Έκλεισε Πάουλο Μπέντο ο Ολυμπιακός!

Ο Πάουλο Μπέντο είναι νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος βρέθηκε στην Αθήνα και συμφώνησε σε όλα με τους "ερυθρόλευκους". Αναλαμβάνει άμεσα στην ομάδα!

Έκλεισε Πάουλο Μπέντο ο Ολυμπιακός!

Ο Πάουλο Μπέντο είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αντικαθιστώντας τον Βίκτορ Σάντσεθ.

Ο 47χρονος Πορτογάλος κόουτς βρέθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας (8/8), όπου συναντήθηκε με τους ανθρώπους της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, συμφώνησε να αναλάβει άμεσα την ομάδα. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις εντός των προσεχών ωρών!

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Σπόρτινγκ

Σε ηλικία 35 ετών ανέλαβε προπονητής στην ομάδα Νέων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, παρουσιάζοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που, μετά την απόλυση του Ζοζέ Πεσέιρο στα μισά της περιόδου 2005-06, η διοίκηση του συλλόγου του εμπιστεύτηκε τις τύχες της πρώτης ομάδας.

Έκλεισε Πάουλο Μπέντο ο Ολυμπιακός!

Υπό την καθοδήγησή του, η Σπόρτινγκ έκανε 10 συνεχόμενες νίκες και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Πόρτο, κερδίζοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Εκτός από τις αγωνιστικές επιτυχίες, στον Μπέντο πιστώνεται κι η ανάδειξη σπουδαίων ταλέντων, όπως οι Νάνι, Μιγκέλ Βελόσο και Ζοάο Μουτίνιο.

ΠΡΩΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμη καλύτερη, αφού ο 37χρονος -τότε- τεχνικός κατάφερε να οδηγήσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ύστερα από πέντε χρόνια. Στον τελικό, τα "λιοντάρια" επικράτησαν με 1-0 της Μπελενένσες, χάρη σε γκολ του Λίεντσον.

Στο τέλος της χρονιάς, η διοίκηση της ομάδας τον αντάμειψε με νέο συμβόλαιο μέχρι το 2009. Σε δύο χρόνια πανηγύρισε ισάριθμα Κύπελλα (2007, 2008) και Σούπερ Καπ (2007, 2008), ενώ οδήγησε το σύλλογο στους ομίλους του Champions League τρεις σερί χρονιές.

Στο στόχαστρο της Γιουνάιτεντ και ιστορική πρόκριση

Το καλοκαίρι του 2008, τα αγγλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιθυμεί να τον εντάξει στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, ως διάδοχο του Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος είχε αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας. Τελικά, οι φήμες διαψεύστηκαν κι ο Μπέντο παρέμεινε προπονητής της Σπόρτινγκ.

Έκλεισε Πάουλο Μπέντο ο Ολυμπιακός!

Εκείνη τη σεζόν, η Σπόρτιγκ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" του Champions League, με τον Πορτογάλο τεχνικό να γνωρίζει την καθολική αποδοχή από τον κόσμο.

Η καταστροφική σεζόν 2008-09

Οι απαιτήσεις, μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες, αυξήθηκαν κι η πίεση για το "βήμα παραπάνω" ήταν τεράστια. Ο Μπέντο έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στους νέους στόχους, όμως τα αποτελέσματα δεν ήρθαν, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε.

Έκλεισε Πάουλο Μπέντο ο Ολυμπιακός!

Το Νοέμβριο του 2009, με την ομάδα να αγνοεί τη νίκη στις εγχώριες διοργανώσεις από τις 21 Σεπτεμβρίου (5η θέση, 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπράγκα), ο Μπέντο υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή. Στη θέση του, ως υπηρεσιακός τεχνικός, ανέλαβε ο πρώην προπονητής του Παναιτωλικού, Λιονέλ Πόντες.

Στην Πορτογαλία αντί του Κεϊρόζ

Η κάκιστη πορεία της Πορτογαλίας στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης του Euro 2012, ανάγκασε την ομοσπονδία να λύσει τη συνεργασία της με τον Κάρλος Κεϊρόζ. Ο Πάουλο Μπέντο, παρότι είχε τραβήξει το ενδιαφέρον συλλόγων, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση και να αποτελέσει τον διάδοχο του έμπειρου τεχνικού.

Έκλεισε Πάουλο Μπέντο ο Ολυμπιακός!

Όπως και με την Σπόρτινγκ, έτσι και με την Πορτογαλία, έκανε την ολική επαναφορά κι έστειλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Μάλιστα, βρέθηκε μία "ανάσα" από τα ημιτελικά, αλλά έχασε στα πέναλτι από την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, η οποία έκανε, τελικά, το "back to back".

ΤΟ "ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ" ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ

Η κακή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ, σε συνάρτηση με την εντός έδρας ήττα από την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016, είχαν ως αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2014, με τον Φερνάντο Σάντος να επιλέγεται ως αντικαταστάτης του.

Έκλεισε Πάουλο Μπέντο ο Ολυμπιακός!

Συνολικά σε 229 ματς στον πάγκο της Σπόρτινγκ είχε απολογισμό 139 νίκες, 51 ισοπαλίες και 39 ήττες με γκολ 258-181. Σε ό,τι αφορά την παρουσία του στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας σε 44 ματς είχε 24 νίκες, 11 ισοπαλίες και 9 ήττες με τέρματα 48-37.

Πέρασμα από Βραζιλία

Στις 11 Μαΐου του 2016 ο Μπέντο κάθισε στον πάγκο της βραζιλιάνικης Κρουζέιρο, υπογράφοντας συμβόλαιο 1μιση χρόνου. Στο ντεμπούτο του ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Φιγκεϊρένσε, ενώ δύο αγωνιστικές αργότερα αποβλήθηκε σε ματς με την Μινέιρο εξατιίας μιας λογομαχίας με τον αντίπαλο προπονητή, Τζιβανίλντο Ολιβέιρα.

Άντεξε μόλις δύο μήνες στο τιμόνι του συλλόγου αφού στις 25 Ιουλίου μετά από μια εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Ρεσίφε, απομακρύνθηκε από τον πάγκο. Έκτοτε αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπέντο για αντι-Σάντσεθ στον Ολυμπιακό
Ζήτησε χρόνο ο Λεονάρντο, ποιες οι εναλλακτικές

News 24/7

24MEDIA NETWORK