Γέλε Βόσεν: Μοντέρνος, "ψυχρός" και γρήγορος!

Οι τρεις… σωματοφύλακες της επίθεσης του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν πλησιάζουν αργά, αλλά σταθερά στη βάση τους και ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το "οικόσημο" των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γέλε Βόσεν: Μοντέρνος, "ψυχρός" και γρήγορος!

Ο Άλαν Πουλίδο είναι πλέον πολύ κοντά στο να βρει την άκρη με την Τίγκρες και να συναντηθεί με την αποστολή των "ερυθρολεύκων" στις ΗΠΑ, όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά εδώ και μέρες, ο Μπόγιαν Κρίκιτς – αν επιβεβαιωθούν επίσημα τα νεότερα από την Ισπανία - ετοιμάζει βαλίτσες για Πειραιά, ενώ στο κάδρο έχει μπει πλέον και μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση επιθετικού, ο οποίος έχει όλο το "πακέτο" για να αποδειχθεί ''λίρα εκατό''.

Ο Γέλε Βόσεν, περί ου ο λόγος, είναι ένας σέντερ φορ που και να θέλει κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει! Δεν ανήκει στην κατηγορία των επιθετικών που μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι όχι μόνο με την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα, αλλά με το γενικότερο ποδοσφαιρικό του στιλ.

Γέλε Βόσεν: Μοντέρνος, "ψυχρός" και γρήγορος!

Ο 25χρονος στράικερ της Γκενκ μπορεί να μην παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο όταν ρίχνει κάποιος μια γρήγορη ματιά στο ποδοσφαιρικό του CV, ωστόσο, η συνέχεια κρύβει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις. Με μπόι που δεν τρομάζει (1.80) και καλό πόδι το δεξί, όπως η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, έπρεπε να δουλέψει πολύ για να ξεχωρίσει σε μια ομάδα που δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Όσοι μπουν στον κόπο, ωστόσο, να τον τσεκάρουν διεξοδικά όπως έκαναν καιρό τώρα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και καταλάβουν για τι επιθετικό πρόκειται, ασφαλώς θα καταλήξουν στο συμπέρασμα πως είναι ένας από εκείνους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, έστω κι αν το όνομά του δεν προκαλεί πανικό, όπως –για παράδειγμα- εκείνο του Μπόγιαν Κρίκιτς.

Πάντα μέσα στο "ζουμί"

Ο Βόσεν είναι ψυχρός εκτελεστής, όχι μόνο μέσα στο "κουτί", αλλά από όποιο σημείο έρθει σε επαφή με τη μπάλα στην περίμετρο της αντίπαλης εστίας. Είναι πάντα μέσα στο «ζουμί» της φάσης για να την τελειώσει με τη μία, είτε χρησιμοποιώντας το δεξί, είτε με το αριστερό, το οποίο χρησιμοποιεί εξίσου καλά στην εκτέλεση.

Γέλε Βόσεν: Μοντέρνος, "ψυχρός" και γρήγορος!

Έχει κινήσεις κλασικού σέντερ φορ στη μικρή και μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, ξέρει τον τρόπο για να ελευθερωθεί από το μαρκάρισμα και να δει εστία, ακόμη και με επιτόπια περιστροφή του κορμιού του, ή με το κεφάλι. Βάζει και την προσωπική του «σφραγίδα» στο σκοράρισμα, καθώς πολλά γκολ είναι με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, στοιχείο που δεν συναντάμε συχνά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Απόλυτη… οικονομία!

Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έξω από αυτήν ο Βόσεν διαθέτει και την ταχύτητα και την τεχνική για να βρεθεί στον κενό χώρο, να κουβαλήσει τη μπάλα, όποτε είναι απαραίτητο και να "τελειώσει" σωστά τη φάση με όσο γίνεται λιγότερες επαφές. Δεν είναι από εκείνους που θα κάνουν το «κομμάτι» τους πριν σκοράρουν. Θα εκτελέσει άμεσα, με απόλυτη οικονομία κινήσεων, γρήγορα και συνήθως επιτυχημένα, αφού είναι "γεννημένος" γκολτζής.

Αρκετές φορές δεν διστάζει να δοκιμάσει τα πόδια του ακόμη κι έξω από την αντίπαλη περιοχή, με αυξημένο ποσοστό επιτυχίας, ενώ στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνονται και οι εκτελέσεις πέναλτι, με πολλή δύναμη στη γωνία και τη μπάλα συνήθως στο ένα μέτρο ύψος. Εκεί που ο αντίπαλος πορτιέρε ακόμη κι αν πέσει προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν έχει τύχη για να αποσοβήσει το μοιραίο.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνώριζα πολλά για τον Βόσεν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου που διέρρευσε η πληροφορία του έντονου ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος. Δεν χρειάστηκαν, ωστόσο, παρά λίγες ώρες για να ρωτήσω, να δω και να μάθω τα απαραίτητα, προκειμένου να καταλάβω πως -αν τελικά έρθει στην Ελλάδα- θα είναι από εκείνους που θα γίνουν γρήγορα ένα με την "κόκκινη" εξέδρα. Οι λόγοι, σύμφωνα με όσα ήδη αναφέρθηκαν, είναι μάλλον προφανείς.

Νέα περίπτωση Μιραλάς

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, επίσης, ότι ο διεθνής επιθετικός ανήκει στην κορυφαία ίσως γενιά Βέλγων ποδοσφαιριστών των τελευταίων χρόνων και κάποιοι βλέπουν ήδη στο πρόσωπό του μια νέα περίπτωση Μιραλάς, έστω κι αν οι δύο συνομήλικοι συμπατριώτες και συμπαίκτες στην Εθνική, δεν έχουν το ίδιο ποδοσφαιρικό στιλ. Ο Βόσεν είναι «καθαρός» σέντερ φορ, ωστόσο, έχει τον τρόπο για να εισχωρήσει το ίδιο καλά και στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά και στις καρδιές των οπαδών του Ολυμπιακού.

Γέλε Βόσεν: Μοντέρνος, "ψυχρός" και γρήγορος!

Αν, μάλιστα, πάνε όλα καλά και πιάσουν λιμάνι Κρίκιτς, Βόσεν και Πουλίδο θα μιλάμε για μια γραμμή κρούσης που θα κάνει πολύ κόσμο να παραμιλάει στη διάρκεια της νέας σεζόν, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής…

News 24/7

24MEDIA NETWORK