Δεν κατάφερε να φέρει παίκτη σαν τον... εαυτό του

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε ως "ασπίδα" μέχρι την τελευταία στιγμή, όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές για το φτωχό θέαμα που παρουσίασαν μέσα στην περίοδο, αλλά και στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σέρβο την τελευταία τριετία, ακόμα και όταν ο κόσμος μουρμούριζε για λανθασμένες επιλογές στις μεταγραφές, καθώς θέλει να στηρίζει τους συνεργάτες του.

Δεν κατάφερε να φέρει παίκτη σαν τον... εαυτό του

O απολογισμός των τριών χρόνων όμως δείχνει ότι το πρόσημο δεν ήταν θετικό στον ρόλο που είχε αναλάβει ο Κοβάσεβιτς. Υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ένας από τους αγαπημένους ξένους της «ερυθρόλευκης» εξέδρας, αλλά η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό από το πόστο του τεχνικού συμβούλου στις μεταγραφές και ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη.

Οι αστοχίες του Ντάρκο...

Υπήρξαν πολλές αστοχίες, όπως στις περιπτώσεις των Κοστάντσο, Κάταϊ, Γκρμπιτς, Ντιελνά, Ντιακιτέ οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν στον Ολυμπιακό. Η καλύτερή του επιλογή ήταν ο Φέισα, ο οποίος έχει καλά στοιχεία και αγωνίστηκε από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μίτσελ την τεχνική ηγεσία. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα αυτά που ήθελαν στον Πειραιά. Όπως δεν πρόσφεραν μέσα στην χρονιά το κάτι παραπάνω ο Μασάντο και ο Γκρέκο. Δεν είναι κακοί παίκτες, σίγουρα δεν αξιοποιήθηκαν και σωστά αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, όμως, από την άλλη δεν έκαναν και τη διαφορά.

Δεν κατάφερε να φέρει παίκτη σαν τον... εαυτό του
INTIME SPORTS

Οι καθυστερήσεις και τα ταξίδια...

Ο Κοβάσεβιτς πλήρωσε το μάρμαρο για κάποιες λανθασμένες επιλογές στις μεταγραφές, αλλά και τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στη σεζόν. Όπως και το γεγονός, ότι ο Ζαρντίμ πρέσβευε μια διαφορετική φιλοσοφία από τον Βαλβέρδε, που δεν ταίριαζε στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά.

Παρά τα αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό την τελευταία διετία και το εκτενές σκάουτινγκ, το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταγραφών, αλλά και έλλειψη εναλλακτικών επιλογών σε ορισμένες θέσεις. Για παράδειγμα, ήταν γνωστό από τον Ιούνιο ότι ο Μέλμπεργκ θα αποτελούσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την τελευταία στιγμή στόπερ, τον 34χρονο Πάμπλο Κοντρέρας.

Δεν κατάφερε να φέρει παίκτη σαν τον... εαυτό του
marinakis.jpg INTIME SPORTS

Οι λανθασμένοι χειρισμοί...

Επιπλέον, ένας τεχνικός διευθυντής ή τεχνικός σύμβουλος, δεν κρίνεται μόνο από τις εισηγήσεις του για τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να αποκτηθούν, αλλά και από τους χειρισμούς για την παραχώρηση κάποιων παικτών, ώστε να έχει και οικονομικό όφελος η ΠΑΕ.

Ο Ντάρκο, βέβαια, δεν μπορεί να «χρεωθεί» όλες τις λανθασμένες επιλογές, διότι σε πολλές περιπτώσεις λόγο είχαν και οι προπονητές. Πιο πετυχημένες πάντως ήταν οι μεταγραφές της διοίκησης. Από τον Τζιμπούρ, τον Αμπντούν, τον Μανιάτη και τον Κάρολ, μέχρι τον Μανωλά, τον Σιόβα και τον Βλαχοδήμο.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος ο Κοβάσεβιτς από τον Ολυμπιακό

Κάρολ: "Στον Ολυμπιακό απολαμβάνω το κάθε λεπτό"

Να περιορίσουν το ρίσκο θέλουν στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK