Έρχεται ο Ντα Κόστα για Ολυμπιακό

Στην Ελλάδα αναμένεται στις 12:00 ο Μανουέλ ντα Κόστα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Έρχεται ο Ντα Κόστα για Ολυμπιακό
Ντα Κόστα-Ολυμπιακός-μεταγραφές

Έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι ο Μανουέλ ντα Κόστα, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα το μεσημέρι.

Ο διεθνής με την εθνική Μαρόκου κεντρικός αμυντικός προσγειώνεται στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 12:00 με πτήση από Κωνσταντινούπολη και θα ακολουθήσει όλες τις τυπικές διαδικασίες για να υλοποιηθεί η μετακίνησή του από τη Σίβασπορ.

Ο 29χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στη Γαλλία αλλά με πορτογαλικές ρίζες (διεθνής με τις "μικρές" εθνικές της ιβηρικής χώρας) θα περάσει από τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις στο "Metropolitan" και ακολούθως θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας για να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Το βιογραφικό του Ντα Κόστα

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αποτελέσουν την 9η ομάδα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, η οποία άρχισε το 2004 στη γαλλική Νανσί. Μετά από δύο χρόνια με ελπιδοφόρες εμφανίσεις (13 συμμετοχές, ένα γκολ), απέρριψε προτάσεις της Μπορντό και της Νιούκαστλ για να πάρει μεταγραφή στην Αϊντχόφεν (24 συμμετοχές, ένα γκολ), όπου θα είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Champions League.

Το καλοκαίρι του 2008 πήρε μεταγραφή στη Φιορεντίνα, αλλά δεν κατάφερε να βρει χρόνο (2 συμμετοχές) και τον Ιανουάριο του 2009 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σαμπντόρια με τα ίδια αποτελέσματα (4 συμμετοχές).

Το καλοκαίρι εκείνου του έτους πήρε μεταγραφή στην Premier League για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, όπου υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο. Μέχρι την αποχώρησή του από το "Άπτον Παρκ" το 2011 είχε 35 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο υποβιβασμός των "σφυριών" τον έφερε στη Λοκομοτίβ Μόσχας έναντι 1.500.000 ευρώ. Η άφιξη του Σλάβεν Μπίλιτς το επόμενο καλοκαίρι, όμως, τον έθεσε στο περιθώριο, με συνέπεια να παραχωρηθεί δανεικός στη Νασιονάλ Μαδέιρα (16 συμμετοχές, 2 γκολ).

Το καλοκαίρι του 2013 αποχώρησε και από τη ρωσική ομάδα (22 συμμετοχές, ένα γκολ) και υπέγραψε για 3 χρόνια στη Σίβασπορ από την Τουρκία. Εκεί πραγματοποίησε για πρώτη φορά γεμάτες σεζόν, με 59 συμμετοχές και 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2015, όταν μετακομίζει ξανά, αυτήν τη φορά για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη

Η "μαύρη" λίστα... τρενάρει άλλες τρεις μεταγραφές

News 24/7

24MEDIA NETWORK