Γιατί δεν ήθελε τον Φινμπόγκασον ο Μόγες

Από τα 6.193 αγωνιστικά λεπτά σε δύο χρόνια με την Χέρεφεν έπεσε στα 1.199 στη μία σεζόν του στη Σοσιεδάδ. Και από τα 59 γκολ και τις 18 ασίστ με τις καρδούλες της Ολλανδίας στα 4 γκολ και τη μόλις 1 ασίστ με τους Βάσκους.

Γιατί δεν ήθελε τον Φινμπόγκασον ο Μόγες
Φινμπόγκασον-Ρεάλ Σοθιεδάδ-ΠΑΟΚ

Τι ακριβώς συνέβη στον Αλφρεντ Φινμπόγκασον και δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Ρεάλ που δαπάνησαν 7,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν; Εφταιγαν οι τραυματισμοί ή η τακτική;

To Contra.gr πήρε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα από τον Οσκαρ Μπαντάγιο Γκόμεθ. Ο Ισπανός δημοσιογράφος καλύπτει το ρεπορτάζ της Σοσιεδάδ για τη Marca και φυσικά ήξερε από πρώτο χέρι τι ακριβώς έγινε με τον Ισλανδό φορ του Ολυμπιακού.

Ιδού λοιπόν: "Οι διοικούντες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στον παίκτη, άλλωστε γι' αυτό ξόδεψαν 7,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Σοσιεδάδ μετά τον Κάρλος Βέλα που στοίχισε 14 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φινμπογκάσον όμως είναι ένας επιθετικός που μόνο τελειώνει φάσεις. Ο Ντέιβιντ Μόγες για την τακτική που ήθελε να εφαρμόσει στην Ρεάλ χρειαζόταν έναν επιθετικό περισσότερο γρήγορα από τον Αλφρεντ.

Επιπλέον οι δύο τραυματισμοί που είχε μέσα στη σεζόν του στοίχισαν πολλές συμμετοχές, άρα και ρυθμό ο οποίος, όπως γνωρίζετε, για έναν επιθετικό είναι πάντα ένα σημαντικό στοιχείο.

Πρέπει τέλος να αναφερθούμε και στον ανταγωνισμό που είχε. Η άλλη λύση που έχει ο Μόγες για τη θέση, ο Αγκιρέτχς είναι ένας πολύ καλός και διαφορετικός παίκτης. Κάπως έτσι ο Φινμπογκάσον δεν πήρε τις συμμετοχές που χρειαζόταν και σίγουρα είχε ονειρευτεί".

Συμπέρασμα; Ο Φινμπόγκασον είναι παίκτης περιοχής, χρειάζεται εμπιστοσύνη και φυσικά όλη την ομάδα να παίζει για τον ίδιο. Παίζει μόνο στην κορυφή είναι κάπως βαρύς αλλά στο να τελειώνει φάσεις αποδεικνύεται καθηγητής. Ο Ολυμπιακός οφείλει να τον υποστηρίξει αναλόγως. Αν το πράξει, ο Ισλανδός έχει στο τσεπάκι 15-20 γκολ μέσα στη σεζόν, εφόσον φυσικά είναι υγιής.

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοίνωσε Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK