Η απόφαση για Ολυμπιακό: Δεν χάνει βαθμούς!

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τις ποινές που επιβάλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ   (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ICON

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στον Ολυμπιακό για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" δεν χάνουν βαθμούς.

Αναλυτικά:

Αριθμός απόφασης 110/2017

Δίκασε την υπόθεση κατά του Θεμιστοκλή Βαλσάμη, παρατηρητή του διεξαχθέντος στις 13.4.2017 αγώνος μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων.
Κήρυξε τον εγκαλούμενο, Θεμιστοκλή Βαλσάμη, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.
Επέβαλε στον εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή της διαγραφής από τον οικείο πίνακα Παρατηρητών.

Αριθμός απόφασης 111 /2017

Συνεκδίκασε αντιμωλία των διαδίκων τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11357/19-4-2017 κλήσης (Π.Ε.) προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11417/19-4-2017 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (δίωξη αναπληρωτή υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων) και γ) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11452/20-4-2017 πρόσθετης παρέμβασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Δέχθηκε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κήρυξε πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις αναφερόμενες στο σκεπτικό πράξεις.
Επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τις εξής ποινές: α) για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθρο 14 παρ. 1, 2, άρθρο 15 παρ. 6 περ. α’, β’, γ’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, β) για την πράξη της βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (άρθρο 29 παρ. 4 περ. α’), γ) για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρα 1 και 26 Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, δ) για την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, ε) για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθρα 14 παρ. 1, άρθρο 15 παρ. 2 περ. α’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
Συγχώνευσε α) τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, β) τις ως άνω ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, επιβάλλοντας συνολική ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές.

Αριθμός απόφασης 112/2017

Δίκασε την υπόθεση κατά 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 2) του Παντελή Κωνσταντινίδη, εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς, όσον αφορά τον δεύτερο εγκαλούμενο στις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας 12.4.2017, 5η φάση, 1η αγωνιστική, Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).
Κήρυξε τους εγκαλούμενους πειθαρχικά ελεγκτέους για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη.
Επέβαλε στον δεύτερο εγκαλούμενο ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για είκοσι (20) ημέρες και στον ίδιο εγκαλούμενο καθώς και στην πρώτη εγκαλούμενη ΠΑΕ, ευθυνόμενους αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.
Επέβαλε στην πρώτη εγκαλούμενη χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

Αριθμός απόφασης 113/2017

Δίκασε την υπόθεση κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πειθαρχικές παραβάσεις, που προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο (αγώνας 12.4.2017, 5η φάση, 1η αγωνιστική, Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).
Κήρυξε την εγκαλούμενη ΠΑΕ πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικά περιγραφόμενες στο σκεπτικό της προκείμενης αποδιδόμενες σε αυτήν πράξεις και της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων επτακοσίων (3.700) ευρώ.

Δίκασε την υπόθεση κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πειθαρχικές παραβάσεις, που προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο (αγώνας 12.4.2017, 5η φάση, 1η αγωνιστική, Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).Κήρυξε την εγκαλούμενη ΠΑΕ πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικά περιγραφόμενες στο σκεπτικό της προκείμενης αποδιδόμενες σε αυτήν πράξεις και της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων επτακοσίων (3.700) ευρώ.

* Όπως έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τόσο ο ΠΑΟΚ που επιθυμεί την αφαίρεση βαθμών όσο και ο Ολυμπιακός που θεωρεί πως είναι πολύ αυστηρή η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, θα ασκήσουν εφέσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK