Δίνει ευκαιρίες ο Σίλβα, φουλάρει για Ερνάνι, Ζόνας και στόπερ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού μετά τον Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Ερνάνι, ο Ζόνας και οι δύο στόπερ.

Δίνει ευκαιρίες ο Σίλβα, φουλάρει για Ερνάνι, Ζόνας και στόπερ

"Ζεστάθηκαν" στον Ολυμπιακό με την απόκτηση του σπουδαίου Εστέμπαν Καμπιάσο και φουλάρουν για να προσθέσουν άλλο δύο "στολίδια" στην επιθετική τους γραμμή. Την ώρα που η υπόθεση του Κέβιν Μιραλάς παραμένει στο… συρτάρι μέχρι νεοτέρας και με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά, η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας με τις ευλογίες του Μάρκο Σίλβα εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να εντάξει στο ρόστερ και τον Ερνάνι της Πόρτο, αλλά και τον Ζόνας της Μπενφίκα!

Πρόκειται για δύο δύσκολες υποθέσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, αλλά υπάρχει η διάθεση να ολοκληρωθούν και οι πρωταθλητές να αποκτήσουν την καλύτερη front line (που λένε και στο μπάσκετ) των τελευταίων χρόνων. Με άλλα λόγια στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν αποφασίσει να "καθαρίσουν" πρώτα με το σκέλος της επίθεσης και να αφήσουν για το τέλος την ενίσχυση της άμυνας στην οποία θα προστεθούν όχι ένας, αλλά δύο στόπερ πρώτης γραμμής!

Ο Ερνάνι και στο βάθος Μουνιέ

Σχετικά με τον Ερνάνι, η Πόρτο εξακολουθεί να ζητάει 7-8 εκατομμύρια ως οψιόν αγοράς του 23χρονου Πορτογάλου εξτρέμ, ο οποίος αποτελεί και την πρώτη επιλογή του νέου κόουτς εδώ και αρκετό καιρό. Ο Κολομβιανός Πάρντο που έχει έρθει ήδη κι έχει δείξει τι μπορεί να κάνει ήταν η δεύτερη… Τόσο πολύ θέλουν στον Πειραιά τη σαΐτα από το "Ντραγκάο" και δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την υπόθεση, έστω κι αν μέχρι τώρα δεν δέχονται να βάλουν οψιόν που να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια για το επόμενο καλοκαίρι. Κάπου εδώ, πάντως, θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, μέσω του ατζέντη του, προκειμένου να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά… Σε περίπτωση που "χαλάσει" τελικά η δουλειά με τον Ερνάνι, πρώτος υποψήφιος για την αριστερή πτέρυγα είναι ο Γάλλος Αντονί Μουνιέ της Μονπελιέ (27), ο οποίος, πάντως, δεν ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που ψάχνει ο νέος κόουτς, γι’ αυτό και επιμένει με… χίλια στον άσο της Πόρτο.

Σεσημασμένος εκτελεστής

Σε ό,τι αφορά τον Ζόνας, ο οποίος σε 35 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα της Μπενφίκα πέτυχε 31 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ, επίδοση ασύλληπτη αν το καλοσκεφτεί κανείς, ο Ολυμπιακός κυνηγάει την υπέρβαση, καθώς μόνο οι απαιτήσεις του 31χρονου Βραζιλιάνου στράικερ ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια "νετ" ετησίως. Ωστόσο είναι αποφασισμένοι να του κάνουν το χατίρι και να προσθέσουν στη "μηχανή" τους έναν σεσημασμένο εκτελεστή, ο οποίος μαζί με τον Φινμπόγκασον θα «φορτώσει» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Με την Μπενφίκα, πάντως, υπάρχει αισιοδοξία πως θα βρεθεί εύκολα η χρυσή τομή, καθώς οι "αετοί" πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Κώστα Μήτρογλου και θα συναινέσουν πιο εύκολα στην παραχώρηση του Ζόνας, ο οποίος είναι και κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου (ισπανικό).

Για την άμυνα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Κολομβιανού Μπαλάντα της Ρίβερ Πλέιτ, η οποία κατέκτησε το "Λιμπερταδόρες" μετά από τη νίκη της με 3-0 στον επαναληπτικό σε βάρος της Τίγκρες από το Μεξικό. Και σε αυτή την υπόθεση τα ανταλλάγματα είναι υψηλά, ωστόσο, ο Μπαλάντα σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις συγκεντρώνει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον λόγω ηλικίας (22) θεωρείται ως μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον και δεύτερον έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, πέρα από τον δυναμισμό και τα πλούσια φυσικά προσόντα και την ταχύτητα.

Ο Μπαλάντα και οι ευκαιρίες

Ο Μπαλάντα για όσους δεν τον γνωρίζουν ή δεν έχει τύχει να τον παρακολουθήσουν είναι αριστεροπόδαρος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως μπακ με μπόι στα 181 εκατοστά. Θα γίνει κίνηση και για δεύτερο στόπερ, δεξιοπόδαρο, την ώρα που ο Δημήτρης Γούτας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και θα χρειαστεί το χρόνο του… Η απόκτηση του δεύτερου στόπερ, πάντως, μπορεί να ολοκληρωθεί και προς το τέλος του μήνα, αφού θα χρειαστεί ένα ακόμη καλό σκανάρισμα της αγοράς.

Τέλος, Δημήτρης Κολοβός και Φάνης Τζανδάρης παρότι έμειναν στην Αθήνα στο διάστημα που η ομάδα βρέθηκε στο Έρμελο για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της, συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να παραμείνουν στο ρόστερ, ενώ είναι άγνωστο αν θα συμβεί κάτι ανάλογο και με τον Γιάννη Γιαννιώτα. Ο –προερχόμενος από τον Αστέρα Τρίπολης- εξτρέμ δίνει μάχη επιβίωσης, αλλά έως τώρα δεν έχει πείσει τον Μάρκο Σίλβα, άρα η παραμονή του στου Ρέντη βρίσκεται στον αέρα…

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοινώθηκε ο Καμπιάσο από τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK