Δεν (θα) είναι πρωτάρης ο Καπίνο στην Τούμπα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος σήμερα αναμένεται να καθίσει κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Δεν (θα) είναι πρωτάρης ο Καπίνο στην Τούμπα

Η αυλαία της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ανοίγει σήμερα στην Τούμπα. Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα βρίσκονται παίκτες όπως οι Φορτούνης, Καμπιάσο, Φουστέρ, Ιντέγε, αλλά τα περισσότερα φώτα θα στραφούν πάνω στον Στέφανο Καπίνο.

Γεννημένος στις 18 Μαρτίου του 1994 ο διεθνής γκολκίπερ είναι έτοιμος να φανεί συνεπής σε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία.

Θα είναι το πρώτο ντέρμπι στο οποίο θα υπερασπιστεί την "ερυθρόλευκη" εστία. Δεν θα είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που θα πάρει γεύση από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Το έχει κάνει και ως παίκτης του Παναθηναϊκού τον Οκτώβρη του 2011. Ήταν μόλις 17,5 ετών όταν υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ μέσα στην καυτή Τούμπα και τη βοήθησε να φτάσει στη νίκη με 1-3.

Τον πιστεύει ο Σίλβα

Ο υψηλόσωμος πορτιέρο στο πρόσωπο του οποίου οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βλέπουν τον επόμενο Ρομπέρτο, κάτι που ασπάζεται και ο ίδιος ο Ισπανός τερματοφύλακας, τα έχει πετύχει όλα πολύ γρήγορα στην καριέρα του. Το πλούσιο ταλέντο του τον βοήθησε γρήγορα να ξεπεταχτεί, γρήγορα να καθιερωθεί, γρήγορα να πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και λίγο πριν τα 22 να ετοιμάζεται για άλλη μια βουτιά στα βαθιά.

Ο Μάρκο Σίλβα του είχε υποσχεθεί από το ξεκίνημα της σεζόν πως θα πάρει όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου και δεν είναι διατεθειμένος να αθετήσει. Το ρεπορτάζ από την τελευταία προπόνηση αναφέρει ότι ο Πορτογάλος κόουτς "έδειξε" Καπίνο. Τον πιστεύει, τον εμπιστεύεται και δεν διστάζει να αφήσει στον πάγκο τον Ρομπέρτο σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Στέφανος, άλλωστε, με μπόι 195 εκατοστά κέρδισε αυτό το προνόμιο στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις κι έδειξε έτοιμος για την επόμενη ευκαιρία.

Στην Τούμπα, εξάλλου, δεν έχει αγωνιστεί μόνο μία φορά. Υπερασπίστηκε ξανά την εστία του ΠΑΟ και δύο χρόνια μετά από το ντεμπούτο του, στην ήττα με 2-1, ενώ έχει βρεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ πάντα για το πρωτάθλημα και ως γηπεδούχος με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Μπορεί να γίνει ο διάδοχος του Ρομπέρτο

Έχοντας καθίσει κάτω από τα δοκάρια και της Εθνικής ομάδας σε αγώνες με αντιπάλους όπως η Ρουμανία, η Νιγηρία και η Πολωνία, έστω κι αν ήταν φιλικού χαρακτήρα, μόνο πρωτάρης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Έχει, λοιπόν, μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί με επιτυχία κάτω από τα δοκάρια του πρωταθλητή Ελλάδας και να διαδεχθεί στο (κοντινό ή απώτερο) μέλλον έναν από τους κορυφαίους κίπερ που πέρασαν από τα γήπεδα της χώρας μας.

Όσοι τον ζουν καθημερινά στου Ρέντη επιμένουν πως πέρα από μεγάλο ταλέντο, είναι δουλευταράς, πεισματάρης και όσο εγωιστής χρειάζεται για να κοιτάξει πάντα ψηλά. Προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του και δη την τεχνική του με τη μπάλα στα πόδια, αλλά αυτό είναι κάτι που… έρχεται με το χρόνο και μέσα από την προπόνηση. Μέχρι τότε θα έχει τις ευκαιρίες του για να αποδείξει ότι μπορεί να "ζητάει" όλο και περισσότερο, αλλά και να αποδείξει πως είναι ικανός να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μιας μεγάλης καριέρας. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι θέλει ο Σίλβα για να συνεχίσει

Ο Σίλβα, η Ευρώπη και ο πιο γρήγορος τίτλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK