Γιατί φεύγει ο Αμπιντάλ από τον Ολυμπιακό…

Οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Ερίκ Αμπιντάλ χωρίζουν όπως πρώτος είχε αποκαλύψει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος με το ρεπορτάζ του στο Contra.gr: Cherchez la femme! Τι τρέχει με Αμπιντάλ.

Γιατί φεύγει ο Αμπιντάλ από τον Ολυμπιακό…
INTIME SPORTS

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου φτάνει στο τέλος του. Ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο «Βασιλιάς της ψυχραιμίας», όπως αναφέρει το παρατσούκλι που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια, δεν θα μείνει στου Ρέντη περισσότερο από πέντε μήνες, καθώς επέμεινε στην απόφασή του να επιστρέψει στη Βαρκελώνη και να συναντήσει εκεί ξανά τη σύζυγό και τις δύο τους κόρες.

Ήταν μια εξέλιξη για την οποία σας είχε ενημερώσει αναλυτικά το «Contra.gr» από τις 31 του Οκτώβρη. Από τότε μέχρι τώρα τίποτα δεν άλλαξε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρμοδίων του συλλόγου να τον μεταπείσουν και να τον κρατήσουν στον Πειραιά μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Χωρίς κίνητρο

Ο 35χρονος Γάλλος, ωστόσο, χορτασμένος από διακρίσεις, τίτλους και χρήματα, χωρίς να έχει ιδιαίτερο κίνητρο πλέον κι έχοντας δώσει μάχες ζωής στο παρελθόν για να σταθεί όρθιος, δεν είχε πολλούς λόγους για να αλλάξει γνώμη…

Ασφαλώς και ήρθε στον Ολυμπιακό με την καρδιά του, βλέποντας ότι η παρουσία του στη Μονακό θα του εξασφάλιζε –μετά την έλευση Ζαρντίμ- μια μόνιμη θέση στον πάγκο κι όχι στο χορτάρι, αλλά και στον Πειραιά δεν μακροημέρευσε, καθώς ίσχυσε και για εκείνον στην πράξη το "η οικογένεια πάνω απ’ όλα".

Η πίεση της συζύγου

Ο αριστεροπόδαρος άσος βλέποντας ότι η σύζυγός του, από ένα σημείο και μετά, στύλωσε τα πόδια και επέμενε να επιστρέψουν στην Ισπανία, το μόνο που δέχθηκε να κάνει ως υποχώρηση ήταν να συνεχίσει ως τα μισά της σεζόν και να μην αφήνει την ομάδα ξεκρέμαστη. Από τη στιγμή, όμως, που η παρουσία του απέκτησε διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη-μαχητή του παρελθόντος, και οι αρμόδιοι του συλλόγου κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει λόγος να επιμένουν περαιτέρω.

Γιατί φεύγει ο Αμπιντάλ από τον Ολυμπιακό…

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Αμπιντάλ άδειασε ακόμη και το σπίτι που έμενε με την οικογένειά του, λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση της συζύγου του, Χαγιέτ Κεμπίρ και των δύο παιδιών τους για τη Βαρκελώνη. Ήταν… φευγάτος εδώ και περίπου δύο μήνες. Απλώς σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισαν να κρατήσουν "κλειστά χαρτιά"και να μη δημοσιοποιήσουν το παραμικρό επισήμως, παρά τα σχετικά σενάρια που φούντωσαν από ένα σημείο και μετά, ώστε να μη δημιουργηθεί και πρόβλημα στην ομάδα.

Ανακοινώνει την Παρασκευή

Ο Ερίκ θα ανακοινώσει την Παρασκευή τους λόγους που τον οδήγησαν στο «βελούδινο διαζύγιο» με το τακτ που επιβάλλει η περίσταση. Θα μιλήσει για προσωπική απόφαση, θέλοντας να «προστατεύσει» τα μέλη της οικογένειάς του και παράλληλα θα επιβεβαιώσει την συμφωνία του με τη «Μπάρτσα» για να αναλάβει πόστο στα τμήματα υποδομής.

Γιατί φεύγει ο Αμπιντάλ από τον Ολυμπιακό…
INTIME SPORTS

Παράλληλα, στο πλαίσιο των πολύ καλών σχέσεων που έχει δημιουργήσει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και προσωπικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όχι απλά θα φύγει ως φίλος, αλλά θα συνεχίσει και στο μέλλον να έχει μια –άτυπη, αλλά ουσιαστική- συνεργασία με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Θα αναλάβει να είναι το "μάτι" και το "αυτί" των "ερυθρολεύκων" στη θρυλική "Μασία", την Ακαδημία των "μπλαουγκράνα" και επίσης θα είναι ο άνθρωπος που θα επιχειρήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη σχέση και τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο συλλόγους σε όλα τα επίπεδα!

Ο αντικαταστάτης του

Σχετικά με το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, δεν υπάρχουν πολλές απορίες. Ο Δημήτρης Σιόβας που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και παίρνει τελευταία όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, θα αναλάβει το ρόλο που είχε στην άμυνα και πριν τις ατυχίες που προκάλεσαν την έλευση του διάσημου Γάλλου.

Από ‘κει και πέρα, οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα την απόκτηση ενός ακόμη πρωτοκλασάτου στόπερ, ο οποίος να έχει και την εμπειρία και την ποιότητα για να παίξει δίπλα σε Σιόβα, Μποτία ή Αυλωνίτη με σκοπό να "δέσει" τα μετόπισθεν. Είναι γνωστό εδώ και μέρες, ότι οι «ερυθρόλευκοι» τσεκάρουν την περίπτωση του 33χρονου Πορτογάλου άσου της Φενέρ, Μπρούνο Άλβες, αλλά δεν είναι ο μόνος.

Υπάρχουν κι άλλες σοβαρές υποψηφιότητες με ενδιαφέρον και στην ΠΑΕ εκτιμούν πως η γραμμή της άμυνας θα εμπνεύσει ξανά εμπιστοσύνη από τον Γενάρη και μετά σε Ελλάδα και Ευρώπη… Όσον αφορά τον Αμπιντάλ, ως όνομα θα μπει στο πάνθεον των κορυφαίων ξένων που φόρεσαν τη ριγωτή φανέλα του Θρύλου. Την προσφορά του, όμως, θα την ξεχάσουμε όλοι μας πολύ γρήγορα, αφού ήταν μηδαμινή…

Διαβάστε ακόμη:

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Τι κρατάει και τι διώχνει τον Μίτσελ

Με Ντνίπρο ο Ολυμπιακός, η κλήρωση του Europa League

Ο Μήτρογλου, ο άνετος και ο υποβιβασμός

Πρόγραμμα "Γολγοθάς"

Το μεγάλο διπλό του '92

News 24/7

24MEDIA NETWORK