Η νέα "Ντόρτμουντ" θέλει τον Ρέτσο

Το Contra.gr ανοίγει το φάκελο "Παναγιώτης Ρέτσος". Το scouting report από την ηλικία των 16 ετών, η εκτόξευση επί Πάουλο Μπέντο και η νέα... Ντόρτμουντ που βλέπει στο πρόσωπο του το δικό της Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο νεαρός αμυντικός είναι περιζήτητος όχι μόνο από ομάδες, αλλά και... μάνατζερ.

Η νέα "Ντόρτμουντ" θέλει τον Ρέτσο
retsos

Δεν αποτελεί πλέον μυστικό πως στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι το next big thing, από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που "ανήκουν" στους ερυθρόλευκους, είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Σε σημείο μάλιστα που μπορεί η τιμή πώλησης του να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει εκείνη των Κώστα Μανωλά και Κώστα Μήτρογλου.

Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάζεται το σωστό timing, η κατάλληλη ομάδα και φυσικά να εμπλακούν εκείνα τα πρόσωπα που ξέρουν να πουλάνε σε αυτά τα νούμερα. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κάνει μαζί τους πολλά επιτυχημένα deal, με όλες τις πλευρές να βγαίνουν κερδισμένες. Στην περίπτωση του Ρέτσου, ωστόσο, η μεταγραφή δεν έχει... ωριμάσει ακόμα, παρότι ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα έντονο.

ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ, ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ, ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φυσικά οι ομάδες του εξωτερικού δεν περίμεναν τον Βίκτορ Σάντσεθ και τον Πάουλο Μπέντο για να μάθουν τον Ρέτσο. Τον γνωρίζουν από τις παρουσίες του με τις μικρές εθνικές ομάδες και μάλιστα Γιουβέντους, Μπάγερν τον ξεχώρισαν σε ένα ένα τουρνουά πριν από δυο χρόνια.

Μετά το φετινό του ξεπέταγμα, κάποιες ομάδες φρόντισαν να κινηθούν επιθετικά με επίσημες προτάσεις για τον 18άχρονο άσο, οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν. Ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από τα 15.000.000€, οπότε Γκλάντμπαχ και Χόφενχαϊμ εισέπραξαν, αρχικά, αρνητικές απαντήσεις.

Άνθρωποι που ασχολούνται με την αγορά της Γερμανίας τονίζουν πως ίσως δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα να πουληθεί ο Ρέτσος και πως το μεγάλο βήμα θα γίνει την ερχόμενη περίοδο. Υπάρχει όμως και μία τάση που αναφέρει πως μία ομάδα έχει τις οικονομικές δυνατότητες να τον αποκτήσει από τώρα.

Αυτή είναι η Χόφενχαϊμ. Αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην Μπουντεσλίγκα, έχει οικονομική ευρωστία και... ζηλεύει τον τρόπο λειτουργίας της Μπορούσια Ντόρτμουντ, σε σημείο που θέλει να την... αντιγράψει και φέτος παλεύει να τις κλέψει το απευθείας εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες πάνω στους οποίους θέλει να χτίσει τη δική της νέα εποχή. Πληρώνοντας φυσικά... υπεραξία. Ακόμα κι αν δεν πωληθεί φέτος ο Ρέτσος, η μισή Μπουντεσλίγκα τον έχει στο μάτι (Βέρντερ, Ντόρτμουντ, Μπάγερν και φυσικά Γκλάντμπαχ).

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Ο άνθρωπος που λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Παναγιώτη Ρέτσου είναι ο Χρήστος Αποστόλου, ο οποίος δεν έχει αδειοδοτηθεί από την FIFA, λόγω του γεγονότος πως εργάζεται στην πυροσβεστική.

Ο κ. Αποστόλου ήρθε σε ρήξη με το γραφείο του Αντώνη Αποστολόπουλου ( λόγω της υπόθεσης Λημνιού), οπότε προσπαθεί σε συνεργασία με τον άνθρωπο που πήγε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην Ντόρτμουντ (Κώστα Φάρα) να κλείσει το μεγάλο deal του Ρέτσου.

Όπως καταλαβαίνετε τα... έμπειρα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι πολλά, ο παίκτης είναι βέβαιο πως θα αποχωρήσει μέσα στον επόμενο ένα χρόνο και το μόνο που απομένει είναι αυτό που είπαμε στην αρχή. Το σωστό timing.

News 24/7

24MEDIA NETWORK