Γιατί προτίμησε Ταχτσίδη από Μαρτίνς...

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής υπήρξε στη λίστα που δήλωσε ο Ολυμπιακός στην UEFA για τα παιχνίδια με τη Ριέκα. Ο τραυματίας Εμενίκε τέθηκε εκτός, ο -ανέτοιμος ακόμη- Ταχτσίδης εντός. Διαβάστε τους λόγους που ο Μπέσνικ Χάσι προχώρησε σε αυτή την αντικατάσταση και άφησε ξανά εκτός, μεταξύ άλλων, τον Αντρέ Μαρτίνς...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν δεδομένο από την επομένη του φιλικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου ότι ο Εμάνουελ Εμενίκε λόγω της θλάσης που υπέστη στον προσαγωγό δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στα κρίσιμα παιχνίδια με τη Ριέκα.

Κατ' επέκταση η μία αλλαγή στη λίστα που είχαν δηλώσει οι "ερυθρόλευκοι" στην UEFA για τα Play Off της διοργάνωσης, αποτελούσε μονόδρομο. Αργά το βράδυ της Τρίτης, λοιπόν, παραμονή της αποψινής αναμέτρησης του "Γ. Καραϊσκάκης" (21.45), ο Μπέσνικ Χάσι έβγαλε από τη λίστα τον Νιγηριανό επιθετικό κι έβαλε στη θέση του τον Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Παρότι ο διεθνής μέσος δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, ο Κοσοβάρος κόουτς τον περιμένει ενόψει της ρεβάνς με τη Ριέκα την ερχόμενη εβδομάδα στην Κροατία. Τον προτίμησε από τον Αντρέ Μαρτίνς και τον Ταρίκ Ελιουνούσι, οι οποίοι έλαβαν ένα ακόμη... σήμερα πως θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για να βρουν άλλη ομάδα μέχρι το τέλος του μήνα. Ο Πορτογάλος μέσος, ήταν βασικός πέρυσι σχεδόν σε όλη τη σεζόν έχοντας 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο 45χρονος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει στον άξονα παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά και από πλευράς σωματοδομής και από πλευράς τακτικής προσέγγισης.

Από την άλλη πλευρά, η προσθήκη του Ταχτσίδη, ακόμη και μετά τη μεταγραφή Ζιλέ, έχει κι άλλες παραμέτρους. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει άλλον έναν χαφ, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια στιγμή να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας ο Αλεξί Ρομαό. Ο Μανώλης Σιώπης έμεινε εκτός 20άδας για το πρώτο ματς με τη Ριέκα, καθώς είναι ανέτοιμος.

Ερωτηματικό υπάρχει ακόμη δίπλα από το όνομα του Οτζίτζα Οφόε, ο οποίος προσπαθεί να νικήσει το χρόνο και να δηλώσει "παρών" για την αποψινή αναμέτρηση, αλλά ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει αν θα είναι έτοιμος για την ενδεκάδα της ρεβάνς. Οπότε ο Ταχτσίδης αποτελεί μία εναλλακτική επιλογή.

Παράλληλα, έστω και ως λύση από τον πάγκο, ο αριστεροπόδαρος πρώην παίκτης της Τορίνο, μπορεί να παρέχει στην ομάδα ένα επιπλέον ψηλό και δυνατό κορμί, αλλά και μια ποιοτική -με τη μπάλα στα πόδια- επιλογή. Είναι, άλλωστε, ο μοναδικός αριστεροπόδαρος χαφ της ομάδας και μπορεί να "κουμπώσει" τόσο ως 6άρι, όσο κι ως 8άρι ανάλογα με τη διάταξη και τις απαιτήσεις του αγώνα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι και στο αποψινό ματς, αλλά και στη ρεβάνς...

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK