Ο Σκουτέρης έριξε την ποινή του ΠΑΟΚ, όχι αυτή του Ολυμπιακού

Υπό τον ίδιο πρόεδρο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ γκρεμοτσάκισε στο κενό την προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί πρωτοδίκως.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός EUROKINISSI

Επιτροπή Εφέσεων στη μία υπόθεση, Επιτροπή Εφέσεων και στην άλλη. Πρόεδρος Σκουτέρης στη μία περίπτωση, πρόεδρος Σκουτέρης και στην άλλη. Στη 1:04 μετά τα μεσάνυχτα η μία απόφαση, στις 15:51 η άλλη.

Ποια η διαφορά; Ότι το ένα παιχνίδι δεν έγινε ποτέ λόγω του αντικειμένου που δέχθηκε ο Όσκαρ Γκαρθία και το άλλο είχε ολοκληρωθεί όταν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Την ίδια ώρα όμως που οι Εφέτες της ΕΠΟ δέχθηκαν την προσφυγή του ΠΑΟΚ δικάζοντας με διαφορετικό άρθρο την υπόθεση και επιστρέφοντάς του τους τρεις βαθμούς, οι ίδιοι αποφάσισαν τη διατήρηση της πρωτόδικης ποινής των Πειραιωτών για όσα συνέβησαν μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ (εισβολή στο γήπεδο, συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις).

Αναμένεται πλέον το σκεπτικό της απόρριψης της έφεσης.

Μόνη διέξοδος πλέον για τον Ολυμπιακό το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Το οποίο ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει ζητήσει να απενεργοποιηθεί για να μην καθυστερεί η έκδοση οριστικών και αμετάκλητων αποφάσεων.

Η ανακοίνωση της Εφέσεων για τον Ολυμπιακό ανέφερε: " H Επιτροπή Εφέσεων με την υπ΄αριθμ. 12/2018 απόφασή της απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ΄αρ. 45/2018 απόφασης Π.Μ.Π.Ο/Super League".

Για τον ΠΑΟΚ έλεγε: " Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο Τούμπας, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος Super League Ελλάδας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK