Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Ντε Λα Μπέγια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισπανού μπακ, Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Ντε Λα Μπέγια

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης την απόκτηση του Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια.

TO BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Καταλανός αμυντικός γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1985 στη Σάντα Κολόμα κι έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην τοπική ομάδα, Γραμένετ. Το 2005 δόθηκε δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ, ενώ την επόμενη διετία (2006-08) φόρεσε τη φανέλα της Βιγιαρεάλ Β'.

Ακολούθησε η δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης τη σεζόν 2008-09 έως ότου βρει το... λιμάνι του στη Ρεάλ Σοθιεδάδ, στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία επταετία, μετρώντας 172 συμμετοχές και 6 γκολ. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί τρεις φορές με την εθνική Καταλονίας σε φιλικές αναμετρήσεις.

Ο 30χρονος άσος θεωρείται αξιόπιστη και έμπειρη επιλογή. Με ύψος 1.82 και βάρος 78 κιλά, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού θα πλαισιώσει αρχικά τον Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος αναμένεται να παραχωρηθεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Το κόστος της απόκτησής του υπολογίζεται γύρω στο 1.000.000 ευρώ. Στη διάρκεια του περυσινού πρωταθλήματος έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα και γι’ αυτό εξέτασε το ενδεχόμενο μετακίνησης. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, μάλιστα, θα αγωνιστεί εκτός Ισπανίας.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ τον γνωρίζει πολύ καλά και δεν είναι τυχαίο ότι τον ήθελε και στο διάστημα που κάθισε στον πάγκο της Ντεπορτίβο. Ο Ολυμπιακός είχε εξετάσει την περίπτωσή του και στη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού, στο διάστημα που πάλι γινόταν κουβέντα για πιθανή πώληση του Μαζουακού...

Δείτε VIDEO με τα κατορθώματά του:

News 24/7

24MEDIA NETWORK