Η (μη) ρήτρα του Μιραλάς και ο τρίτος δρόμος

Περιλαμβάνει ή όχι τον Κέβιν Μιραλάς η ανασυγκρότηση του ρόστερ του Ολυμπιακού; Τα δεδομένα με τον Βέλγο επιθετικό, η ρήτρα... εκατομμυρίων που δεν μπήκε ποτέ, το δικό του "θέλω" και η κουβέντα από μηδενική βάση με άλλα δεδομένα.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κέβιν Μιραλάς EUROKINISSI

Όσο η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της και ο Ολυμπιακός μοιάζει αδύνατο να εκπληρώσει τον τελευταίο στόχο του (κατάκτηση τίτλου), ιδίως μετά την οδυνητή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, θα εντείνεται η κουβέντα για την επόμενη ημέρα. Ποιος μένει, ποιος φεύγει, ποιος έρχεται.

Λογικό είναι μέσα σ' αυτήν την κουβέντα να έχει θέση το όνομα του Κέβιν Μιραλάς.

Η μεγάλη επιστροφή που συντελέστηκε στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη δεν έχει, ως τώρα, επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, αφού ο Βέλγος σούπερ σταρ τη διαφορά δεν την έχει κάνει. Η απραξία στην Έβερτον σε συνδυασμό με το γεγονός πως Ολυμπιακός δεν αποδίδει αγωνιστικά δεν έχουν επιτρέψει στον 30χρονο επιθετικό να εμφανίσει τα στοιχεία για τα οποία είχε εξελιχθεί σε αγαπημένο παίκτη της κερκίδας (έκρηξη, δυναμισμό, σκοράρισμα).

Διάθεση έχει, η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Γκολ όμως ή ασίστ σε 10 συμμετοχές δεν έχει μετρήσει, με αποτέλεσμα οι συγκρίσεις με το δικό του ερυθρόλευκο παρελθόν να είναι αναπόφευκτες.

Απ' όλους. Κόσμο και διοίκηση. Η οποία έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Αυτή θ' αποφασίσει για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο διεθνής επιθετικός αποκτήθηκε ως δανεικός μέχρι το φινάλε της περιόδου. Πολλοί έγραψαν ότι στη συμφωνία έχει προβλεφθεί οψιόν αγοράς που έχει οριστεί στα 5 εκατομμύρια.

Ισχύει όμως; Όπως διαβάσαμε στο "Εθνοσπόρ" της Τετάρτης, δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο ποσό για την αγορά του.

Τούτο συνέβη επειδή η αγγλική ομάδα ήθελε να τοποθετήσει πολύ υψηλή ρήτρα, άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ! Επειδή φυσικά πρόκειται για ποσό απλησίαστο, υπήρξε συνεννόηση μεταξύ Ολυμπιακού και Ενροτό, του μάνατζερ του Μιραλάς, προκειμένου να μην μπει συγκεκριμένη ρήτρα και να τεθεί εκ νέου το θέμα στο τραπέζι από μηδενική βάση.

Το περιβάλλον του Ενροτό θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί άκρη, έστω κι αν χρειαστεί νέος γύρος διαπραγμάτευσης. Δεδομένων των συνθηκών, κυρίως των οικονομικών, ας μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανανέωσης του δανεισμού του Βέλγου για μια ολόκληρη σεζόν, αν κι εφόσον δεν βρεθεί άκρη για αγορά.

Ούτως ή άλλως ο Μιραλάς θέλει να παραμείνει στον Πειραιά όντας μάλιστα διατεθειμένος να μειώσει τις δικές του απαιτήσεις του, αν οι "ερυθρόλευκοι" δεν καταφέρουν να πάρουν μέρος στο Champions League της επόμενης σεζόν, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Για να δούμε τι θα φέρει ο χρόνος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK