ξανά ο Σιόβας και ίσως τον δούμε στη 18άδα του αγώνα με τον Πανιώνιο. Διόλου απίθανο, αν λάβουμε υπόψη ότι ο Ντα Κόστα επιστρέφει στο Ρέντη την Πέμπτη εξαιτίας των αγώνων με το Μαρόκο και μοιάζει σχεδόν απίθανο να δώσει το "παρών" δύο μέρες μετά στη Νέα Σμύρνη.

Απλώς θα πρέπει να έχουμε κατά νου και το εξής: ότι ο Σιόβας αποτελεί την τελευταία επιλογή στα στόπερ για τον Μπέντο. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι διαθέσιμοι οι Μποτία - Βιάνα και Ρέτσος. Οπότε, για να βρεθεί στην αποστολή ο Σιόβας, θα πρέπει να μείνει έξω ένας εκ των τριών.

Δεν είναι και τόσο απλό με λίγα λόγια όλο αυτό το σενάριο με τον 28χρονο αμυντικό. Γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που έχουν συμβεί με τον Σιόβα και τα οποία έχουν προκαλέσει έναν προβληματισμό. Κάποιες ενέργειές του που συζητήθηκαν έντονα στο Ρέντη.

ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Όπως για παράδειγμα ότι αρνήθηκε να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ως… παλαιότερος! Πλάκα-πλάκα, αν εξαιρεθεί ο Μανιάτης που κάνει μόνος του προπόνηση, ο Σιόβας μετράει τα περισσότερα χρόνια στο λιμάνι από οποιονδήποτε άλλον "ερυθρόλευκο".

Δεν θα σταθούμε στους τραυματισμούς που βγάζει συχνά. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όμως, υπάρχουν κάποιες μικρολεπτομέρειες που παίζουν το ρόλο τους στο γεγονός ότι ο Σιόβας έφτασε μία ανάσα μακριά από τον Ολυμπιακό, ακούγοντας μάλιστα και ορισμένες ατάκες ότι ο κύκλος του έκλεισε στον Πειραιά!

Εν κατακλείδι, ναι μεν ο Μπέντο είπε στους παίκτες του "θα χρειαστείτε όλοι", αλλά θα φανεί στην πορεία, αρχής γενομένης με τον Πανιώνιο, κατά πόσο αυτή η ατάκα αφορούσε και τον Σιόβα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK