Γιατί ο Μαρτίνς... σφουγγάρισε ξαφνικά τους "4"

Το Contra.gr ανοίγει το φάκελο των τεσσάρων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που μετά την ήττα από την Γκενκ "κόπηκαν" με συνοπτικές διαδικασίες από τον Πέδρο Μαρτίνς. Διαβάστε όλες τις πικάντικες λεπτομέρειες για κάθε μία από τις περιπτώσεις ξεχωριστά και τους λόγους του.. εξοστρακισμού τους.

Γιατί ο Μαρτίνς... σφουγγάρισε ξαφνικά τους "4"

Οι αστραπές και οι βροντές που προκάλεσε στον Ολυμπιακό το "βαρύ" 4-0 από τη Γκενκ στο φιλικό του Σαββάτου εξελίχθηκαν σε καταιγίδα πάνω από τα κεφάλια τεσσάρων ποδοσφαιριστών που ήταν και πέρυσι στο ρόστερ. Την αρχή έκανε ο Αλεξί Ρομαό, ο οποίος επέστρεψε ήδη στη Γαλλία για λογαριασμό της νεοφώτιστης Ρεμς, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γυρίσουν στην Ελλάδα οι Μάριν ( σ.σ. όπως είχατε διαβάσει από το μεσημέρι της Κυριακής στο Contra.gr), Τζούρτζεβιτς και Ένγκελς.

Πολλοί αναρωτήθηκαν το "γιατί" κι ακόμη περισσότεροι το "γιατί τώρα". Πάμε, λοιπόν, και στις απαντήσεις.

Παρότι από την πλευρά του συλλόγου έγιναν προσπάθειες να τοποθετηθεί στη σωστή της διάσταση η ήττα από την πιο έτοιμη Γκενκ, οι παίκτες της οποίας εκμεταλλεύθηκαν και τα "βαριά" πόδια των παικτών του Μαρτίνς από τις "διπλές" προπονήσεις καθημερινά, είναι γεγονός ότι η εμφάνιση και το σκορ επέσπευσαν εξελίξεις...

Αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και τον άξονα, γι' αυτό και μπήκαν στην τελική ευθεία οι υποθέσεις των Μεριά και Αράο αντίστοιχα. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις γι' ακόμη έναν μέσο κι έναν εξτρέμ "πρώτης γραμμής", ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα τα θέματα του έμπειρου τερματοφύλακα, όπως έγινε πέρυσι με τον Προτό κι ενός σέντερ φορ.

Για να έρθουν οι επόμενοι, ωστόσο, θα πρέπει να αδειάσουν θέσεις, καθώς ακόμη και τώρα στην Ολλανδία, ο Πέδρο Μαρτίνς μετρούσε καθημερινά πάνω από 30 ποδοσφαιριστές. Για τον Ρομαό φαινόταν εδώ και καιρό ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το γρήγορο τέμπο που θέλει να περάσει στην ομάδα ο Πορτογάλος κόουτς. Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να φτάσουμε στο διαζύγιο. Ο 34χρονος κόφτης, πάντως, παρότι την είχε μυριστεί τη δουλειά, δεν ήθελε να φύγει και το έδειξε μέχρι την τελευταία στιγμή, εκφράζοντας -έντονα- παράπονα σε ανθρώπους της ομάδας που μιλούν την ίδια γλώσσα και δη τους Καρεμπέ, Μοδέστο.

Με τον Μάρκο Μάριν η ιστορία φώναζε, επίσης, καιρό τώρα. Προικισμένος παίκτης, αυτό δεν αμφισβητείται, πέρυσι κυρίως βοήθησε και αγωνιστικά, αλλά με πολλά θέματα συμπεριφοράς. Ιδιότροπος, γκρινιάρης, ασεβής συχνά-πυκνά απέναντι σε προπονητές και συμπαίκτες. Κι επειδή προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να κερδίσει χρόνο, του κατέστη πλέον σαφές ότι δεν έχει μέλλον και πρέπει να ψάξει άμεσα για ομάδα. Εξάλλου έχει κοπεί (σχεδόν) κάθε επικοινωνία με τον εκπρόσωπό του Φάλι Ραμαντάνι.

ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τον Ούρος Τζούρτζεβιτς. Το καρπούζι αποδείχθηκε... μάπα από τις περσινές του παρουσίες. Ακόμη πιο άσχημα έχει μετρήσει ο ατομισμός που βγάζει στο παιχνίδι του και το "εγώ" που μπαίνει σταθερά πάνω από την ομάδα. Δεν χωρούσε, εξάλλου, από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχουν άλλοι τρεις επιθετικοί (Καρίμ, Γκερέρο, Μάνος), ενώ περιμένει στην εξώπορτα και ο Αιγύπτιος Χασάν Κόκα. Όσο για τον Σέρβο οι Τούρκοι επιμένουν για δανεισμό του στη Ρίζεσπορ.

Αναφορικά με τον Ένγκελς, για τον οποίο δαπανήθηκαν πέρυσι πάνω από 6 εκατομμύρια, είχε μία άγευστη και άχρωμη παρουσία στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, ενώ ανάλογη εικόνα έδειξε και φέτος. Πλέον θα εντείνει τις προσπάθειες να φέρει πρόταση για να μη μείνει στον... πάγο, την ώρα που "κλείνει" ο διεθνής Τυνήσιος Γιασίν Μεριά, ο οποίος θα ξανάρθει Ελλάδα, αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK